reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyrosty Beta HCG na granicy

Hej!

Na wstępie zaznaczę, że staramy się z mężem o drugie dziecko. Z pierwszym zaszłam w pierwszym możliwym cyklu, urodził nam się zdrowy syn przez CC. Moje cykle trwają około 31 dni. Udało nam się tym razem znów zajść za pierwszym razem, zbadałam pierwsze beta hcg przed miesiączką w 30 dc i wyniosło 11,8 a dziś po trzech dniach powtórzyłam badanie i jest 24,64 (33 dc) . Ginekolog mówi, że przyrost jest w porządku i po dwóch dniach znów powinnam powtórzyć badanie. Ja jednak się obawiam, że te wartości są zbyt małe. Mam lekkie mdłości, poza tym żadnych innych objawów. Nie wiem, kiedy dokładnie wystąpiła owulacja.

reklama
Ciąża jest na tyle młoda, że wszystko może się wydarzyć.
Skoro masz powtórzyć badanie, to tak zrób. Będziesz wiedziała coś więcej.

Skoro lekarz mówi że jest w porządku, to czego Ty doszukujesz się?
Ja rozumiem stres, martwić się i w ogóle ale nie rozumiem jaki jest sens chodzić do lekarza któremu się do końca nie ufa 😅

Skoro lekarz mówi że jest w porządku, to czego Ty doszukujesz się?
Ja rozumiem stres, martwić się i w ogóle ale nie rozumiem jaki jest sens chodzić do lekarza któremu się do końca nie ufa 😅
To nie tak :) Jak czytam, że dziewczyny mają przyrosty po 100 czy 200 i więcej procent, to po prostu się martwię.

To nie tak :) Jak czytam, że dziewczyny mają przyrosty po 100 czy 200 i więcej procent, to po prostu się martwię.
Tylko to Cię powinno obchodzić. Beta od zera startuje. U jednej będzie szła takim pędem że szok, a u drugiej dłużej się rozkręca. Byleby była w normie. Póki co Twoje wartości są w normie. Zrób jeszcze jedna betę to może będzie już nawet wyższa choć nie musi :)

Załączniki

• 71a64502-88eb-4185-b5b6-1a71d0d332aa.jpeg
    71a64502-88eb-4185-b5b6-1a71d0d332aa.jpeg
    36,2 KB · Wyświetleń: 116
Tylko to Cię powinno obchodzić. Beta od zera startuje. U jednej będzie szła takim pędem że szok, a u drugiej dłużej się rozkręca. Byleby była w normie. Póki co Twoje wartości są w normie. Zrób jeszcze jedna betę to może będzie już nawet wyższa choć nie musi :)
No właśnie to nie jest wynik po 48 h, tylko po 72 h, więc jest trochę niższy przyrost, ale na granicy normy. Chociaż niby powinno być o 66 %, a tu wykazuje 61.

Załączniki

• Screenshot_20240715-140411.png
    Screenshot_20240715-140411.png
    49 KB · Wyświetleń: 116
reklama
Ciezko prorokować jak będzie, ale na początku te wartości zazwyczaj lecą właśnie kilkukrotnie w górę. A u Ciebie tak idealnie pogranicznej wartości.
Zobacz kolejną betę i będziesz miała większy pogląd na sprawę, bo już było kilka przypadków, że potem się normowalo i było dobrze.
Przy okazji warto zbadać progesteron.

Do góry