reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Jeśli chodzi o zużyte pieluchy to osobna reklamóweczka się super spisuje, ja robiłąm tak, że wrzucałam do reklamówki każdą pieluchę, szczelnie zawijałam i do dużego kosza wrzucałam, bo i tak codziennie był wyrzucany.

Laktator - miałam Aventu, bardzo dobry, używałam dużo, bo wróciłam do pracy. Nadaje się głównie dla pracujących lub uczących się mam, czasem pomaga w problemach z laktacją (między karmieniami dodatkowo odciąga się pokarm, żeby pobudzić produkcję). Więc dobrze jest się wstrzymać do momentu, kiedy jest potrzebny.

Do sterylizacji używałam tabletek coś na M. zawsze zapominam nazwę, ale były super i sterylizowałam hurtowo, bo raz na 3 dni robiłam roztwór (jest czynny 24h) i sterylizowałam od butelek i smoczków, poprzez naczynia dziecka do zabawek (15 min w tym roztworze wystarczy, żeby naczynia były sterylne).

Ja zakupy wyprawkowe zacznę za jakieś 2-3 miesiące, może jakieś pojedyńcze sztuki okazyjnie wcześniej. Na razie mam jedno wdzianko i wózek. Jeśli to będziedziewczynka to w Pl mam multum rzeczy po Michaśce.

reklama
Ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy:) Chociaż nie zdziwiłabym się gdyby moja mamuśka już coś tam chomikowała i mi nie mówiła:)

Postanowiłam sobie że najpierw urlop a potem gdzieś tak we wrześniu zakupy:)

Nie jestem raczej przesądna ale tu się muszę przyznać , że "coś" mnie narazie hamuje przed zakupami ;)

A poza tym jak wracam po 8 godzinach pracy to juz nic mi sie nie chce:)

Jutro jadę sobie do Wrocławia do siostry na zakupy i chcę wstąpić do sklepu Happy Mum:) Tam napewno troche kasy zostawię:)

Kupiłam ostatnio bardzo fajny krem do biustu - Perfecta Mama z firmy DAX Cosmetics - bardzo mi odpowiada także polecam!

A ja muszę się pochwalić, że mnie mąż dzisiaj uszczęśliwił iphonem, jest bajeczny i ja posikana z wrażenia, kurde tyle opcji, że chyba jeszcze z miesiąc mnie będzie zaskakiwał...
wszystko dotykowo jest rozwiązane, telefon (z aparatem super jakości), ipod (mp3, mp4, zdjęcia), przeglądarka internetu z gps-em (jakbym się zgubiła, hehehe), mogę oglądać sobie you tuba, pogoda, nawet już sama nie pamiętam, a wszystko tak intuicyjnie rozwiązane, że jestem pod wrażeniem, żadnej instrukcji nie trzeba!! Jestem normalnie przeszczęśliwa... chyba muszę mu się oddać, hehehe, ach te cholerne skurcze....

Agatkas tez polecam ten zel do biustu uzywam i jestem zadowolona, szczegolnie ze meza zatrudnilam do wcierania :-D agawar dokladnie taki kupilam laktator kolezanka mi polecila nie pracuje i nie ucze sie ale kupilam go w razie klopotow z laktacja, moja mama miala problemy z laktacja jak ur moja mlodsza siostra i moj tato byl srednio zadowolony gdy musial szukac w sklepie czegos czego nigdy na oczy nie widzial:-), a sterylizator Avent jest bardzo wygodny wrzucasz go do mikrofali na kilka minut i nie musisz nic robic mozesz wracac do dzidzi a butelki sie sterylizuja....ale to rzecz gustu i budzetu wszystkie sprzety nie sa najtansze...ale sie rozpisalam:-)

A co do przesadow to nie wierze w zadne i wkurzaja mnie strasznie. Wiele z tych rzeczy kupilam juz wczesniej bo myslelismy o dzidzi duzo wczesniej ale zawsze cos bylo wazniejsze, a jak juz sie zdecydowalismy lekarz powiedzial ze moze nie byc tak latwo, bylam zla na wszystko, na siebie myslalm ze moze nie powinnam tych rzeczy kupowac.Ale tak pomyslalam tylko przez chwile wiedzialam ze w takiej sytuacji nie powinnam nikogo obwiniac a juz napewno nie siebie i jeszcze w tym samym cyklu nam sie udalo bylam i jestem przeszczesliwa...az sie wzruszylam A moj M lezy juz i mowi ze musi nacieszyc sie tv bo niedlugo to tylko MINI MINI I JETIX bedziemy ogladac, ide do niego spokojnej nocy i udanego weekendu.:-)

Juz nie mogę sie doczekac kiedy wyremontujemy pokój, zrobimy WIELKĄ szafe i będę mogła prasowac i ukladac te wszystkie słodkie ciuszki.

Dziewczyny znalazłam fajna -smieszną bluzeczkę firmy Happy mum.
Bluzka jest używana i kobieta chce za nia 50zł, czy to dużo? Wydaje mi się, ze przegieła z ceną. Moze wiecie ile kosztuje nowa?

onboardpo3.jpg

reklama
bluzeczka oki;-) niewiem po ile mogla by byc taka nowa ale ja bym nieodkupila jej za 50 zl:szok: u mnie w miescie jest taki sklep cayman i tam sa juz od 20 zl bluzeczki i sa super, no tuniki to moze tak od 30 zl ale 50 za uzywana to przesada;-)

Do góry