reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

jestem po dwóch ciążach biochemicznych skończonych tak naprawdę zanim się zaczęły , ale no z tyłu głowy to siedzi strasznie 😔 pierwsza miałam po 9 miesiącach starań , druga po 6 i teraz po 4 także mam nadzieję że teraz będzie wszystko okej . Też sobie wkręcam że to może pozamaciczna , chociaż miałam wysokiego porga (ponad 70 na dupahstonie ) nie mam plamien i nic nie boli oprócz podburza ale to czasem i dalekatnie ( co podobno jest normalnie ) . Staram się nie czytać przykrych historii bo nakręcam się jeszcze bardziej 😔 ale już postanowiłam że idę jutro na tą betę , będę wiedziała przed wizytą na jakim poziomie jest ( o ile nie spadła ) . Mam ogólnie takie fale , czasem zapominam i nie myślę a czasem wchodzi mi do głowy i nie mogę przestać 😔
Głowa kobiety po stracie i to jest całkiem normalne, pisz tutaj i trzeba się wspierać. Nasi mężowie czasem nawet nie wiedzą z czym się mierzymy. Mało kto wie z czym kobieta się mierzy. Teraz jesteś wyżej niż w tych biochemach? Ile miałaś bety?

reklama
Głowa kobiety po stracie i to jest całkiem normalne, pisz tutaj i trzeba się wspierać. Nasi mężowie czasem nawet nie wiedzą z czym się mierzymy. Mało kto wie z czym kobieta się mierzy. Teraz jesteś wyżej niż w tych biochemach? Ile miałaś bety?
teraz jesteśmy dużo dużo wyżej . Ostatnie 2 razy moja beta urosła do max 40 teraz po ostatnim badaniu w środę miałam 525 . Mój mąż niby wie no u nie , mówię mu cały czas jak się czuje ale wiadomo , faceci to potrafią czasami tylko wkurzyć zamiast pomóc . Dla niego to wiesz ,przesadzam ,nie powinnam się nakręcać i napewno będzie dobrze . Łatwo mówić , trudniej zrobić 😔 wiadomo stara się mnie też spętać i pocieszać , ale pewnie czasem ma dość tego mojego gadania bo zwyczajnie nie czuje się tak jak ja więc nie wie jak to jest mieć jakie rozkminy 😔

Dziewczyny polećcie jakieś seriale na tych popularnych platformach 😄 Skoro i tak budzę się w nocy na 2,3 godzinki to jakoś to spożytkuję 😆

Ja osobiście kocham „Przyjaciół” i zawsze będę polecać 🩷, potem
„Teorię wielkiego podrywu”, „Outlander” i wróciłam do „Bridgertonow”.

Heh... Ja w każdej ciąży spałam w dzień a w nocy buszowałam 🫣 ale raczej książki czytałam albo po necie różne pierdoły wyszukiwałam. Teraz myślałam że mnie to ominie ale nie 😅 od pozytywnej bety budzę się w środku nocy ale o dziwo po 2 godz idę dalej spać co bez ciąży jest to u mnie nierealne 🫣

Dziewczyny polećcie jakieś seriale na tych popularnych platformach 😄 Skoro i tak budzę się w nocy na 2,3 godzinki to jakoś to spożytkuję 😆

Ja osobiście kocham „Przyjaciół” i zawsze będę polecać 🩷, potem
„Teorię wielkiego podrywu”, „Outlander” i wróciłam do „Bridgertonow”.
Z tych takich na dłużej :D How I met your mother, Dr House
Na Prime Video jest Maxton Hall, na podstawie książek, przy czym serial lepszy (może to zasługa aktora…) przy czym to serial dla nastolatek, za 1szym razem wyłączyłam w trakcie pierwszego odcinka i po czasie wróciłam, nie żałuję. Poczułam się jakbym miała znów naście lat 😂 nie jest ani trochę ambitny!

teraz jesteśmy dużo dużo wyżej . Ostatnie 2 razy moja beta urosła do max 40 teraz po ostatnim badaniu w środę miałam 525 . Mój mąż niby wie no u nie , mówię mu cały czas jak się czuje ale wiadomo , faceci to potrafią czasami tylko wkurzyć zamiast pomóc . Dla niego to wiesz ,przesadzam ,nie powinnam się nakręcać i napewno będzie dobrze . Łatwo mówić , trudniej zrobić 😔 wiadomo stara się mnie też spętać i pocieszać , ale pewnie czasem ma dość tego mojego gadania bo zwyczajnie nie czuje się tak jak ja więc nie wie jak to jest mieć jakie rozkminy 😔
Czyli jest lepiej to się ciesz ;) narazie ciesz się gdzie jesteś;) ja też staram się tak robić staram się zagłuszać w głowie głos który mówi że może się wszystko wydarzyć..
Mój też cały czas mówi podobnie jak i Twój, on ma inne podejście on idzie do pracy i nie myśli, to też kwestia że to nie rozgrywa się w jego organizmie tylko moim.

Czyli jest lepiej to się ciesz ;) narazie ciesz się gdzie jesteś;) ja też staram się tak robić staram się zagłuszać w głowie głos który mówi że może się wszystko wydarzyć..
Mój też cały czas mówi podobnie jak i Twój, on ma inne podejście on idzie do pracy i nie myśli, to też kwestia że to nie rozgrywa się w jego organizmie tylko moim.
no faceci to wydaje mi się że myślą tak raczej zero jedynkowo. Jest ciąża okej , beta rośnie okej lekarz nic narazie nie zlecił po co o tym myśleć ,będzie co będzie . No a ja jakoś nie potrafię , staram się cieszyć że jesteśmy najdalej do tej pory , ale wiadomo obawy co będzie dalej też są . Pobolewaja was czasem jajniki ? Czy tylko podbrzusze jak na okres ? Bo mnie czasem zakluje na sekundę jeden albo drugi i od razu najgorsze myśli w głowie mam

reklama
no faceci to wydaje mi się że myślą tak raczej zero jedynkowo. Jest ciąża okej , beta rośnie okej lekarz nic narazie nie zlecił po co o tym myśleć ,będzie co będzie . No a ja jakoś nie potrafię , staram się cieszyć że jesteśmy najdalej do tej pory , ale wiadomo obawy co będzie dalej też są . Pobolewaja was czasem jajniki ? Czy tylko podbrzusze jak na okres ? Bo mnie czasem zakluje na sekundę jeden albo drugi i od razu najgorsze myśli w głowie mam
Też kłuje, a jak pisałam wyżej w donoszonej ciąży bardzo mnie bolał jeden jajnik prawie do 10tc, wtedy dostałam końskie dawki magnesu i puściło.

Do góry