U mnie biało;(
reklama
poziomkowa00
Fanka BB :)
Pytam bo u mnie o ile hemoglobina i żelazo zawsze jest okej.tak z ferrytyną już jest problem.po suplementacji żelazem fakt podniosła się ona super ale w pół roku spadła o połowę i do tego miałam podwyższone próby wątrobowe.potem miałam przepisany w formie syropu i póki co od roku trzyma się ładnie ale zmieniłam też dietę.w badaniach kału nie wyszło totalnie nic i jeśli znów zacznie spadać to nie wiem czego już szukaćOczywiście że tak. Miałam helicobacter + duże zapalenie żołądka i dwunastnicy + nietolerancja nabiału wykryta rok temu. Poprzedni rok był dla mnie ciężkim rokiem pod względem badań - biopsja szyjki macicy, badania wszystkiego żeby wreszcie odkryć przyczynę niedoborów.
xewee
Też właśnie pytam, bo mam identycznie, hemoglobina naszczescie się trzyma, ale ferretyna od lat na poziomie 10, wyleczyłam HP, miałam zapalenie zoladka, ale miało ustapic po wyleczeniu bakterii, teraz mam przepisane ostatnie zelazo, z tym już chyba zalicze wszystkie możliwe, które były dostępne. Już mi brakuje pomysłów, bo żadne leki nie powodują podnoszenia jej.Pytam bo u mnie o ile hemoglobina i żelazo zawsze jest okej.tak z ferrytyną już jest problem.po suplementacji żelazem fakt podniosła się ona super ale w pół roku spadła o połowę i do tego miałam podwyższone próby wątrobowe.potem miałam przepisany w formie syropu i póki co od roku trzyma się ładnie ale zmieniłam też dietę.w badaniach kału nie wyszło totalnie nic i jeśli znów zacznie spadać to nie wiem czego już szukać
niezapominajka876
a miałaś robione badania helicobatcer? Ona często daje takie dziwne żelazowe objawy. Może to coś z żołądkiem? Ja bym nadal szukała przyczyny i pomyślała o gastroskopii. Może coś związanego z miesiączkami?Pytam bo u mnie o ile hemoglobina i żelazo zawsze jest okej.tak z ferrytyną już jest problem.po suplementacji żelazem fakt podniosła się ona super ale w pół roku spadła o połowę i do tego miałam podwyższone próby wątrobowe.potem miałam przepisany w formie syropu i póki co od roku trzyma się ładnie ale zmieniłam też dietę.w badaniach kału nie wyszło totalnie nic i jeśli znów zacznie spadać to nie wiem czego już szukać
poziomkowa00
Gastroskopię miałam robioną 2 lata temu.wszystko było okej.bakteri też nie byłoa miałaś robione badania helicobatcer? Ona często daje takie dziwne żelazowe objawy. Może to coś z żołądkiem? Ja bym nadal szukała przyczyny i pomyślała o gastroskopii. Może coś związanego z miesiączkami?

niezapominajka876
Ja kiedyś na obfite miesiączki miałam przepisane jakieś leki ziołoweGastroskopię miałam robioną 2 lata temu.wszystko było okej.bakteri też nie byłolekarz stwierdził,że po prostu może być to właśnie wynik obfitych miesiączek.

niezapominajka876
Dziewczyny, kiedy najlepiej zacząć robić testy owu? Kupiłam na szybko w rossmanie bo z internetu nie zdążą mi dojść, aplikacja wyliczyła początek dni płodnych na sobotę, a owulację niby na czwartek - wiem że to tylko poglądowe. Zacząć testować od soboty? Raz dziennie?
Patii26
Więc liczę na to, że po marcowym biochemie też już nie ujrzę okresu w kwietniuPotwierdzam ! Jaa po stracie zaszłam od razu nawet nie doczekałam do okresu![]()

dzika_wiśnia1995
Zaciekawiona BB
Szew zakładają w granicy 13 tyg, tylko mi się zawsze szyjka skraca więc ciąża=leżenie.To się zakłada już na początku ciąży ? Kiedy będziesz testować ? Ja sprawdzam w tym kalendarzu t-time.pl i jutro może pęcherzyk już być w macicy to jest szansa że w sobotę już minimalna beta wyjdzie![]()
Na pewno koło niedzieli se siknę
reklama
Genadia
A kot jest wychodzący? Ponieważ kot typowo domowy nie ma okazji, żeby złapać toxo i potem ją przekazać. Koty po zarażeniu roznoszą chorobę chyba dwa tygodnie. Ja mam koty całe życie i toxo ujemne miałam przy badaniach w ciąży ze starsza córka. Znajoma weterynarz też nigdy nie miała toxo. Podobno najczęściej można się zarazić przez surowe mięso, niedomyte warzywa.Mi w pierwszej ciąży też wyszło na minimalnym poziomie toksoplazmoza ze względu na kontakt z kotem, bo smyk domowego. Ale nic z tym nie robili, bo to naprawę tak nieznacznie wyszło.
Ja bym zaczęła od soboty. Ja robię testy dwa razy dziennie. Zdarzyło się nawet trzy razyDziewczyny, kiedy najlepiej zacząć robić testy owu? Kupiłam na szybko w rossmanie bo z internetu nie zdążą mi dojść, aplikacja wyliczyła początek dni płodnych na sobotę, a owulację niby na czwartek - wiem że to tylko poglądowe. Zacząć testować od soboty? Raz dziennie?