reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Ja mam szczęście, mój ginek ma w gabinecie USG, KTG i takie tam różne sprzęciory:-) Jak idę na wizytę to mam wszystko od ręki robione

nie pisz mi takich rzeczy bo mi smutno ... zartuje
Ja nie mam tak bo mieszkam zagranica a tu to dupa, dopiero w 13 tyg. robia ale ja jade do polskiej kliniki 80km od odmu na 1 USG :-)
Tu nie ma tak jak w PL prywatnych gabinetow gdzie mzona zrobic USG tylko szpital, dobrze ze ta polska klinike otworzyli bo bym musia czekac jeszcze 7 tyg. a nie 3 tyg.

reklama
Sofik ja nie widziałam serduszka, byłam w czwartym tyg u gina, to jeszcze nie było możliwe.
Miroslava - mój ginek też ma USG w gabinecie - tak jest chyba najlepiej dla mamusiek :tak:

Wiesz, ja sama się dziwię, że mój ginek ma takie sprzęty tym bardziej, że chodzę do Niego na kasę chorych, tylko, ze on mądrze zrobił, ma niepubliczny gabinet i przez to NFZ mu wiecej kasy daje, a on fajnie gabinet wyposaża. A to, ze za granicą ciężko z badaniami w początkach ciąży to wiem, wiele razy o tym już słyszałam....

Miotlica, pewnie, ze tak, bo jak coś się dzieje, to nie odsyłają Ciebie tylko na miejscu robia badanie, wiem coś o tym.... Ja tak mam często...

Ja też chodzę na kasę chorych - to gabinet w niedużym szpitalu, ale USG ma, nawet myślałam, że tak jest w każdym gabinecie.
Sofik nie martw się - niedługo zobaczysz swoją Dzidzię :-) najważniejsze, że Fasolka rośnie :tak:

miotlica ja jak zawsze cos pokrecilam hihihi mam WIELKA NADZIEJE ze fasolka rosnie i wsyztko OK w pierwszej ciazy wsyztko bylo oK wiec w drugiej tez musi byc... tak mysle ....

Miroslava1979 oni uwarzaja ze 1 USG to w 13 tyg. ale powiem Wam ze nie marzekam na porod zagranica, jestem zadowolona,, Cała ciaza jest za darmo od 13 tyg. jestes co miesiac w szpitalu , USG nie ma za duzo bo chyba tylko 6 razy ale i tak jest milo i przyjemnie...
w pierwszej ciazy czekalam do 13 tyg. ale w drugiej nie bede pojade zrobia i bede szczesliwa

Dobra zmykam obierac ziemniaki ale ten net wciaga masakra, m wroci z pracy a tu ni ma obiadku:-D

Sofik, zwalisz winę na nas:-D Ja też ostatnio coś z obiadami nie wyrabiam, a to dlatego, że ja głodna nie jestem, wogóle nie mam apetytu, wiec o jedzeniu nie myślę;-):-D

Dolaczam do marcowych mamusiek.
Termin mam na 02.marca.co prawda to dopiero 8tydzien ale brzuszek jakis duzy,wyglada na 4miesiac:-)nie wiem czy to normalne.
W 5 i 6 tygodniu czulam sie okropnie,mdlosci,bole brzucha,piersi na apetyt to do tej pory nie narzekam:-).
do lazienki biegam co kawalek.
Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane:happy2:

reklama
ewlecia Witam kolezanke z Zielonej Wyspy
ja tez mam taki duzy brzuch ale to chyba z przejedzenia bo w 1 ciazy nic nie bylo widac :-)
WC to moj 2 pokoj...

Wsyztko naszykowane m bedzie gdzies na 20 min:-)
Teraz odpoczynek przed posilkiem...

Do góry