hmmm torcik musial byc smaczny bardzo snaczny poprosze o przepis

...
ja wlasnie zauwazylam ze pojawily mi sie brazowe plamienie w uplawach-przepraszam za dokladny opis-pewnie przyjdzie ta wredna @ a moze to nie to

..nigdy tak nie mialam....

( przestalam sie nastawiac ze to fasolka
A może to jednak nie @? 3mam kciuki. Ja teraz już zawsze staram się nie nastawiać że to fasolka, bo później jest jeszcze bardziej przykro gdy @ nadejdzie.
OK w takim razie pisze przepis na pyszny tort brzoskwiniowy :-)
Składniki:
1 litr śmietany 30% ( ja kupuje 2 x 0,5l Łaciata 30% )
5 śmietanfixów
1 cukier waniliowy
1 wiórki kokosowe
cukier puder
biszkopt ( ja kupuje taki gotowy okrągły, bo wychodzi lepiej na takim niż na robionym )
1 puszka brzoskwiń w syropie
Na początek bierzemy czystą patelnię, bez żadnego tłuszczu wsypujemy na nią cukier puder i wiórki kokosowe, mniej wiecej tyle cukru co wiórków ( wiórek? ;-)) i przesmażamy na patelni często mieszając, tylko żeby nie była za gorąca patelnia, wiórki mają być leciutko brązowe, nie mogą się spiec tylko lekko przyprażyć. Przesypujemy na talerz i ostawiamy do ostygnięcia. Otwieramy brzoskwnie i kroimy je wkostkę, 2 połówki zostawiam do ozdoby. Otwieramy biszkopt i smarujemy go syropem od brzoskwiń. Aha no i krem! mało bym zapomniała o najważniejszym, no więc wlewamy śmietanę do wyoskiego naczynia i mikserem ubijamy z śmiatenfixami, cukrem waniliowym i dodajemy cukru pudru do smaku ( w zależności czy ktoś lubi bardzoej słodkie czy mniej ), jak tylko śmietana zgęstnieje przestajemy miksować żeby nie zrobiło nam się masło z tej śmietany. No i przekładamy biszkopt kremem, na to kladziemy brzoskwinie i kolejna warstwę biszkoptową. Później krem na wierzch żeby ozdobić tort i sypiemy wiórkami. Jakieś ozdoby z pozostałych połwóek brzoskwiń i wstawiamy do lodówki na troszke żeby masa troszke zesztywniała.
I SMACZNEGO

U mnie w rodzince tort robi furorę, kiedyś robiłam zawsze torcik rafaello ale się nie umywa do tego brzoskwiniowego. Na urodziny zrobiłam oba to rafaello dopiero długo długo po brzoskwiniowym został zjedzony

Naprawdę polecam wszystkim i szykujcie się dziewczyny na dokładki ;-)