reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2022

Dziewczyny , pomocy......ząbkujemy😥
I niestety nie bezobjawowo 😥
Ibum na noc przez 7-10dni, po co się męczyć
Są Camilla czy żele (pomocny jeżeli dziecko z bólu nie chce jeść) ale u nas był taki okres że co 8h wjeżdżal ibum przez kilka dni bo gorączki nie było ale mocno bolała małego buzia. Trzeba przeżyć 😅
Osobiście wolałam ząbkowanie niż kolki 🙈

reklama
Ibum na noc przez 7-10dni, po co się męczyć
Są Camilla czy żele (pomocny jeżeli dziecko z bólu nie chce jeść) ale u nas był taki okres że co 8h wjeżdżal ibum przez kilka dni bo gorączki nie było ale mocno bolała małego buzia. Trzeba przeżyć 😅
Osobiście wolałam ząbkowanie niż kolki 🙈
Mam żel dentinox i apap w syropie ale podobno właśnie ibuprofen jest lepszy bo przeciwzapalny też

A ja ze starych sposobów: obierałam marchewkę, myłam u wkładałam do lodówki. Jak sobie mały memłał taką zimną to też przynosiło ulgę. Dziś chyba mozna takie gryzaki do lodówki dawać...

U nas sprawdzał się żel Nurodent, gryzaki. Pozwalałam też synowi więcej korzystać w tym czasie ze smoczka.
Ona smoczek tylko do spania a tak to possie trochę i wypluwa za to „gryzie„ rękawy bodziaków. dobrze że jeszcze nie waży za dużo bo teraz tylko ręce i przytulanie .

Ona smoczek tylko do spania a tak to possie trochę i wypluwa za to „gryzie„ rękawy bodziaków. dobrze że jeszcze nie waży za dużo bo teraz tylko ręce i przytulanie .

Ząbkowanie niestety trzeba przetrwać. Nieraz moje dziecko było nieodkladalne dosłownie. Jak mu się zęby wyżynały to nieraz spał z nami w łóżku, no nie szło go odłożyć do łóżeczka😅
Pewnie Cię nie pocieszę ale na jednym ząbku te męki się nie kończą. Potem wychodzą kolejne i kolejne przez najbliższy rok albo półtorej🫣

Ząbkowanie niestety trzeba przetrwać. Nieraz moje dziecko było nieodkladalne dosłownie. Jak mu się zęby wyżynały to nieraz spał z nami w łóżku, no nie szło go odłożyć do łóżeczka😅
Pewnie Cię nie pocieszę ale na jednym ząbku te męki się nie kończą. Potem wychodzą kolejne i kolejne przez najbliższy rok albo półtorej🫣
Ja wiem że to dopiero początek😂

reklama
Do góry