reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienie 7 tydzień

• Starter tematu użytkownik 221302
  • Rozpoczęty
No umnie ciąża jest w macicy i mam nadzieję że uda się ustalić. Dzwoniłam już do laboratorium i mam dokumenty muszę aby zastanowić się czy próbkę odbiorą z szpitala czy sama zawioze. Koszt chyba 450zl do 6 dni roboczych

Pewnie też po wyjściu z szpitala muszę powiadomić pracodawcę. Ale co w wypadku jak L4 miałam do 7 maja a lekarz miał wystawić i nie wystawił. Czy jeszcze może mi cofnąć zwolnienie od 8 do dzisiaj jako ciąża a dopiero od szpitala poronienie wpisze na zwolnieniu
Zwolnienie można cofnąć do 5 dni wstecz

reklama
Tak w moim szpitalu jest 2 dni tabletki a 3 dzień zabieg

Szczerze wolę iść chyba jutro i mieć to za sobą, chce jednak uniknąć bawienia się w tabletki i mieć Odrazu spokój
rozumiem, że się boisz, ale jednak łyżeczkowanie niesie za sobą ryzyko szeregu komplikacji. Jeśli da się go uniknąć, lepiej się przemęczyć, szczególnie jeśli planujesz ciążę w przyszłości

Odnośnie krzepliwości krwi.
Miałam to badanie w szpitalu INR .
Podczas poronienia
Miałaś robione to badanie.?

Nie wiem czy masz badanie na trombofilię.

rozumiem, że się boisz, ale jednak łyżeczkowanie niesie za sobą ryzyko szeregu komplikacji. Jeśli da się go uniknąć, lepiej się przemęczyć, szczególnie jeśli planujesz ciążę w przyszłości
Może się nie boję, niechce spędzić naprawdę 3 dni w szpitalu tak jak powiedział lekarz, a jeżeli mam krwiaka L to i tak będę robić łyżeczkowanie więc może lepiej jeden ból.
Niewiem zobaczymy o 12 mam lekarza jeżeli zgodzi się na leki na noc i nie podziała do rana to wtedy chyba mam prawo do lyzeczkowania

Ale po co straszysz że łyżeczkowanie niesie za sobą wiele komplikacji ?

Planuje ciążę w późniejszym czasie po zabiegu i to nie jest przeciw wskazanie po łyżeczkowaniu.

Samoistne poronienie też niesie ryzyko .Bo możesz się nie oczyścić lub coś będzie zalegało w drogach rodnych lub macicy i wtedy stan zapalny się wdaje.

Ale po co straszysz że łyżeczkowanie niesie za sobą wiele komplikacji ?

Planuje ciążę w późniejszym czasie po zabiegu i to nie jest przeciw wskazanie po łyżeczkowaniu.

Samoistne poronienie też niesie ryzyko .Bo możesz się nie oczyścić lub coś będzie zalegało w drogach rodnych lub macicy i wtedy stan zapalny się wdaje.
Wiesz jeżeli chodzi o badania krwi, ogólnie krew leci mi słabo np jak sprawdzałam glukoze sobie to nieraz za 5 razem z palca się udało a w szpitalu jak miałam tydzień temu badania to krew aby kapała leciutko, nikt o takich badaniach mi nie powiedział. Jakbym. Wiedziała to bym. Sama robila

reklama
Do góry