reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Jak chronicie się przed przeziebieniem ?
Mam w domu dwóch domowników z gorączką ponad 38 i już zaczynam panikować zebym ja czegoś nie chyciła

reklama
Bardzo chętnie przeczytam te nieprawdziwe mądrości 🙂
Nie szukaj zaczepki, tu jest wątek dla kobiet w ciąży i nie potrzeba nam dodatkowych nerwów.

Mam w domu dwóch domowników z gorączką ponad 38 i już zaczynam panikować zebym ja czegoś nie chyciła
Ja biorę codziennie rutinoscorbin i póki co zdrowa jak ryba jestem 😆

Ja chyba właśnie przegrywam tą walkę, bo zatoki zaczynają dokuczać ☹️ mam nadzieję że sól fizjologiczna pomoże oczyścić drogi oddechowe a przeciwzapalnie może zrobię do picia złote mleko- imbir z kurkumą i pieprzem.
Jednak nie zrobię bo kurkumy w nadmiarze nie można w ciąży. Dziewczyny podrzućcie pomysły bo ja juz nie mam😔

Ostatnia edycja:
Wit C, inhalacje, olejek eteryczny jak zatoki czy gardło, wygrzanie się pod kołdrą tak do spocenia. Imbir, czosnek, syrop z cebuli (jeśli dasz radę teraz te smaki).
Ja nawet bez ciąży takie bardziej naturalne metody stosuje . Moja koleżanka zatoki przeplukuje irygatorem z apteki z solą fizjologiczną i tam daje z 5 kropli wody utlenionej ( ale ja nie robiłam nigdy).

Ja chyba właśnie przegrywam tą walkę, bo zatoki zaczynają dokuczać ☹️ mam nadzieję że sól fizjologiczna pomoże oczyścić drogi oddechowe a przeciwzapalnie może zrobię do picia złote mleko- imbir z kurkumą i pieprzem.
Jednak nie zrobię bo kurkumy w nadmiarze nie można w ciąży. Dziewczyny podrzućcie pomysły bo ja juz nie mam😔
Ja przy przeziębieniu piję duże ilości herbaty z sokiem z imbiru i cytryny, ale miałam taki domowej roboty sok, którego minimalna ilość już wyciskała mi łzy i drapała w gardło przez imbir 😂 teraz można kupić np. plasterki cytryny w zalewie imbirowej i wrzucać do herbaty i to też jest ekstra.
Jak mleko to ja robię z rozgniecionym czosnkiem, masełkiem i miodem :)

edit: na zatoki to inhalacje z olbass oil lub mentolu i ja płuczę irigasilem, płukanie mi naprawdę pomaga.

Nie szukaj zaczepki, tu jest wątek dla kobiet w ciąży i nie potrzeba nam dodatkowych nerwów.

Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę że nawet tutaj nie jesteś anonimowa.
A pomówienia są karalne :)

Jeszcze temacie cukrzycy. Każda z was może przebadać swoje dziecko powyżej drugiego roku życia na CT1
Bo choruje bardzo dużo dzieci nieobciążonych genetycznie. Najłmłodsze dziecko jakie mieliśmy na oddziale miało 2 tygodnie. Część szpitali realizuje taki program i tak jak np. na SMA bada już zaraz po porodzie

Ostatnia edycja:

Chyba trochę przesadzasz moim zdaniem.
Jakie dodatkowe nerwy ?
Przecież ona na temat cukrzycy wie więcej niż ty
Bez sensu pisać takie kopocoły .

Wytykasz komuś że ktoś coś napisał a też udzielałaś się na innych wątkach.

@Smolna a jak u Ciebie sytuacja?
W piątek potwierdziło się, że serduszko przestało bić. Zdecydowałam się na wywołanie poronienia. Na dyżurze była akurat moja prowadząca, więc czułam się bezpiecznie. Także jestem już praktycznie po, jeszcze krwawię, ale materiał do badań jest w laboratorium. Imiona już wybraliśmy i powiem szczerze, że odkąd myślę o dzidzi już imiennie to rozklejam się milion razy bardziej 😩 grobek już mamy wykupiony, czekamy tylko na wyniki płci i będziemy pchać procedury dalej. Mimo sytuacji cieszę się, bo wszystko przebiegło gładko i bez komplikacji

W piątek potwierdziło się, że serduszko przestało bić. Zdecydowałam się na wywołanie poronienia. Na dyżurze była akurat moja prowadząca, więc czułam się bezpiecznie. Także jestem już praktycznie po, jeszcze krwawię, ale materiał do badań jest w laboratorium. Imiona już wybraliśmy i powiem szczerze, że odkąd myślę o dzidzi już imiennie to rozklejam się milion razy bardziej 😩 grobek już mamy wykupiony, czekamy tylko na wyniki płci i będziemy pchać procedury dalej. Mimo sytuacji cieszę się, bo wszystko przebiegło gładko i bez komplikacji
Trzymaj się ciepło.
Wiem co czujesz.
Jestem 2 tyg po poronieniu
Powinnam szykować się na prenatalne powoli a zostało tylko pustka ,niesprawiedliwość i żal.

Będzie cholernie ciężko.
Trzymaj się ciepło ❤️‍🩹❤️‍🩹

reklama
Bardzo mi przykro :( trzymaj się ! ❤️
A który to był tydzień? Miałaś jakieś objawy?

Do góry