Miyoshi
Fanka BB :)
Jestem listonoszemA ciężką masz pracę?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Jestem listonoszemA ciężką masz pracę?
Córkę rodziłam siłami natury, trochę to trwało bo miałam bóle parte ale małe rozwarcie także trochę się nameczylamBoże jak czytam o SN to jestem przerażona. To naprawdę jest taki koszmar? Ciężko to przeżyć? Nie wiem czego się spodziewać i na co nastawiać.![]()
Nie jesteś jedyną! Ja też nie przepadam.Hmm czy tylko ja nie przepadam za McDonald![]()
No niestety nie ma całkowicie bezinwazyjnego sposobu wydobycia dziecka na światCórkę rodziłam siłami natury, trochę to trwało bo miałam bóle parte ale małe rozwarcie także trochę się nameczylamsam poród trwał 2 minuty
później już nie pamiętałam że coś mnie bolało
Teraz też chcę rodzic normalnie ale jest znak zapytania bo mam podwyższone ciśnienie w oczach i nie wiem czy okulista mi pozwoli.
Myślę że każdy ma prawo podjąć decyzję czy chce rodzic SN czy CC żaden poród nie jest gorszy od drugiego.
U mnie była kwestia tego, że córa nie spieszyła się na świat i miałam indukcję porodu w 42 tc. Niestety indukcja to nic przyjemnego, oksytocyna nasila skurcze przez co są nie do zniesieniaBoże jak czytam o SN to jestem przerażona. To naprawdę jest taki koszmar? Ciężko to przeżyć? Nie wiem czego się spodziewać i na co nastawiać.![]()
Ja ogólnie czuję się dobrze - bolą mnie cycki i mam chroniczne zmęczenie, co przeszkadza mi w normalnym funkcjonowaniu, bo po prostu padamDziewczyny jak się dziś czujecie? Ja dziś obudziłam się z bólem głowy, miłościami, a do tego piersi wcale nie przestały boleć a mam wrażenie, że ból się nasila -.- nie wiem czy to ta pogoda, upały czy po prostu ciąża aleee szczerze mówiąc marzy mi się deszcz a w Łodzi się raczej póki co nie zapowiada![]()
Ja rodziłam naturalne, było długo i ciężko ze względu na brak postępu dwa razy. Na szczęście miałam poród rodzinny, mąż był od samego początku ze mną, położna super i cały wachlarz znieczuleń, które na bieżąco mi proponowano i dawano. Miałam lekką depresję, ale szybko z niej wyszłam dzięki najbliższymBoże jak czytam o SN to jestem przerażona. To naprawdę jest taki koszmar? Ciężko to przeżyć? Nie wiem czego się spodziewać i na co nastawiać.![]()
Ja dziś tez zaczynam 9 tcJa ogólnie czuję się dobrze - bolą mnie cycki i mam chroniczne zmęczenie, co przeszkadza mi w normalnym funkcjonowaniu, bo po prostu padamczasem czuję podbrzusze, ale to dobry znak, bo macica rośnie
w sumie u mnie dzisiaj 8+0 więc zaczynamy 9tc!
Ja rodziłam naturalne, było długo i ciężko ze względu na brak postępu dwa razy. Na szczęście miałam poród rodzinny, mąż był od samego początku ze mną, położna super i cały wachlarz znieczuleń, które na bieżąco mi proponowano i dawano. Miałam lekką depresję, ale szybko z niej wyszłam dzięki najbliższym
W tej ciąży też chce mimo wszystko poród sn![]()
Ja się właśnie w ogóle ciążowo nie czuje, no aż mnie to martwi? Wkurza? Sama nie wiem.Dziewczyny jak się dziś czujecie? Ja dziś obudziłam się z bólem głowy, miłościami, a do tego piersi wcale nie przestały boleć a mam wrażenie, że ból się nasila -.- nie wiem czy to ta pogoda, upały czy po prostu ciąża aleee szczerze mówiąc marzy mi się deszcz a w Łodzi się raczej póki co nie zapowiada![]()
Hmm no w sumie nie wiem co opisać, chodzisz po prostu tu i tuO a możesz opisać jak to wygląda jak się chodzi tu i tu?
Ja bym chciała tak zrobić że na NFZ i prywatnie też.
Ja też wcześniej nie chciałam znieczulenia, później już było za późno a proponowali to ja uparta że nie chceRodziłam SN syna z wagą 4,860Bez znieczulenia, bo jak o nie poprosiłam to było już za późno. Szczerze? Wspominam ten poród dużo lepiej niż cesarkę (córka 3,600kg)
![]()