reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Dziewczyny, pytalam o te poduszke, spia wasze szkraby na poduszce juz?:confused:
Udanego dnia, u nas wieeejeee:szok:

Damian śpi bez poduszki i do 3 roku mam zamiar nie zmieniać takiej sytuacji:blink:
A u nas śliczne słoneczko świeci i w końcu udało mi się M namówić i jedziemy dzisiaj po obiadku nad jeziorko:happy::happy:

reklama
A ja dzis zostane pytajnikiem hehe:-p
Znacie jakas b.dobra ksiazke dla...faceta? J prosi zebym mu cos przywiozla...Blimka, moze ty pomozesz, skoros taka fanatyczka ksiazek, plizzz
Moze cos Cobena? J nie jest wybredny, jakis thiller, cos na ksztalt Dana Browna:confused:

Hrudzia trochę dziwne, bo dziewczyny niektóre maluchy spią z rodzicami i ciekawe czy nie poduszce?:crazy:?????? Mam , tata na poduchach a maleństwo gdzieś niżej bez.:baffled: Mi to nie pasuje
. Ja małego raz tak raz tak. Jak ma katar to na większej podusi, z piór, a jak nie ma to na tej płaskiej z kompletu co była z kołderką .:tak:

u nas wychodzi mama, tata mai dziadzi i baba. I wie co mówi, bo jak ktoś wchodzi to potrafi zawłoac.

Dzis zapisałam się na USG bioderek PRYWATNIE rzecz jasna i zgadnijcie na jaki temin: 22 lipiec:szok:, jestem w szoku Na kase chorych na październik był termin.:szok::szok::szok::szok:

A i dziś na 14:30 idziemy się ważyc i mierzyc:-D:-)

WITAJCIE>>>>

no znowu mam zaleglosci w czytaniu bo siedze jeszcze na innych stronkach i tak to jest potem no doczytalam ze malo kasy no to ja sie dopisuje u nas tez nie ma kokosów

co do podusi to mikolaj spi na takiej z kompletu od kolderki ale one sa tak cienkie jakby nic nie bylo

MAMA u nas jest czesto mowione i kilka innych dzwiekow ale to mama bylo drugie najpierw bylo ok 2 msc wstecz TATA

Dostałam dziś @. Drugi test zrobiony i nic. Uffff.;-):-)
Widze Majandra ze nie tylko dzieci mamy podobne:rofl2: ;-):-D
No i dobrze ze uff...ja to dla pewnosci chcialam zalozyc spirale ale w kwesti rzadkich:wściekła/y::crazy: skakan na ogonie nie wiem czy sie oplaca i obstajemy przy gumkach..a po nich tez bywa stresujaco:szok:
Agulka - dopiero usg?:szok: rozumiem ze drugie. Ja mialam pokazac sie ze Stasiem drugi raz chyba kolo jego 4 miesiaca i nastepnym razem okoll 2 r.z.:nerd:

No i dobrze ze uff...ja to dla pewnosci chcialam zalozyc spirale ale w kwesti rzadkich:wściekła/y::crazy: skakan na ogonie nie wiem czy sie oplaca i obstajemy przy gumkach.
Wiesz co, Hruda, ja tak naprawdę to nie miałam żadnych podstaw, by myśleć, że jestem w ciąży. My też na gumkach i nigdy nam się nic nie przytrafiło.W maju @ miałam. Tylko, tak jak pisałam wcześniej, te dziwne łaskotanie mnie niepokoiło. A teraz już mi przechodzi:confused::baffled:

Witam Szanowne Panie;-)
Wpadlam na momencik CMOK CMOK dla wszystkich.Wpadne wiecorkiem bo lece po synka a pozniej basen.

Pisalyscie o spaniu maluchow na poduszcze.Angelka jeszcze spi na plasko i jest zadowolona wiec spoko,a jak spi u nas to my na poduszkach a ona na plasko.Taka zem wyrodna matka.hehe

Możesz mi to wyjaśnić.

Trzeba sprawdzić na stronie US, jaka jest w tym roku podatkowym kwota dochodu zwolniona od podatku. Dajmy na to, że to 4500 zł rocznie. Jeśli zarobiłaś mniej niż 4500 zł w roku 2007 to zaliczka pobrana na podatek dochodowy zostanie ci zwrócona, a co za tym idzie nie przysługuje ci żadna ulga od podatku (w tym ulga na dzieci, bo nie ma podatku=nie ma ulgi)

Czyli mogłam mieć za mało odprowadzonego podatku i nie dostane 1000 tylko miej?
dostaniesz tyle ile podatku zapłaciłaś w roku 2007 nie więcej niż kwota bodajże 11

Atruviell, rozumiem Twoją złość. Bardzo mi przykro. A ten drugi wózek kupiliście w tym samym sklepie? Mam nadzieję, że nie.

Niestety, musiałam kupić w tym samym sklepie. Widzisz, do samego sklepu ja nic nie mam, bo to nie jest pierwszy wózek, jaki u nich kupowałam. Kubową spacerówkę też tam kupiliśmy, oddawaliśmy na gwarancję i wszystko było w jak najlepszym porządku. To chyba producent zachował się niezbyt fajnie, bo to oni zagubili przesyłkę. Sklep zwrócił się do serwisu producenta z prośbą o zwrot wózka, a ci oddali im po prostu pieniądze wg szacowanej przez nich wartości tego wózka po roku korzystania. W PL wykłócałabym się, że chcę taki sam wózek i g... mnie obchodzi, że im zaginął. Ale w Dojczlandach takie rzeczy załatwia się na drodze sądowej, miesiącami, a zdaje mi się, że gra niewarta świeczki. A gdybym wzięła pieniądze i wymieniła na złotówki byłabym jeszcze bardziej stratna. Dlatego kupiłam wózek w Niemczech, bo przynajmniej starczyło na porządną spacerówkę dobrej firmy i jeszcze trochę Euro zostało. A w PL za 350 zł nie kupiłabym tego wózka, ani nic lepszego (przynajmniej w Zgorzelcu).

Atru Twoja oferta jest aktualna,bo ja bym potrzebowała parasolki.Tylko czy ona by mi pasowała do wózka :baffled: Mam Baby Euro Desing :baffled:
Etko, właśnie przemyślałam sprawę, że parasolka to jedyna rzecz, z której mogę skorzystać. Nie pogniewasz się?:zawstydzona/y: Acha, no i mocowanie do tej parasolki jest przeznaczone tylko do takich płaskich rurek od stelaża a nie okrągłych, więc może też by Ci nie pasowała...

Atru-przykro mi z powodu wózka, kurde ale dziady.. Myślałam, że tam w Niemczech nie robią takich numerów. Mam nadzieję, że ten nowy nabytek będzie Wam służył.
No właśnie, ja też nigdy nie miałam tam wcześniej żadnych problemów ani z gwarancją wózka, ani butów, ani sprzętu RTV. Sama jestem zaskoczona...
Dziewczyny, pytalam o te poduszke, spia wasze szkraby na poduszce juz?:confused:
Udanego dnia, u nas wieeejeee:szok:
Tymek od dawna śpi na poduszce ale takiej płaściutkiej...

reklama
Witam z rańca.

Nie było mnie wczoraj popołudniu i z wieczorka, bo komp jakiś zamulony był i okazało się, że mieliśmy wirusa,:szok: ale teraz już jest ok.:blink: No i wieczorem z J siedzieliśmy o skubaliśmy groch,:tak: a z pół worka tego było. Pomroziłam , będzie super zupka zimą:happy2:

majandra ulga troszeczkę, że jedna kreseczka:-D

luandzia jak ja Ci zazdroszczę tego kursu tańca:tak:

justyna nic dodac nic ując - nie chciałabym byc w skórze twojego S kuzynki, bo jak już zaczął kombinowac to co będzie później:crazy:

A wczoraj Kasi nie było. Dziś poszła pierwszy raz do pracy. Ciekawe jak sobie radzi z ..... tęsknotą i robotą???????? TRZYMAJ SIĘ.;-)

Justyna A co do kasy to chyba nie jest az tak źle, u nas na koncie 148,35 zł:szok::szok::szok: i co ja mam powiedziec:tak:

Agulka :*:*:* :yes::yes: za pamięć!!! :-D:happy2::laugh2: A w pracy :zawstydzona/y::zawstydzona/y: REWELACJA!!!!!!!!!!! Aż mi głupio o tym pisać :zawstydzona/y::laugh2: nawet nie miałam czasu zatęskić za małym bo było tyle roboty :szok: godzina 14.00 nawet nie wiem kiedy wybiła i już byłam u Kubalki :-) jak mnie zobaczył to aż skakał z radości!!!! Ale wyjście z domu do pracy było okropne bo jak zobaczył, że wychodzę to aż się zanosił z płaczu :-(

Atru no nieciekawie z tym wózkiem :baffled::errr:

Jeszcze jedno zadzwonili do mnie z działu płac i pytali się czy mam jakiś dodatkowy dochód i jeżeli nie to dostanę jeszcze jakiś dodatek na dziecko :szok::errr: nie dość, że kaska za pracę ładna to jeszcze dodatek :happy2:

Do góry