reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Robi się nas coraz więcej 😁
Ja się wciąż bije z myślami czy iść we wtorek do gina 🙈 boje się że jak teraz nie pójdę to dopiero za miesiąc będzie miejsce 😥
I się zastanawiam czy robić jeszcze raz betę i progesteron w poniedziałek 😅
Rany czuję się jakbym totalnie zgłupiała 🙈
To moja druga ciąża a też jestem coraz głupsza 😅😅😅
A czemu za miesiąc będzie miejsce ? Chodzisz na NFZ ?

Ja się zastanawiam czy chodzić na NFZ o darmowe badania a prywatnie do mojego lekarza bo wiem , że byłabym pod nim bezpieczna

reklama
To moja druga ciąża a też jestem coraz głupsza 😅😅😅
A czemu za miesiąc będzie miejsce ? Chodzisz na NFZ ?

Ja się zastanawiam czy chodzić na NFZ o darmowe badania a prywatnie do mojego lekarza bo wiem , że byłabym pod nim bezpieczna
To moja trzecia. W poprzednich ciążach chodziłam na NFZ i do tego samego doktorka prywatnie. Ale już w moim mieście nie przyjmuje i przepisałam się do innego. Do mojego starego gina czekałam zawsze max 10 dni. Do tego min 3 tyg 😅🙈 więc boje się zmiany terminu. Jak przyjdę w ciąży to będzie musiał mnie wcisnąć, a tak to może za 3-4 tyg mnie przyjmie. Nie wytrzymam tyle w niewiedzy 😅🙈

Powiem Wam ze dobrze jest tu zajrzeć i wiedzieć ze nie tylko Ciebie boli i ciągnie brzuch, ze nie tylko Ty masz miliard myśli, obaw itp. Ja rano lecę na betę o 9 minie 48h wiec ważne czy będzie przyrost.
Nie mam podwyższonej temperatury, cały czas 36,6 nie wiem jak jest u Was?
Dobrze ze jutro mam tez wizytę wiec będę już wiedzieć czy są szanse …
Dobrej niedzieli 🫶🌸

Ja w pracy powinnam powiedzieć wcześniej. Będą musieli niektóre obowiązki że mnie zdjąć 🤷 o ile będzie i czym mówić, bo zaczął mnie boleć krzyż i brzuch a dziś termin miesiączki mam 🥺
Ja też zastanawiam się co z pracą. Pracuje bardziej ciężko fizycznie. Dziewczyny przejmą w razie czego dźwiganie, cięższe rzeczy. Ale i tak jest stres , bo przy nawale pracy nie zawsze się uda żeby kazdy mi nadskakiwał. Myślę kiedy powiedzieć szefostwu , kiedy odejść na zwolnienie

To moja trzecia. W poprzednich ciążach chodziłam na NFZ i do tego samego doktorka prywatnie. Ale już w moim mieście nie przyjmuje i przepisałam się do innego. Do mojego starego gina czekałam zawsze max 10 dni. Do tego min 3 tyg 😅🙈 więc boje się zmiany terminu. Jak przyjdę w ciąży to będzie musiał mnie wcisnąć, a tak to może za 3-4 tyg mnie przyjmie. Nie wytrzymam tyle w niewiedzy 😅🙈
Mój na szczęście w razie problemu przyjmie nawet w weekend , a wizyty ustala nawet w ten sam dzień więc jestem spokojna. I też bym może poczekała jeszcze z tydzień dwa ale już dwie ciąże poroniłam.
A poza tym w marcu też miałam trzy pozytywne testy, a okazało się , że to torbiel :/
Teraz co prawda mam objawy, piersi dwa rozm większe, bolą , mdłości i już tydzień spóźnia mi się okres. Ale wolę potwierdzić mimo wszystko wcześniej.

Powiem Wam ze dobrze jest tu zajrzeć i wiedzieć ze nie tylko Ciebie boli i ciągnie brzuch, ze nie tylko Ty masz miliard myśli, obaw itp. Ja rano lecę na betę o 9 minie 48h wiec ważne czy będzie przyrost.
Nie mam podwyższonej temperatury, cały czas 36,6 nie wiem jak jest u Was?
Dobrze ze jutro mam tez wizytę wiec będę już wiedzieć czy są szanse …
Dobrej niedzieli 🫶🌸
Powodzenia ! :)
Ja nie robiłam bety , nie wiem czy trzeba na wizytę mieć zrobiona ?
Temperatura stoi w miejscu. Ale coś mnie zbiera, gardło , głowa , gorączka w nocy. Zaczyna się jesień :(

Powodzenia ! :)
Ja nie robiłam bety , nie wiem czy trzeba na wizytę mieć zrobiona ?
Temperatura stoi w miejscu. Ale coś mnie zbiera, gardło , głowa , gorączka w nocy. Zaczyna się jesień :(
Chyba nie trzeba ale w moim przypadku na pewno by zlecił wiec wole mieć już przy sobie i w ogóle wiedzieć czy jest przyrost…Tez jestem lekko przeziebiona, dodatkowo opryszczka na ustach 🙈 Mam wrażenie ze mniej mnie bola piersi ale nie wiem czy już sobie nie wkręcam :)
To dziwne ze niby jest się już niestety doświadczona i świadoma niektórych rzeczy i niby podejście jest ,,zdrowe” ale ciężko zapanować nad tymi wszystkimi myślami…☺️

reklama
Do góry