Patii26
Fanka BB :)
Kiedy macie w planach na kolejny transfer ?tak, mamy jeszcze 2.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kiedy macie w planach na kolejny transfer ?tak, mamy jeszcze 2.
w czerwcu.Kiedy macie w planach na kolejny transfer ?
Przykro mi ! Pewnie zwiększy Ci dawkę eurytoksu. Trzeba to zbić przed ciążą.Można mi wpisać @, przyszła trochę wcześniej... Robiłam badania i ferrytyna podskoczyła z 13 na 32, ale TSH mi wystrzeliło na 5,1 mimo brania euthyroxu 50Jestem załamana.
Nie tak miało być@MamaR możesz mi wpisać okres, już się zaczyna. Dostałam też wynik bety, ujemny. Chce już zamknąć ten rozdział i zapomnieć o tym.
Mi lekarz powiedział że ferrytyna minimum 60Właśnie czytam, że dużo piszecie o żelazie i ferrytynie? Jakieś wartości powinny być żeby było okej?
Będę robiła teraz też.
Po prostu jak mieści się w przedziałach laboratoryjnych to jest w porządku? Czy są jakieś inne wytyczne?
To w sumie powinno zrobić się przed staraniamiNa razie na pewno ten pakiet hormonalny rozszerzony z alabu, wymaz z szyjki może jakieś bakterie czy coś, morfologia i inne podstawowe, żelazo itd
Mi mówiła że najlepiej żeby ferrytyna była minimum tyle ile ważymy.czyli np ważąc 50kg powinno być minimum te 50.a najlepiej jak jest koło 80Mi lekarz powiedział że ferrytyna minimum 60
Ja słyszałam o tym że ferrytyna taka jak wagaWłaśnie czytam, że dużo piszecie o żelazie i ferrytynie? Jakieś wartości powinny być żeby było okej?
Będę robiła teraz też.
Po prostu jak mieści się w przedziałach laboratoryjnych to jest w porządku? Czy są jakieś inne wytyczne?
Ale to jest potrzebne do zajścia czy chodzi o zapas żelaza na przebieg ciąży?Mi lekarz powiedział że ferrytyna minimum 60
Kurde nigdy tego nie badałam w ciąży żeby mieć porównanie, bo pisałam kiedyś ze znajomą to ona ma niską i taka jej uroda a ma 2 dzieci zdrowychJa słyszałam o tym że ferrytyna taka jak waga![]()