reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wrześniowe mamy 2025

U mnie mdlosci powoli zanikaja, ale mam mega problemy z jelitami… W zasadzie po kazdym posilku uczucie pelnosci w przelyku. Czytalam, ze rosnaca macica powoduje ucisk na jelita i to normalne, ale mega dyskomfort.

Na mdlosci pomagalo mi jedzenie takich kukurydzianych chrupeczek.
O ja w pierwszej ciąży czułam się szybko syta 😁 przytyłam wtedy tylko 7kg, chciałabym teraz podobnie 🥺

reklama
Nie lubię tego ale nie widzę opcji „mam tak samo trzymajmy się razem” co pijesz? Bo u mnie jeszcze była faza na sok pomarańczowy ale chyba mi przeszło 🫣
Jedyne co jestem w stanie pić poza tam jakaś Inka czy herbata to sprite 🤡 A skąd mi się ten sprite wziął to nie mam pojęcia, bo nigdy nie piłam chyba, że jakoś okazjonalnie, ale to i tak parę lat będzie jak akurat tego nie piłam, bo nigdy nie byłam fanką także nic zdrowego 😅

Dziewczyny chyba tutaj przewinął się wątek pójścia do gin na NFZ żeby uzyskać skierowanie na badania krwi których w 1 trymestrze trochę jest. Powiedzcie proszę czy prowadzicie ciążę i na nfz i prywatnie czy po prostu poszłyście po skierowanie na badanie raz i tyle? No i oczywiście jak już byłyście na tej wizycie to mówicie, że przyszłyście tylko po to skierowanie czy jak? Nigdy nie byłam u żadnego lekarza specjalisty na nfz, i nie wiem właściwie jak mam to rozegrać 😂 a w 1 ciąży wszystko robiłam prywatnie i nie ukrywam, że koszty były bardzo duże, i jeżeli faktycznie można je troszkę obniżyć to czemu nie skorzystać natomiast kompletnie nie wiem jak mam się na takiej wizycie zachować.
ja chodziłam jak gdyby nigdy nic , nie wspominałam o tym, że chodzę też prywatnie czekałam na moment aż lekarz da mi skierowanie na badania nawet umówiłam się na następną wizytę ale odwołam i wtedy powiem że zdecydowałam się prowadzić ciążę prywatnie. Można też niby do końca chodzić do dwóch ale potem to już nie dużo jest tych badań z krwi

Jedyne co jestem w stanie pić poza tam jakaś Inka czy herbata to sprite 🤡 A skąd mi się ten sprite wziął to nie mam pojęcia, bo nigdy nie piłam chyba, że jakoś okazjonalnie, ale to i tak parę lat będzie jak akurat tego nie piłam, bo nigdy nie byłam fanką także nic zdrowego 😅
Mnie wczoraj na cole brało ale nie wypiłam bo się bałam że się skończy jak z jedzeniem i mi zbrzydnie 😂 poza tym ma kofeinę więc się trochę cykam. Inka też nie wchodzi, już nie wiem co mam pić, na co bym miała ochotę 🥹

ja chodziłam jak gdyby nigdy nic , nie wspominałam o tym, że chodzę też prywatnie czekałam na moment aż lekarz da mi skierowanie na badania nawet umówiłam się na następną wizytę ale odwołam i wtedy powiem że zdecydowałam się prowadzić ciążę prywatnie. Można też niby do końca chodzić do dwóch ale potem to już nie dużo jest tych badań z krwi
Właśnie w szczególności o te teraz mi chodzi, bo później to już takie bardziej podstawowe. No nic zapiszę się i pójdę jakbym na 1 wizycie była 🙈

Zastanawiam się czym się różni prowadzenie ciąży prywatnie a z NFZ, są jakieś inne badania?

Zastanawiam się czym się różni prowadzenie ciąży prywatnie a z NFZ, są jakieś inne badania?
Są te same badania, ale lekarz na NFZ wystawi skierowanie na fundusz, a prywatnie trzeba z własnej kieszeni płacić. Ja akurat badania mogłam zrobić z pakietu medicover, ale w poprzedniej ciąży robiłam prywatnie i to był koszt koło 700 zł

Ostatnia edycja:
reklama
7 kg ale zazdroszczę. Ja idąc do porodu miałam 22 + ale może dlatego że wraz z zajściem w ciążę rzuciłam fajki
ja też przytyłam 20 kg. Wiec z wagi 50 kg wylądowałam na 70, ale w ogóle tego po sobie nie czułam o nikt mi nie chciał uwierzyć że aż tyle, no ale tak było 🙈 liczę że teraz jednak trochę mniej

Do góry