Kotciara
Moderator
Ja właśnie sobie zdałam sprawę, że od pozytywnego testu nawet kęsa ryby nie zjadłamKocham śledzie ale chyba poczekam z nimi do 2 trymestru![]()
a nie, przepraszam - raz jadłam paluszki rybne XD
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja właśnie sobie zdałam sprawę, że od pozytywnego testu nawet kęsa ryby nie zjadłamKocham śledzie ale chyba poczekam z nimi do 2 trymestru![]()
Wystarczy w lupce wpisać wyszukiwanie postu napisanego przez kogo i wszystko się znajdujeWidać historię twoich wpisów.
A weź zobacz proszę czy moje wpisy widać? Powinnam być incognito(niestety mam przykre doswiadczenis z forum..)
Link do: Bielenda Professional SupremeLAB Hydra-Hyal2 Injection, 70 ml ja używam tego na noc i jestem bardzo zadowolonaa może któraś z Was używa mocno nawilżającego kremu do buzi (coś tak mocnego jak Nivea ale lepszego w składzie)? Miałam kiedyś z clinique, aktualnie mam jakiś na bazie płatków róży który chowa się do lodówki ale nie mogę zdzierżyć zapachu, żelami moimi ulubionymi aktualnie myje się chłop bo na maxa mnie od nich odrzuciło![]()
Ja to samoJa właśnie sobie zdałam sprawę, że od pozytywnego testu nawet kęsa ryby nie zjadłamto tyle na temat postanowień, żeby w ciąży zdrowo się odżywiać
a nie, przepraszam - raz jadłam paluszki rybne XD
czy masz wtedy dwie karty ciążowe? Jak chodzisz na NFZ i prywatnie do dwóch różnych lekarzyTak, ja miałam w 9+0 na prywatnej wizycie, było już widać wszystko pięknie ale w środę byłam na wizycie na NFZ, było 9+5 i miałam przezpochwowe bo mój lekarz woli aby dokładnie wszzystko widzieć na tym etapie
Moja ekipa na zdjęciua może któraś z Was używa mocno nawilżającego kremu do buzi (coś tak mocnego jak Nivea ale lepszego w składzie)? Miałam kiedyś z clinique, aktualnie mam jakiś na bazie płatków róży który chowa się do lodówki ale nie mogę zdzierżyć zapachu, żelami moimi ulubionymi aktualnie myje się chłop bo na maxa mnie od nich odrzuciło![]()
Rozumiem to, od pewnego czasu omijam dział rybny w sklepach szeeerokim łukiemJa to samo
Raz mnie naszło i zrobiłam makaron z tuńczykiem (wiem ze tuńczyka w ciąży w ograniczonej ilości ale miałam mega ochotę) - to wybierałam potem makaron bez tuńczyka bo od samego zapachu mnie odrzuciło
Jak mi przejdą mdłości to wprowadzę pstrąga i śledzenie, narazie wiem ze to nie wyjdzie i staram się jesc rozsądnie ale w granicach tego na co pozwalają mi mdłości![]()
Może nie śledzie, ale przez ostatnie dwa dni jadłam biały ser z filetem z makreliMoja mama piła mleko litrami będąc ze mną w ciążyPomagało jej na wszystko. A ja niestety urodziłam się z nietolerancją laktozy i mam to od dziecka
Wiadomo wapń jest nam potrzebny, ale akurat ten najlepiej przyswajalny jest w śledziach, a nie w mleku
. W dodatku wapń lepiej wchłania się z witaminą D3, a tej akurat w śledziach pod dostatkiem. Także śledzie to taki super food w ciąży
![]()
Jak będziemy w grupie zamkniętej, to wyślę Ci zdjęcie mojego brzucha na pocieszenieChyba znowu sobie zafundowałam krwiaka po dzisiejszym zastrzyku, jak wyciągnęłam igłe to bardzo dużo krwi zaczęło się sączyć i już boli mnie to miejsce![]()
Ja to samoRozumiem to, od pewnego czasu omijam dział rybny w sklepach szeeerokim łukiemA wcześniej jadłam pasty rybne, ryż z tuńczykiem, łososia (pieczonego w piekarniku z ziołami
), dorsza
![]()
Dołączę się do tej radosnej twórczościJak będziemy w grupie zamkniętej, to wyślę Ci zdjęcie mojego brzucha na pocieszenieJeden krwiak w tą czy w tą
![]()