reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Ogólnie nie bez powodu zaleca się by iść do lekarza między 7 a 10 tyg 😄wiadomo, jak ktoś ma na koncie pozamaciczna, poronienia i inne historie, to wcześniej reaguje i to normalne
Dokładnie, najlepiej iść w 7 tygodniu, bo można się nastresowac i to na własne życzenie 🥲 Mi lekarz mówił, że na dany moment ciąży obraz jest prawidłowy, ale ja i tak swoje i poleciałam do innego zeby wydać 300zl i dowiedzieć się tego samego co u tamtego 😅

reklama
Ja się wciąż zastanawiam czy szukać ginekologa prywatnie. 2 pierwsze ciążę prowadziłam u innego, który już nie przyjmuje w moim mieście. Chodziłam do niego na NFZ i prywatnie gdzie miał super sprzęt do USG. A ten co teraz owszem przyjmuje też prywatnie ale w tym samym miejscu gdzie na NFZ gdzie sprzęt nie powala 😢 w dodatku jak chciałam zdjęcie z wczorajszej wizyty to mi powiedział że przychodnia jest biedna i jak chce zdjęcia to muszę iść prywatnie 🤦

Wiecie co, ja jestem nieobiektywna, bo mam aż 6 rodzeństwa😁 i uważam, że to jest największy dar od moich rodziców🥹.. jako dzieci - różnie bywało 😁 czasami kumplowaliśmy się "dwojkami", w wieku nastoletnim były konflikty, ale miałam wspaniałe, pełne przygód dzieciństwo, zawsze miałam sie z kim bawić, albo zrobic z kimś jakis kawał czy przekręt 😅 Nie wyobrażam sobie jak to jest być jedynaczką?

Zresztą najpiekniej to jest teraz - kiedy jesteśmy już wszyscy dorośli, mamy rodziny, rodzą się dzieci, jeździmy razem na wakacje, spędzamy Święta w grupie minimum 20- osobowej, robimy zrzuty na prezenty, nagrywamy sobie reżyserowane filmy na wesela czy większe rocznice 😄

Ja polecam bardzo rodzeństwo! Nawet jeśli mój Synek będzie na początku w szoku czy zazdrosny, to przecież jest to dla niego tylko rozwój. Przy rodzeństwie można nauczyć się wielu rzeczy potrzebnych do funkcjonowania w społeczeństwie...
Mega chciałabym mieć przynajmniej trójkę dzieci, no ale mam te swoje lata, dlatego cieszyłabym się nawet z dwójki 🥹🥹🥹
Dziękuję Ci za ten post! ❤️

Nawet nie wiesz jak bardzo potrzebowałam to przeczytać!

Moi rodzice wychowali mnie w myśl, że bycie jedynakiem to luksus, powinnam być wdzięczna. Stąd moje spaczenie i wątpliwości (zdaje sobie z tego sprawę)

Gdybyś miała rodzeństwo mamusia nie byłaby tylko dla Ciebie, musiałabyś się wszystkim dzielić, nie miałabyś tyle ile masz…

Nie oceniam, wybaczam, ale to mocno się wryło w moją psychikę i stąd czasem myśli „czy mój syn będzie szczęśliwy?” 🥺

Jeszcze raz dziękuję ❤️

Dokładnie, najlepiej iść w 7 tygodniu, bo można się nastresowac i to na własne życzenie 🥲 Mi lekarz mówił, że na dany moment ciąży obraz jest prawidłowy, ale ja i tak swoje i poleciałam do innego zeby wydać 300zl i dowiedzieć się tego samego co u tamtego 😅
No mi tak lekarz kazał zrobić ostatnio. Ale intuicja mówiła co innego. Gdybym czekała do 7 tygodnia 1,5 roku temu to byśmy nie pisały bo już bym nie żyła 😜

Ja się wciąż zastanawiam czy szukać ginekologa prywatnie. 2 pierwsze ciążę prowadziłam u innego, który już nie przyjmuje w moim mieście. Chodziłam do niego na NFZ i prywatnie gdzie miał super sprzęt do USG. A ten co teraz owszem przyjmuje też prywatnie ale w tym samym miejscu gdzie na NFZ gdzie sprzęt nie powala 😢 w dodatku jak chciałam zdjęcie z wczorajszej wizyty to mi powiedział że przychodnia jest biedna i jak chce zdjęcia to muszę iść prywatnie 🤦
o i to jest właśnie kwestia nad którą się zastanawiam , czy z dzisiejszej wizyty na NFZ dostanę zdjęcie

Jeżeli sprzęt jest naprawdę kiepski to może warto poszukać dodatkowego lekarza, albo zmienic lekarza na nfz z lepszym sprzętem, chociaż na nowy termin na NFZ pewno będziesz musiała troche poczekać

reklama
Do góry