reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

2,35 to już było do zbicia jeśli dobrze pamiętam normy dla kobiet planujących
u mnie też i gin i Endo mówią że przed ciążą powinno być 1-1.5 max , właśnie dlatego że w ciążę skacze do góry . Sama napewno będę musiała zbadać , 4 miesiące przed ciążą miałam 1.8 i zwiększyli mi dawkę euthyrox na 50 , ale mam nadzieję że będzie okej

reklama
Ehhh… ja dzisiaj po drugim USG, pęcherzyk widoczny i tyle póki co (no ale etap taki, że dziwne gdyby było coś więcej) ale niestety obok pęcherzyka krwiak. 😞 mam badać betę co 72h
przykro mi . A na jakim etapie była po ostatnim badaniu ? Najważniejsze że jest pęcherzyk tam gdzie powinien , narazie wszystkie mamy bardzo wczesny etap więc nie ma co oczekiwać że zobaczymy od razu ♥️ . Na następnej wizycie napewno już zobaczysz więcej 😘

Cześć dziewczyny ☺️ Mam nadzieję, że za szybko się nie witam, ale wygląda na to, że i ja zostanę październikową mamą 😁 Byłam już na wrześniówkach 2021, teraz czas na drugą rundę 🙈 29.01 stycznia beta 742 a dwa dni później już 3196, przyrost prawie 400%, czy któraś z was miała taki duży przyrost? Strasznie sobie wkręciłam, że to bliźniaki i jestem lekko przerażona.. na usg widoczny był 1 pęcherzyk
Na bliźniaki wskazuje wysoki progesteron , nie beta hcg 🙂

Byłam na USG, nie powiem że jestem zawiedziona, bo jest ok, ale tak naprawdę nic nie było widać poza pęcherzykiem. W poprzedniej ciąży miałam korygowany wiek ciąży o 8 dni, bo miałam później owulację i teraz gin mi mówiła że pewnie też tak będzie, bo niby 5+4 ale wg niej to jest 4 tydzień dopiero, nawet nie była w stanie zmierzyć wieku ciąży po wielkości pęcherzyka. A ja się zastanawiałam czy serduszko zobaczę xD
Ale stwierdziła pęcherzyk w macicy i nie w bliźnie, blizna na 7mm gruba więc jest spoko :) następna wizyta za 2 tygodnie :)

Mam i ja wyniki w końcu 🙈 Przyrost bardzo zwolnił, ale jest w normie :) jestem 4+6 aktualnie

Załączniki

• Screenshot_20250203_145242_Patient Portal.jpg
    Screenshot_20250203_145242_Patient Portal.jpg
    70,1 KB · Wyświetleń: 101
reklama
Do góry