reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
@LadyCaro a mogę zapytać dlaczego uważasz swoje amh za niskie i jakie chciałabyś mieć? Od pierwszego razu kiedy zbadałam swoje marzy mi się mieć ponad 1 🥹
Myślę, że nie ma co zbytnio patrzeć na wynik amh, bo można mieć niski, ale mieć dobrą jakość jajek, jak również na odwrót, można mieć wysoki poziom amh, a jakość do dupy, więc ilość nie będzie miała tu znaczenia 😉 jedyne co to mówi nam tylko o tym, że czas nam się powoli kończy i trzeba działać.

0.14 miałam we wrześniu jak badałam ostatni raz 😉
Ja rok temu miałam 0,48 lekarz mówił, że w obrazie USG zdecydowanie był niższy wynik.
Pęcherzyków antralnych miałam maks 4, ale właśnie okazało się, że mam bardzo dobrą jakość, więc ta ilość nie była żadnym problem i tego właśnie Ci życzę, żeby u Ciebie jakość też była super 🤗

Ja rok temu miałam 0,48 lekarz mówił, że w obrazie USG zdecydowanie był niższy wynik.
Pęcherzyków antralnych miałam maks 4, ale właśnie okazało się, że mam bardzo dobrą jakość, więc ta ilość nie była żadnym problem i tego właśnie Ci życzę, żeby u Ciebie jakość też była super 🤗

Dziękuję ❤️

hej dziewczyny dzisiaj chyba musze sie poradzic bo zaczynam tracic nadzieje
mam 39 lat a moj facet 40 straralismy sie rok naturalnie i nic ja w trakcie przebadana wzdluz i w szerz i nic nie było niepokojacego badania wszystkie w normie amh 0,9 raz miałam złą cytologie Po moim gadaniu i bezsilności namówiłam mojego faceta na badanie spermy okazało sie że kwalifikujemy sie tylko do in vitro wiec szybko zaczelismy procedure pierwsza Było 15 pęcherzyków a finalnie 5 blastków Obecnie jestem po 4 transferze (miałam w sobotę) dzisiaj zrobiłam test i biało Trzy pierwsze transfery nieudane beta nawet nie drgnęła potem miałam histeroskopie wycieli malego polipa i zrobili biopsje endometrium w ktorej nic nie wyszlo Wiec zrobilismy czwarty transfer i w poniedziałek zrobie bete chociaz juz domyslam sie wyniku. Zaczynam tracic nadzieje został nam ostatni zamrożony blastek. I najgorsze że nie wiem co nie gra
Dajcie znac jakie badania immuno byście robiły (jakie mi a jakie moj facet)
Nie badalismy zarodkow bo moja klinika nie badada i nie robi immuno dlatego zastanawiam sie czy przeniesc sie do innej kliniki czy badac immuno?
Trace nadzieje nie wiem czy to wiek i moje jajeczka sa za stare czy cos innego wplywa że blastki sie nie zagniezdzają ?
Poza tym prawie cały czas mam te same leki zaczełam od duphaston, cyclogest, clexane potem dodali mi encorton i raz miałam zastrzyk chyba 2h po transferze jesli dobrze pamietam
Moze znacie magiczny sposób zeby zaskoczyło

reklama
hej dziewczyny dzisiaj chyba musze sie poradzic bo zaczynam tracic nadzieje
mam 39 lat a moj facet 40 straralismy sie rok naturalnie i nic ja w trakcie przebadana wzdluz i w szerz i nic nie było niepokojacego badania wszystkie w normie amh 0,9 raz miałam złą cytologie Po moim gadaniu i bezsilności namówiłam mojego faceta na badanie spermy okazało sie że kwalifikujemy sie tylko do in vitro wiec szybko zaczelismy procedure pierwsza Było 15 pęcherzyków a finalnie 5 blastków Obecnie jestem po 4 transferze (miałam w sobotę) dzisiaj zrobiłam test i biało Trzy pierwsze transfery nieudane beta nawet nie drgnęła potem miałam histeroskopie wycieli malego polipa i zrobili biopsje endometrium w ktorej nic nie wyszlo Wiec zrobilismy czwarty transfer i w poniedziałek zrobie bete chociaz juz domyslam sie wyniku. Zaczynam tracic nadzieje został nam ostatni zamrożony blastek. I najgorsze że nie wiem co nie gra
Dajcie znac jakie badania immuno byście robiły (jakie mi a jakie moj facet)
Nie badalismy zarodkow bo moja klinika nie badada i nie robi immuno dlatego zastanawiam sie czy przeniesc sie do innej kliniki czy badac immuno?
Trace nadzieje nie wiem czy to wiek i moje jajeczka sa za stare czy cos innego wplywa że blastki sie nie zagniezdzają ?
Poza tym prawie cały czas mam te same leki zaczełam od duphaston, cyclogest, clexane potem dodali mi encorton i raz miałam zastrzyk chyba 2h po transferze jesli dobrze pamietam
Moze znacie magiczny sposób zeby zaskoczyło
Jest bardzo dużo badań immunologicznych do tego bardzo drogich.
Może idź do immunologa i on zleci te co uważa za słuszne?

Na pewno takie ktore już powinnaś mieć zrobione to Kiry,kariotypy, komórki nk, ja miałam też cytokiny. Mi ginekolog je zlecił w klinice i zapisał do ostatniego transferu accofil w małej dawce i prograf. Aktualnie 23 tc

Do góry