reklama
Anne1991
Fanka BB :)
Miałaś cukrzycę przed ciążą?Dzień dobry. Temat cukrzycy i zajście w ciążę cukier na czczo wysoki dochodzi do 130 weszła insulina powoli dr próbuje to zbić jest to 6 tydzień więc początki straszny strach o zdrowie dziecka.Miała któraś z was taki przypadek bo wpadam w paranoję.
![]()
Miałam stwierdzona cukrzycę w pierwszej ciąży rok temu teraz w drugiej stwierdzili że jest cukrzyca rozpoznana podczas ciąży obawiam się poprostu że cukrzyca została mi po pierwszym dziecku czego nie sprawdziłam po porodzie..Miałaś cukrzycę przed ciążą?
Miałam stwierdzona cukrzycę ciążowa w pierwszej ciąży rok temu teraz w drugiej stwierdzili że jest cukrzyca rozpoznana podczas ciąży obawiam się poprostu że cukrzyca została mi po pierwszym dziecku czego nie sprawdziłam po porodzie.
Miałam stwierdzona cukrzycę w pierwszej ciąży rok temu teraz w drugiej stwierdzili że jest cukrzyca rozpoznana podczas ciąży obawiam się poprostu że cukrzyca została mi po pierwszym dziecku czego nie sprawdziłam po porodzie..
Szkoda, ze sie nie skontrolowalas, bo bys dawno juz cukry mogla miec w ryzach. Najwazniejsze, ze jestes pod opieka lekarska i dzialacie.
Właśnie szkoda.. I za to mam teraz zmartwienie naczytałam się że to może uszkodzić płód itp.Jak długo potrwa obniżenie tego cukru żeby nie było za późno..
Ciezko powiedziec. Jak masz insuline to moze byc troche latwiej niz sama dieta. Najwazniejsze to codzienny ruch, nawet spacery no i zdrowa dieta dla cukrzykow
Staram się ile mogę.. najważniejsze żeby z dzieckiem było dobrze tylko ten lęk paraliżuje.. Szukam informacji w necie cokolwiek ale aż strach czytać.Ciezko powiedziec. Jak masz insuline to moze byc troche latwiej niz sama dieta. Najwazniejsze to codzienny ruch, nawet spacery no i zdrowa dieta dla cukrzykow
reklama
Kinnia95
Fanka BB :)
Przede wszystkim spokojnie. Uspokój się. Nic maleństwu nie będzie. Ja cukrzycę miałam przed ciążą. Na początku brałam metformine, jednak przy zmniejszeniu dawki cukier mi strasznie skakał. Przeszłam na insulinę i jest dobrze. Synek zdrowy. Nie zapowiada się dużych rozmiarów. Nie raz cukier mi wybije. W szczególności jak byłam teraz chora, to mierząc cukier dostawałam zawału.
Jesteś pod opieką lekarza. Masz insulinę. Przy takich cukrach musisz odstawić białe pieczywo. I oczywiście słodkie. I naprawdę zobaczysz, że on będzie w normie.
Jesteś pod opieką lekarza. Masz insulinę. Przy takich cukrach musisz odstawić białe pieczywo. I oczywiście słodkie. I naprawdę zobaczysz, że on będzie w normie.