Proszę o interpretację wyników.Dzis miałam robiony test,24 tydzień.Przed pobraniem krwi Pani zrobiła test na cukier z krwi z palca i wynik był dobry 91. Wyniki które przyszły z laboratorium to : 66,9 mg/dL czyli zaniżony bo normę podają od 70 do 99. Po godzinie 88.1 - a po 2 h - 76,6 mg/dL. Drugi i trzeci wynik ok.Ale martwi mnie ten na czczo.Czy to świadczy o hipoglikemii? Dodam że chyba w 8 tyg ciąży wynik na czczo był okey.
reklama
Serio?Właśnie na wynikach nie ma podanych tych dolnych norm tylko same górne ,więc uznałam że te wyniki są okey.Kazdy z tych wyników jest w normie jednak strasznie niskie. Akurat tym na czczo właśnie bym się nie martwiła (norma jest do 92). Bardziej niepokojące są te po godzinie i po 2 h. Moga świadczyć o hipoglikemii.

jasani
Fanka BB :)
W ciąży są inne normy. Na czczo do 92 po 1 h 180 a po 2 h 153. U Ciebie może być to hipoglikemia lub cukrzyca. Kiedy masz wizytę u ginekologa?Serio?Właśnie na wynikach nie ma podanych tych dolnych norm tylko same górne ,więc uznałam że te wyniki są okey.![]()
W środę.Ale w tym teście nie chodzi o sprawdzenie czy poziom cukru po obciążeniu nie wyskakuje poza te normy? Myślałam że jak jest niżej to jest okey.W ciąży są inne normy. Na czczo do 92 po 1 h 180 a po 2 h 153. U Ciebie może być to hipoglikemia lub cukrzyca. Kiedy masz wizytę u ginekologa?
jasani
Fanka BB :)
Ale nie aż tak niżej. Poza tym wynik po 2 h jest niewiele mniejszy od tego po 1 h więc ewidentnie coś jest nie tak.W środę.Ale w tym teście nie chodzi o sprawdzenie czy poziom cukru po obciążeniu nie wyskakuje poza te normy? Myślałam że jak jest niżej to jest okey.
Ostatnia edycja:
W środę.Ale w tym teście nie chodzi o sprawdzenie czy poziom cukru po obciążeniu nie wyskakuje poza te normy? Myślałam że jak jest niżej to jest okey.
Za nisko tez niemoze byc. Niedocukrzenie tez daje objawy i moze byc grozne.
Okey,dziękuję.Zobaczymy co lekarz powieAle nie aż tak niżej. Poza tym wynik po 2 h jest niewiele mniejszy od tego po 1 h więc ewidentnie coś jest nie tak.

Szczerze mówiąc zastanawia mnie też tak wielka różnica między pomiarem z krwi włośniczkowej (z palca) i żylnej. Glukometry przekłamują, ale nie aż tak...
Niemniej zapewne wyniki laboratoryjne są prawdziwe. Taki niski ten cukier, myślę że powinnaś kontrolować go sobie samodzielnie w domu. Za niskie poziomy nie są dobre dla dziecka, bo glukoza w twojej krwi to dla niego jakby pokarm. Nie masz objawów hipoglikemii (słabość, poty, senność, splątanie)?
Niemniej zapewne wyniki laboratoryjne są prawdziwe. Taki niski ten cukier, myślę że powinnaś kontrolować go sobie samodzielnie w domu. Za niskie poziomy nie są dobre dla dziecka, bo glukoza w twojej krwi to dla niego jakby pokarm. Nie masz objawów hipoglikemii (słabość, poty, senność, splątanie)?
reklama
Witaj, to fakt, że wyniki są dosyć niskie. Pytanie, jak ty się czujesz? Prawda jest też taka, że normy wyników moga się różnić w poszczególnych laboratoriach i ich interpretowanie jest tez uzależnione od wielu czynników związanych z Twoim obecnym stanem. Pozdrawiam ciepłoProszę o interpretację wyników.Dzis miałam robiony test,24 tydzień.Przed pobraniem krwi Pani zrobiła test na cukier z krwi z palca i wynik był dobry 91. Wyniki które przyszły z laboratorium to : 66,9 mg/dL czyli zaniżony bo normę podają od 70 do 99. Po godzinie 88.1 - a po 2 h - 76,6 mg/dL. Drugi i trzeci wynik ok.Ale martwi mnie ten na czczo.Czy to świadczy o hipoglikemii? Dodam że chyba w 8 tyg ciąży wynik na czczo był okey.