reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Rozumiem, że skierowanie od ginekologa na nfz? Kurcze teraz tak pomyslalam, ciekawe czy moge to zrobic w ramach pakietu z luxmedu
Nie musi być to ginekolog na NFZ, prywatnie też może wystawić skierowanie. W luxmedzie też mi jeden lekarz proponował, więc warto próbować. W sensie proponował mi skierowanie do szpitala, raczej w placówkach takich zabiegów nie robią :)

jest duszek! Wypatrzyłam go w ułamku sekundy;)

@motylkowa tak, wyjaśnił mi co i jak z tymi wodniakami, i tak na prawdę są bo są, nigdy nie dadzą ciąży naturalnej, a tylko utrudniają. Więc też rozumiem lekarza który je udrożnił, liczył że może zaskoczy, chciał zachować je, ale wyszło jak wyszło. Zobaczymy, jak uda się wychodować jakieś zarodki, to może lekarz zdecyduje spróbować bez wycinania jajowodów.

Z drugiej strony, tak później pomyślałam że jak bym wycięła, to już nigdy nie będę musiała brać antykoncepcji 😅 tylko powrót do kliniki😅
Jasne dam jutro znać;)

A Ty powtarzasz betę?
Jutro rano powtórzę.

Ja po wizycie i tansfer będe mieć za tydzień w piątek. Akurat testowanie pewnie wypadnie tuż przed dniem dziecka.

Czy po podaniu ovitrelle miałyście jeszcze wizytę potwierdzającą, że doszło do owulki przed transferem?
Super 😻

Nie, nie miałam ani razu (przy żadnym z czterech transferów). Pamiętam że się tym stresowałam strasznie i przetrzepałam pół Internetu na ten temat i chciałam biegać na krew i usg 🤣 ale ostatecznie stwierdziłam ze przecież większość lekarzy tak robi i jakoś transfery się udają.

Ja po wizycie i tansfer będe mieć za tydzień w piątek. Akurat testowanie pewnie wypadnie tuż przed dniem dziecka.

Czy po podaniu ovitrelle miałyście jeszcze wizytę potwierdzającą, że doszło do owulki przed transferem?
Oo, super!
Nie miałam żadnej kontroli po Ovitrelle. Jedynie kazali mi zbadać poziom progesteronu i estradiolu 2-3 dni przed transferem.

Super 😻

Nie, nie miałam ani razu (przy żadnym z czterech transferów). Pamiętam że się tym stresowałam strasznie i przetrzepałam pół Internetu na ten temat i chciałam biegać na krew i usg 🤣 ale ostatecznie stwierdziłam ze przecież większość lekarzy tak robi i jakoś transfery się udają.
Ok, bo właśnie jak już wyszłam z kliniki to się zaczęłam nad tym zastanawiać.
Pytałam czy przed dniem transferu warto zbadać sobie proga ale położna powiedziała że nie ma sensu, w dzień transferu dopiero zbadają. Jakoś wydaje mi się, że mało go dostałam, bo tylko cyclogest 2x1 i encorton

reklama
Do góry