pluto_nova
Moderator
to się ma wszystko niby wyregulować stymulacją mająca na celu ogarnięcie mojego za wysokiego estradiolu na początku cyklu i zbyt szybkiego wzrostu pęcherzyków![]()
@Bolilol jesteś dziwna
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to się ma wszystko niby wyregulować stymulacją mająca na celu ogarnięcie mojego za wysokiego estradiolu na początku cyklu i zbyt szybkiego wzrostu pęcherzyków![]()
no ale za każdym cyklem inna?Generalnie faza lutealna jest stała. Dopuszczalne wahanie +-2 dni, ale zdarza się to rzadko. Natomiast nan teorie, że u @Bolilol ten trzeci pęcherzyk pękł później na przykład o te 2 dni i dlatego wydłużyła się faza lutealna
widzisz! Z wrażenia nawet Twój nick źle napisałam@Bolibol jesteś dziwnaOczywiście żartuje, ale mój umysł dostał niezłego kopa przez Twój przypadek
![]()
tego się nie da wykluczyćnie wiem czy pamiętasz pisałam do Ciebie wtedy i jeszcze była teoria, że może wysoki progesteron mógł mi ją trochę przeciągnąć
ale co z innymi cyklami! Chcę wiedzieć!Akurat ta teoria do mnie średnio przemawia, ale również może tak być. Natomiast znam dziewczynę co miewała proga raz około 60 a faza lutealna bez zmian. Natomiast ja bym się specjalnie tą faza lutealna nie przejęła przy potrójnej owu. Jeśli trzeci pęcherzyk pękł później to mógł przesunąć szczyt proga i wszystko wydłużyć
no ale za każdym cyklem inna?
4cs - 12 dni
5cs - 14 dni
6cs - 16 dni
w 4cs miałam usg dzień po owulacji, datę owu określiłam temperatura, w 5 i 6cs miałam usg tuż przed i tuż po i mierzenie temperatury, teraz w 7cs nie chciało mi się iść przed, więc mialam tylko USG po + temperatura. U mnie wykresy temperatury dają wątpliwości co do daty owu, teraz jedynie w tym cyklu mam margines jednego dnia, bo tuż przed byłam chora, więc temperatura lekko wariowała
Edit: NIE dają wątpliwości, miało byc
"dzika owulacja"Jak dla mnie u @Bolilol zupełnie jak u mnie faza lutealna to coś koło 12-14 dni, a rozbieżność wynika z braku 100% pewności kiedy była owu. Tym wybrykiem 16 bym się nie przejęła bo to była dzika owulacja.