reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

właśnie ja kiedyś już robiłam grupę krwi z tymi przeciwciałami i zastanawiałam się czy muszę robić jeszcze raz ? Ogólnie wiem że one są obowiązkowe pytanie czy są refundowane ? Bo jeżeli tak to pewnie dostanę skierowanie od lekarki NFZ tylko na kolejnej wizycie jak założy mi kartę ciąży . Jeżeli nie są to i tak trzeba je zrobić prywatnie
Chyba zależy jaki masz, jeżeli niepotwierdzony to trzeba zrobić jeszcze raz, a jak potwierdzony czyli chyba, że 2 razy robiony to chyba już nie trzeba jeżeli masz tamten wynik dostępny (aczkolwiek tego nie jestem w 100% pewna)
Na wyniku będzie napisane, ja właśnie znalazłam w starej karcie ciąży i jest napisane niepotwierdzony czyli będę robić jeszcze raz.

reklama
Chyba zależy jaki masz, jeżeli niepotwierdzony to trzeba zrobić jeszcze raz, a jak potwierdzony czyli chyba, że 2 razy robiony to chyba już nie trzeba jeżeli masz tamten wynik dostępny (aczkolwiek tego nie jestem w 100% pewna)
Na wyniku będzie napisane, ja właśnie znalazłam w starej karcie ciąży i jest napisane niepotwierdzony czyli będę robić jeszcze raz.
to ja robiłam tylko raz . Dobra zrobię raz jeszcze , ale ogólnie badania z krwi , te wszystkie różyczki itd są refundowane chyba nie ?

to ja robiłam tylko raz . Dobra zrobię raz jeszcze , ale ogólnie badania z krwi , te wszystkie różyczki itd są refundowane chyba nie ?
To nie chodzi o to czy tylko raz. Jak się robi oznaczenie grupy krwi to robią 2 razy oznaczenie wtedy jest potwierdzona (nie pamiętam czy z 1 czy z 2 próbek) ale np. w szpitalu przy przyjęciu robią tylko 1 raz i wtedy jest napisane że grupa nie potwierdzona.

To nie chodzi o to czy tylko raz. Jak się robi oznaczenie grupy krwi to robią 2 razy oznaczenie wtedy jest potwierdzona (nie pamiętam czy z 1 czy z 2 próbek) ale np. w szpitalu przy przyjęciu robią tylko 1 raz i wtedy jest napisane że grupa nie potwierdzona.
aaa dobra to mam napisane ,,niepotwierdzone ,, a jaką mam pewność że ten co zrobią teraz to będzie potwierdozne ? 😅

Tak, wczoraj miałam pierwszą wizytę na NFZ i dostałam na to wszystko skierowanie, założyła kartę.
Prywatnie byłam 5 lutego, nie było jeszcze serduszka ale też założyła mi kartę i kazała zrobić te wszystkie badania
czyli wychodzi na to że ta moja na NFZ czeka na serce z kartą i pewnie reszta badań . No nic zobaczymy , zrobię te co mi zleciła i poczekam do wizyty do 26.02 jeżeli wtedy mi nie zleci to zrobię ej prywatnie

reklama
I ja już po wizycie. Jednak czym „starsza” ciąża, tym więcej widzi lekarz na usg. 4mm mini człowieczka i bijące serduszko 🥹❤️
Karta ciąża- założona i full zleconych badań.
Jaka dobrą wiadomość super ;)
Przez was czekam na resztęwizyt. Mam dobre przeczucie co do swojej również ale czuję że mnie nerwy juz noszą...

Do góry