reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

SZARLOTKA WILANOWSKA

15 dag margaryna
15 dag cukru
15 dag maki
3 jajka
podwojna porcja cukru waniliowego
1 lyzka gorzkiego kakao
cynamon
1 porcja proszku do pieczenia
sol
6 kwaskowatych jablek
cukier puder do posypania
tluszcz i tarta bulka do formy

Maslo o temp. pokojowej utrzec z cukrem i cukrem waniliowym na krem, dodajac po jednym jajku. Make przesiac ze szczypta soli, kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia, dodawac po troche do masy maslanej, wyrobic na jednolite ciasto. 2/3 ciasta przelozyc do natluszczonej i wysypanej tarta bulka formy i bezposrednio na ciasto zetrzec jablka. Przykryc pozostalym ciastem i wstawic do nagrzanego piekarnika (200°C) na godzine. Przez podaniem posypac przez sito cukrem pudrem.
Smacznego!

reklama
Klavell - napisz czy to ciacho ci wyszlo, ta szrlotka bo mam na taka chetke chyba od kilku miesiecy. Tez nie jestem "ciastowa" a sadzac po przepisie nie jest skomplikowane wiec moze sie uda...

kotlety z jaj polecam, robie je juz od baaaaaaaardzo dawna, sa smaczne.
Ale z ta roznica, ze ja nie dodaje sera, same jaja i ziola i bulke tarta.

Kotlety z jajek ja też robię i zamiast sera mam w przepisie pieczarki w zalewie też pyszne
Pasta z makreli mniam mniam też taka robie i lubię i mogę polecić o chyba w piątek zrobię do kanapek już długo nie miałam

A przepis na placuszki ziemniaczane no muszę spróbować

napewno sie nie rozczarujesz, bo ja je uwielbiam :D

A jesli chodzi o te placuszki ziemniaczane, to ja robie cos podobnego. Gotuje i ubijam ziemniaki, dodaje podsmazona na oleju cebulke, sol pieprz, jajko, po czym dokladnie mieszam. Formuje kulki, obtaczam je w jajcu, bulce tartej i smaze...PYCHA

reklama
Do góry