reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Dzi
Przyrost teoretycznie na tak wczesnym etapie wzrasta min 66%, prawda? Już sobie obliczyłam jaka powinnam mieć betę w piątek i wyszło 120 tys. Bo ponad tydzień temu miałam 3 tys. To nie ma opcji żeby ♥️ nie było? Czy nie powinnam obliczać już bety? Moja pierwsza ciąża i pełno myśli w głowie
Dziewczyny Ci już odpowiedziały. Na tym etapie beta zwalnia już nie 200% co dwa dni a np 80%, po skończonym 6tyg można liczyć na serduszko ale sytuacja zmienia się z dnia na dzień więc może być różnie. Dam znać co u mnie jutro będzie w 6+1.

Ja nie wiem jak ja przeżyłam pierwsza ciążę, jeden test, zero bet, usg dopiero w 10tc. Człowiek był mniej świadomy zagrożeń i bez historii strat.

O mamo trzymaj się, wiesz coś już?
Masz dalej leki z transferu?

Zbadał mnie lekarz i zrobił USG na USG zarodek dalej jest i dalej bije serduszko, ale powiedział, że zbyt duże krwawienie, żebym mogła wrócić do domu. Muszę zostać i bezwzględnie leżeć, wstawać jedynie do toalety.
Kazał przywieźć narzeczonemu leki bo tutaj mają tylko duphaston, a kazał nadal przyjmować prolutex i cyclogest.

Hej dziewczyny ;)
Mogę z wami tu przycupnąć? 🥹
Zastanawiałam się długo czy to już pora czy jeszcze nie bo póki co wszystko się nierealne dalej dla mnie wydaje ;)
Z mężem staraliśmy się ponad rok. W międzyczasie u mnie diagnoza PCOS u męża obniżone parametry nasienia i tak jakoś powoli traciliśmy nadzieję. Nie dołączałam już nawet do żadnych miesięcznych wątków
A tu 30.01 wysikałam piękne II ❤️
Beta z 02.02 529 przyrost po 48h - 1253 :) apka TP wylicza na 13.10, pierwszą wizytę mam 18.02 🥰
Oprócz nadmiernej senności i bólu 🍒objawów brak 😀

Zbadał mnie lekarz i zrobił USG na USG zarodek dalej jest i dalej bije serduszko, ale powiedział, że zbyt duże krwawienie, żebym mogła wrócić do domu. Muszę zostać i bezwzględnie leżeć, wstawać jedynie do toalety.
Kazał przywieźć narzeczonemu leki bo tutaj mają tylko duphaston, a kazał nadal przyjmować prolutex i cyclogest.
Jasne że tak, a nie miałaś jakiegoś krwiaka? Może coś nie było widoczne. Oby było ok. Najważniejsze że bije serduszko.

Trzymaj się tam, dobrze ze jest serduszko i jesteś pod opieką lekarzy 😉 a mowili skąd źródło krwawienia? Jakiś krwiak?

Hej dziewczyny ;)
Mogę z wami tu przycupnąć? 🥹
Zastanawiałam się długo czy to już pora czy jeszcze nie bo póki co wszystko się nierealne dalej dla mnie wydaje ;)
Z mężem staraliśmy się ponad rok. W międzyczasie u mnie diagnoza PCOS u męża obniżone parametry nasienia i tak jakoś powoli traciliśmy nadzieję. Nie dołączałam już nawet do żadnych miesięcznych wątków
A tu 30.01 wysikałam piękne II ❤️
Beta z 02.02 529 przyrost po 48h - 1253 :) apka TP wylicza na 13.10, pierwszą wizytę mam 18.02 🥰
Oprócz nadmiernej senności i bólu 🍒objawów brak 😀
Hej, zapraszamy 😊😊 Beta ekstra, brak objawów, tylko się cieszyć i czekać na wizytę 😁

Jasne że tak, a nie miałaś jakiegoś krwiaka? Może coś nie było widoczne. Oby było ok. Najważniejsze że bije serduszko.

Nie mam właśnie żadnego krwiaka i nie wiadomo na tą chwilę skąd się wzięło to krwawienie 😓 najgorsze, że wszyscy każą mi się uspokoić bo to jeszcze gorzej i ciśnienie mi skoczyło na 202/130 ale mi się samo płacze i nie umiem tego powstrzymać 😓
Strasznie się boję

reklama
Ważne, że jesteś już po badaniu. I że wyszło na nim to co miało wyjść: zarodek i akcję serca. To bardzo, bardzo dobre wieści. A kolejna ważna sprawa jest taka, że pomimo pobytu w szpitalu (wiadomo, nikt tego nie lubi), to całe szczęście, że nikt nie zbagatelizował Twoich objawów, zbadali Cię i zostawili na oddziale. Będziesz pod obserwacją. Napewno jesteś w dobrych rękach ❤️
Ty bądź dobrej myśli, a my tutaj zaciskamy mocno za Was kciuki 🍀

Do góry