reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

@MamaR pozwolę sobie Ciebie oznaczyć, bo pamiętam, że Tobie test wykrył bardzo szybko tę ciążę. Mogłabyś podać, jaką miałaś pierwszą betę i jaki przyrost? I jaki progesteron?
U mnie cień na teście 9dpo i beta była 6.1 a prożek 8.5 ale brałam duphaston więc pewnie więcej było progesteronu. 11dpo beta już była jakoś 25 a prożek 13 ale już byłam po pierwszej dawce luteiny. Powodzenia 🍀 Trzymam kciuki za przyrost 🥰

reklama
ej, a tak z ciekawości: jakim cudem teściowa ma wiedzieć, że sikasz na testy? 😅 chyba nikt nie wchodzi Ci do łazienki, wystarczy po zrobieniu zawinąć w papier i włożyć w kieszeń bluzy czy coś, a potem wywalić do śmieci albo schować do torebki :D
Ja właśnie wychodząc z łazienki chowałam w kieszeń i później w pokoju do pudełka, uzbierałam 3 pudełka owulacyjnych i ciążowych i później jak jej nie było wyrzuciłam 😂 głupie, ale nie chce żeby wiedziała bo lubi komentować i obgadywać, że po co to robić itd. Nie zrozumie więc oszczędzę sobie obgadywania

Ja właśnie wychodząc z łazienki chowałam w kieszeń i później w pokoju do pudełka, uzbierałam 3 pudełka owulacyjnych i ciążowych i później jak jej nie było wyrzuciłam 😂 głupie, ale nie chce żeby wiedziała bo lubi komentować i obgadywać, że po co to robić itd. Nie zrozumie więc oszczędzę sobie obgadywania
no ja nawet jak nie chciałam, żeby mąż widział, że robię testy to po prostu zawijałam w papier toaletowy i wyrzucałam do śmieci. Przecież w śmieciach grzebał nie będzie 😂

a to, że lubi obgadywać to jedno, ale to jest po prostu kompletnie nie jej sprawa, nawet jakby nie komentowała.

Ja jak nazbieram to wyrzucam na mieście w kosz bo teściowa mi kiedyś grzebała w śmieciach 😂

reklama
Też je teraz kupiłam, fajna cena bo 20zl za 30szt, zobaczymy...
Ogólnie to chyba koniec mojego pseudo okresu, 4 dni większego plamienia, dziś po nocy było więcej ale od kilku godzin już jedynie malutkie brązowe plamienia 😏 mam nadzieję że był poprostu taki skąpy.
Powiedzcie mi testy robić na początku najlepiej z porannego moczu? Owulacyjne oczywiście
Podobno niby nie z pierwszego moczu. Ja zawsze robię z pierwszego ( aczkolwiek ja w nocy chodzę siku, więc ten mocz ma 3-4 h 😁

Do góry