reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

mówisz że to normlane w anemii ? Kurde nie wiem bo do tej pory nie miałam nigdy 😔 normlanie jak tylko się ruszam to od razu zaczynam się gorzej czuć , właśnie jakieś zawroty głowy , źle mi się oddycha i wgl . Najlepiej jest jak leżę 😅
Ciąża pogarsza sprawę. A przed ciążą badałam ciśnienie? Ja mam puls 104, 98 i takich objawów nie mam. Ciśnienie to tak 90/60 100/60 jestem niskociśnieniowcem. To 48 miałaś dość niskie. Masz pierwsza ciążę nie wiesz czego możesz się spodziewać. Twoja prywatna lekarka jest dobra? Ona powinna Cię pokierować. Moja mi kazała badać ciśnienie 3x dziennie.

reklama
Ciąża pogarsza sprawę. A przed ciążą badałam ciśnienie? Ja mam puls 104, 98 i takich objawów nie mam. Ciśnienie to tak 90/60 100/60 jestem niskociśnieniowcem. To 48 miałaś dość niskie. Masz pierwsza ciążę nie wiesz czego możesz się spodziewać. Twoja prywatna lekarka jest dobra? Ona powinna Cię pokierować. Moja mi kazała badać ciśnienie 3x dziennie.
Też mierzę ciśnienie bo tydzień temu lekarz na NFZ uznał że mam za wysokie 🫣 no i wychodzi na to że normalne jest, tylko na widok białego kitla i ciśnieniomierza mi wypierdziela w kosmos

Ja dziś po kolejnej drzemce 🤣🫣...
Zjadłam dziś jajecznicę (jem chyba codziennie te jaja 🙈). Kupiłam koreczki śledziowe 🤣....
Najgorzej, bo caly dzien boli mnie dziś brzuch jak na @.... i bardzo mnie to martwi :(.... a do tego jestem jeszcze dość nerwowa 🫣🤭🤣.... chyba zaniedługo mnie spakują
Może dostałaś jakiejś alergii jak twarz okej ale plecy ucierpiały 🤔 Ja w tej ciąży wyglądam tragicznie, pryszcze na pryszczu a z synkiem miałam taką ładną cerę i włosy 🥲 Czuję się dosłownie brzydka 🤡
Moim pierwszym objawem w ciąży z córcia były właśnie krostki. Wyskoczyło mi ich z 5 naraz(jeszcze wtedy nie wiedziałam, że jestem). Dwa dni później test I powiązałam kropki... ale tylko tak miałam w drugiej ciąży.. I tylko zanim się dowiedziałam. Potem zniknęły i było ok.
W tej ciąży często mam czerwoną twarz jakbym buraka spaliła.
Też mierzę ciśnienie bo tydzień temu lekarz na NFZ uznał że mam za wysokie 🫣 no i wychodzi na to że normalne jest, tylko na widok białego kitla i ciśnieniomierza mi wypierdziela w kosmos
A jakie miałaś?
Ja w dwóch pierwszych miałam ok czyli w normie, w dwóch ostatnich 100-110 / 65-74.... dlatego ja piłam kawę, bo bym chyba nie funkcjonowała ..

mówisz że to normlane w anemii ? Kurde nie wiem bo do tej pory nie miałam nigdy 😔 normlanie jak tylko się ruszam to od razu zaczynam się gorzej czuć , właśnie jakieś zawroty głowy , źle mi się oddycha i wgl . Najlepiej jest jak leżę 😅
No raczej niekoniecznie, ja się zmagam z anemia od lat, w ciąży miałam 8 hgb, a ciśnienie książkowe 🤷‍♀️

Ja dziś po kolejnej drzemce 🤣🫣...
Zjadłam dziś jajecznicę (jem chyba codziennie te jaja 🙈). Kupiłam koreczki śledziowe 🤣....
Najgorzej, bo caly dzien boli mnie dziś brzuch jak na @.... i bardzo mnie to martwi :(.... a do tego jestem jeszcze dość nerwowa 🫣🤭🤣.... chyba zaniedługo mnie spakują

Moim pierwszym objawem w ciąży z córcia były właśnie krostki. Wyskoczyło mi ich z 5 naraz(jeszcze wtedy nie wiedziałam, że jestem). Dwa dni później test I powiązałam kropki... ale tylko tak miałam w drugiej ciąży.. I tylko zanim się dowiedziałam. Potem zniknęły i było ok.
W tej ciąży często mam czerwoną twarz jakbym buraka spaliła.
A jakie miałaś?
Ja w dwóch pierwszych miałam ok czyli w normie, w dwóch ostatnich 100-110 / 65-74.... dlatego ja piłam kawę, bo bym chyba nie funkcjonowała ..
116-125 / 70-82 więc na moje jest normalne, jak się zestresowałam to chyba miałam 135 albo i 140 ale ja bardzo przeżywam jak mi się ten rękaw zaciska na ramieniu, nieziemsko mnie to stresuje 🤪

Jakieś niższe wyniki też były ale to w sumie zależało co robiłam w ciągu dnia 😂

To się nie przestrasz nie wiem jak oddział Rzeszowski ale sama widziałaś co u mnie było widać w 6+3 w klinice, puste jajo a w 6+5 u mojej gin piękny duzy zarodek z serduszkiem. Później byłam u lekarza 7+3 chyba tak i ledwo dostrzegł zarodek potwierdził wizytę i wyszłam.
To faktycznie może dużo od sprzętu zależeć ale jaki to stres dla nas jest to tylko my wiemy ehhh

przed ciążą badałam kilka razy , ale nie że systematycznie to zawsze miałam książkowe 120/60 czas delikatnie więcej , ale zawsze okej . Puls tak samo zawsze miałam dobry , a aktualnie pierwszy raz tak mam że mam obniżone ciśnienie a podwyższony puls ,przez co bardziej się mecze . Dzisiaj zauważyłam że za każdym razem jak wstałam z łóżka czy krzesła to kręciło mi się w głowie przez chwilę . Wiesz co nie wiem czy jest dobra ,bo właśnie zmieniłam lekarkę prywatną , wcześniejszą była fajna ale bardziej do pomocy w niepłodności a teraz już średnio mi się chce do niej jeździć . Do tej prywatnej mam wizytę na 13.02 , chyba że się coś zwolni wcześniej to pójdę . No nic ,idę dzisiaj do kardiologa może on mi coś podpowie . Chyba że poprostu tak mam i tak będę miała całą ciążę , tylko marwi mnie to że nie czuje się na ten moment na siłach pracować , a nie wiem czy dostanę zwolnienie dalej na jutrzejszej wizycie 🤔

Ja od zawsze niskociśnieniowiec a puls przy anemii mi wariuje i często mam wysoki, w ciąży potrafiłam mieć puls 130. Bez ciąży w spoczynku 90 mam przeważnie. Ja hgb miałam 8-9 ale zawroty głowy, duszno, słabo, kołatanie serca to standard

Teraz czasami jak za szybko wstanę to zdarza mi się , że mnie cofnie bo ciemno przed oczami.
Mi ból gardła przeszedł w katar czyli pewnie złapałam od dzieciaków. Z najmłodsza jadę dzisiaj do lekarza bo kaszlała mi całą noc, jak by chciała płuca wypluć. Nic nie spałam jestem nieprzytomna🫣

reklama
Może dostałaś jakiejś alergii jak twarz okej ale plecy ucierpiały 🤔 Ja w tej ciąży wyglądam tragicznie, pryszcze na pryszczu a z synkiem miałam taką ładną cerę i włosy 🥲 Czuję się dosłownie brzydka 🤡
Ja z córką nic nie miałam, ani jednego pryszcza.
przed ciążą badałam kilka razy , ale nie że systematycznie to zawsze miałam książkowe 120/60 czas delikatnie więcej , ale zawsze okej . Puls tak samo zawsze miałam dobry , a aktualnie pierwszy raz tak mam że mam obniżone ciśnienie a podwyższony puls ,przez co bardziej się mecze . Dzisiaj zauważyłam że za każdym razem jak wstałam z łóżka czy krzesła to kręciło mi się w głowie przez chwilę . Wiesz co nie wiem czy jest dobra ,bo właśnie zmieniłam lekarkę prywatną , wcześniejszą była fajna ale bardziej do pomocy w niepłodności a teraz już średnio mi się chce do niej jeździć . Do tej prywatnej mam wizytę na 13.02 , chyba że się coś zwolni wcześniej to pójdę . No nic ,idę dzisiaj do kardiologa może on mi coś podpowie . Chyba że poprostu tak mam i tak będę miała całą ciążę , tylko marwi mnie to że nie czuje się na ten moment na siłach pracować , a nie wiem czy dostanę zwolnienie dalej na jutrzejszej wizycie 🤔
Dostaniesz zwolnienie, nawet sobie nie wyobrażam żebyś miała nie dostać. Babka chce sobie chyba wizyt na nfz nastukac. A może kardiolog Ci cod podpowie, bo możesz sie źle czuć jak nagle Ci tak spadło ciśnienie. Bo ja tak mam na codzień to przyzwyczajona jestem i nie mam zawrotów a u Ciebie te zawroty są dziwne. Zobaczysz, byle Cię nie zlał a jak tal to lepiej się umówić fo jakiegoś polecanego kardiologa. Niestety, bardzo rzadko można trafić na dobrego lekarza na nfz który pochyli się nad sprawa a nie przepisze lek i do widzenia.

Do góry