Misiówka
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o zużyte pieluchy to osobna reklamóweczka się super spisuje, ja robiłąm tak, że wrzucałam do reklamówki każdą pieluchę, szczelnie zawijałam i do dużego kosza wrzucałam, bo i tak codziennie był wyrzucany.
Laktator - miałam Aventu, bardzo dobry, używałam dużo, bo wróciłam do pracy. Nadaje się głównie dla pracujących lub uczących się mam, czasem pomaga w problemach z laktacją (między karmieniami dodatkowo odciąga się pokarm, żeby pobudzić produkcję). Więc dobrze jest się wstrzymać do momentu, kiedy jest potrzebny.
Do sterylizacji używałam tabletek coś na M. zawsze zapominam nazwę, ale były super i sterylizowałam hurtowo, bo raz na 3 dni robiłam roztwór (jest czynny 24h) i sterylizowałam od butelek i smoczków, poprzez naczynia dziecka do zabawek (15 min w tym roztworze wystarczy, żeby naczynia były sterylne).
Ja zakupy wyprawkowe zacznę za jakieś 2-3 miesiące, może jakieś pojedyńcze sztuki okazyjnie wcześniej. Na razie mam jedno wdzianko i wózek. Jeśli to będziedziewczynka to w Pl mam multum rzeczy po Michaśce.
Laktator - miałam Aventu, bardzo dobry, używałam dużo, bo wróciłam do pracy. Nadaje się głównie dla pracujących lub uczących się mam, czasem pomaga w problemach z laktacją (między karmieniami dodatkowo odciąga się pokarm, żeby pobudzić produkcję). Więc dobrze jest się wstrzymać do momentu, kiedy jest potrzebny.
Do sterylizacji używałam tabletek coś na M. zawsze zapominam nazwę, ale były super i sterylizowałam hurtowo, bo raz na 3 dni robiłam roztwór (jest czynny 24h) i sterylizowałam od butelek i smoczków, poprzez naczynia dziecka do zabawek (15 min w tym roztworze wystarczy, żeby naczynia były sterylne).
Ja zakupy wyprawkowe zacznę za jakieś 2-3 miesiące, może jakieś pojedyńcze sztuki okazyjnie wcześniej. Na razie mam jedno wdzianko i wózek. Jeśli to będziedziewczynka to w Pl mam multum rzeczy po Michaśce.
agawar dokladnie taki kupilam laktator kolezanka mi polecila nie pracuje i nie ucze sie ale kupilam go w razie klopotow z laktacja, moja mama miala problemy z laktacja jak ur moja mlodsza siostra i moj tato byl srednio zadowolony gdy musial szukac w sklepie czegos czego nigdy na oczy nie widzial:-), a sterylizator Avent jest bardzo wygodny wrzucasz go do mikrofali na kilka minut i nie musisz nic robic mozesz wracac do dzidzi a butelki sie sterylizuja....ale to rzecz gustu i budzetu wszystkie sprzety nie sa najtansze...ale sie rozpisalam:-)
u mnie w miescie jest taki sklep cayman i tam sa juz od 20 zl bluzeczki i sa super, no tuniki to moze tak od 30 zl ale 50 za uzywana to przesada;-)