reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

wyjsc wyszla ale jeszcze nie smazylam i nie jadlam czekam na meza az z pracy wroci to dam znac jak smakuja

reklama
KOTLETY Z MIESA I KASZY

Nigdy nie lubilam kaszy jeczmiennej czy gryczanej, ale jak zobaczylam przepis na te kotlety, to musialam ich sprobowac, sa pyszne- POLECAM!

2/3 szklanki kaszy jeczmiennej lub gryczanej
250 gram miesa mielonego gotowanego (dalam pol wieprzowego pol wolowego)
marchewka
pietruszka
2 jajka
duza cebula
troche zieleniny (w moim przypadku koperek)
bulka tarta

Kasze ugotowac na sypko. Pietruszke z marchewka oskubac i ugotowac do miekkosci. Zmielic razem (przepuscic przez maszynke lub dac do robota kuchennego) kasze, mieso i marchewke z pietruszka. Wbic do powstalej masy jajka, dodac zieleninke, pokrojona w malutka kosteczke cebulke (mozna ja wczesniej podsmazyc, ja tego nie robilam) oraz sol i pieprz. Razem wszystko wymieszac, formowac kotlety, obtoczyc w bulce tartej i usmazyc na zloto. Ja podalam je w sosie grzybowym i posypalam obficie koperkiem :-)

Jak sie robi zupe pomidorowa moge prosic jakis przepis ak wy robicie bo wstyd sie przyznac ale jeszcze w zyci nie robilam a chcialabym

zrobilam dzis meksykanska zupke - Przepyszna :-)

klavell ja robie tak: Gotuje rosolek tzn na jakies 2,5 litra wody wrzucam cokolwiek z kurczaka,zagotowuje, odlewam pierwsza wode i zagotowuje znowu(nie lubie tlustego rosolu) i dorzucam cebulke, troche pora, jakas zieleninke, marchewke, troche selera, 2 listki laurowe i ziarna pieprzu.Wszystko zagotowuje i odsaczam. Teraz rozrabiasz z tego pomidorowke tzn dajesz do powstalego rosolku koncentrant pomidorowy i przyprawiasz sola pieprzem. Ja zawsze daje jeszcze lyzke smietany z odrobina maki, zeby troszke sie zagescila zupka, bo pomidorowa lubie gestsza. Do tego ryz lub makaron z mieskiem z kurczaczka.
To jest taka doooobra pomidorowa, ale mozesz zrobic tez wersje szybsza tzn zamiast gotowac rosol uzyc kostki bulionowej :-)

Dziewczyny znacie jakiś przepis prosty i nieczasochłonny na sernik na zimno- wczoraj takiej ochoty nabrałam na taki serniczek z truskaweczkami, ze masakra. Kiedyś gdzieś miałam taki przepis, ale jak sie ma trzyma rzeczy na dwa domy to czasami ciężko dojść do ładu:baffled:

reklama
Do góry