reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Mi kiedyś moja ginekolog powiedziała,że przy ciąży bliźniaczej progesteron szybko się podwaja mg/dobe a przy pojedynczej znacznie mniejszy jest ten progesteron mg/dobę :).
Więc jak jakaś kobitka zaczyna z 29mg a któraś ponad 70 (np) to wskazuje na ciążę bliźniacza :)
ja na pierwszym miałam 50 na kolejnym badaniu miałam ponad 70 😅 później już nie badałam , ale myślałam o tym żeby z ciekawości zrobić w przyszłym tygodniu 😅 biorę duphaston ale on we krwi nie wychodzi . Także ciekawe czy się teoria potwierdzi 😅

reklama
Pół nocy mi się śniła właśnie wizyta u mojej ginekolog 😅 znaczy no mam wrażenie jakby to było pół nocy , w każdym razem bardzo długi ,intensywny i realny był ten sen , ale bardzo przyjemny ☺️ oby ta prawdziwa wizyta też taka była ☺️

Mi kiedyś moja ginekolog powiedziała,że przy ciąży bliźniaczej progesteron szybko się podwaja mg/dobe a przy pojedynczej znacznie mniejszy jest ten progesteron mg/dobę :).
Więc jak jakaś kobitka zaczyna z 29mg a któraś ponad 70 (np) to wskazuje na ciążę bliźniacza :)
Nie strasz 🫣 ja miałam proga 78,38 ng/ml i mam nadzieje, że to tylko przez leki 😄

Wydaje mi się że leki podkręcają też naturalny progesteron, przecież gdyby tak było że na sztucznym to byśmy głównie bliźnięta mieli w społeczeństwie 🤪

Nie wiem czy lubicie wykresy (ja lubię 🫣)
W tym kalkulatorze bety jest wykres i można ocenić kiedy będzie widać pęcherzyk, serduszko...

ja na pierwszym miałam 50 na kolejnym badaniu miałam ponad 70 😅 później już nie badałam , ale myślałam o tym żeby z ciekawości zrobić w przyszłym tygodniu 😅 biorę duphaston ale on we krwi nie wychodzi . Także ciekawe czy się teoria potwierdzi 😅
To Ty dzisiaj sprawdzisz teorie z progesteronem a ja z przyrostem bety 😂😂 Wolałabym jednak obalić te teorie 🫣 Jutro mam wizytę o 12 i już się stresuje a tu jeszcze tyle czasu.. 🙈

Tutaj widziałam parę takich progów i była z tego ciążą bliźniacza :D .

reklama
To Ty dzisiaj sprawdzisz teorie z progesteronem a ja z przyrostem bety 😂😂 Wolałabym jednak obalić te teorie 🫣 Jutro mam wizytę o 12 i już się stresuje a tu jeszcze tyle czasu.. 🙈
Gdyby beta hcg miała tak w teorii to w pierwszej ciąży musiałabym mieć chyba trojaczki 🙂.

Do góry