reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Świeże staraczki, pierwsze dziecko :)

niezapominajka876

Fanka BB :)
Hej dziewczyny!
Wiem że są tematy dla staraczek co miesiąc, chciałam jednak stworzyć temat typowo dla świeżych przyszłym mam ;) tak, żebyśmy mogły tutaj wymieniać się obawami, wątpliwościami czy naszymi obserwacjami. Tematy miesięczne są super, ale czasami brakuje mi tam kontaktu z dziewczynami które są mniej świadome i dopiero zaczynają :)

reklama
Hej! U nas nie do końca jest to początek starań, bo już w lutym minie rok…
Ale to pierwsze dziecko, więc cały ten proces wydaje się na razie przytłaczający i zaczyna mi już brakować nadziei na te dwie kreski na teście
A jak jest u Ciebie? ☺️

Cześć!
My również się staramy o pierwsze dziecko...
Nie używamy antykoncepcji od końcówki sierpnia 2023 r.

Hej! U nas nie do końca jest to początek starań, bo już w lutym minie rok…
Ale to pierwsze dziecko, więc cały ten proces wydaje się na razie przytłaczający i zaczyna mi już brakować nadziei na te dwie kreski na teście
A jak jest u Ciebie? ☺️
My staramy się od niedawna 😅 uwielbiam temat Kreskowy, ale czasami głupio mi tam pisać o mojej złości, bezsilności przy kobietach które starają się latami… mam też wrażenie że starania o pierwsze dziecko są trochę inne niż o kolejne 😅 dlatego własne ten wątek 😁 który nie jest konkurencją kresek miesięcznych tylko dodatkowym wsparciem 😍

Cześć!
My również się staramy o pierwsze dziecko...
Nie używamy antykoncepcji od końcówki sierpnia 2023 r.
O kurczę, robiliście jakieś badania?

My staramy się od niedawna 😅 uwielbiam temat Kreskowy, ale czasami głupio mi tam pisać o mojej złości, bezsilności przy kobietach które starają się latami… mam też wrażenie że starania o pierwsze dziecko są trochę inne niż o kolejne 😅 dlatego własne ten wątek 😁 który nie jest konkurencją kresek miesięcznych tylko dodatkowym wsparciem 😍

Byliśmy kilka miesięcy temu w klinice Bocian, zrobiliśmy podstawowe badania, wszystko wyszło ok, a doktor kazał "działać" 🤷‍♀️

W tamtym tygodniu poszliśmy do lekarza rodzinnego na konsultacje i skierowanie na podstawowe badania. W czwartek mamy wizytę z omówieniem wyników (kilka wyników nie jest w normie).

Zapisałam się na wizytę do ginekologa na NFZ, którą mam na początku lutego.
Zobaczymy...

W tym tygodniu będę miała prawdopodobnie dni płodne, przetestuję się i może coś podziałamy.

Super, widziałam właśnie to forum (dopiero niedawno tu dołączyłam) ☺️ też miałam taką potrzebę żeby się podzielić swoimi doświadczeniami z kimś w podobnej sytuacji 🥰🙏

reklama
Byliśmy kilka miesięcy temu w klinice Bocian, zrobiliśmy podstawowe badania, wszystko wyszło ok, a doktor kazał "działać" 🤷‍♀️

W tamtym tygodniu poszliśmy do lekarza rodzinnego na konsultacje i skierowanie na podstawowe badania. W czwartek mamy wizytę z omówieniem wyników (kilka wyników nie jest w normie).

Zapisałam się na wizytę do ginekologa na NFZ, którą mam na początku lutego.
Zobaczymy...

W tym tygodniu będę miała prawdopodobnie dni płodne, przetestuję się i może coś podziałamy.
Trzymam kciuki w takim razie za wizyty i za testowanie 💪
My byliśmy u lekarza na początku listopada (tylko ja wcześniej robiłam takie badania ogólne), mój partner miał badania nasienia a ja najpierw AMH z krwi a potem badanie drożności jajowodów

Do góry