reklama
amusedxxx
Moderator
Nie musi być to ginekolog na NFZ, prywatnie też może wystawić skierowanie. W luxmedzie też mi jeden lekarz proponował, więc warto próbować. W sensie proponował mi skierowanie do szpitala, raczej w placówkach takich zabiegów nie robiąRozumiem, że skierowanie od ginekologa na nfz? Kurcze teraz tak pomyslalam, ciekawe czy moge to zrobic w ramach pakietu z luxmedu
anela92
Fanka BB :)
Dla mnie tu jest cień i do tego widać nawet kolor czerwony jak przebija. Także jest szansaJestem mistrzem we wpatrywaniu sie w to "wżłobienie" w miejscu gdzie powinien być prazek....masakra.
Jutro rano powtórzę.jest duszek! Wypatrzyłam go w ułamku sekundy
@motylkowa tak, wyjaśnił mi co i jak z tymi wodniakami, i tak na prawdę są bo są, nigdy nie dadzą ciąży naturalnej, a tylko utrudniają. Więc też rozumiem lekarza który je udrożnił, liczył że może zaskoczy, chciał zachować je, ale wyszło jak wyszło. Zobaczymy, jak uda się wychodować jakieś zarodki, to może lekarz zdecyduje spróbować bez wycinania jajowodów.
Z drugiej strony, tak później pomyślałam że jak bym wycięła, to już nigdy nie będę musiała brać antykoncepcjitylko powrót do kliniki
Jasne dam jutro znać
A Ty powtarzasz betę?
Motylkowa!
SuperJa po wizycie i tansfer będe mieć za tydzień w piątek. Akurat testowanie pewnie wypadnie tuż przed dniem dziecka.
Czy po podaniu ovitrelle miałyście jeszcze wizytę potwierdzającą, że doszło do owulki przed transferem?

Nie, nie miałam ani razu (przy żadnym z czterech transferów). Pamiętam że się tym stresowałam strasznie i przetrzepałam pół Internetu na ten temat i chciałam biegać na krew i usg

Rozbierz ten test, wtedy lepiej widać bez tej ala szybki, trzymam kciukiJutro rano powtórzę.

nieznośne_poplątanie
Oo, super!Ja po wizycie i tansfer będe mieć za tydzień w piątek. Akurat testowanie pewnie wypadnie tuż przed dniem dziecka.
Czy po podaniu ovitrelle miałyście jeszcze wizytę potwierdzającą, że doszło do owulki przed transferem?
Nie miałam żadnej kontroli po Ovitrelle. Jedynie kazali mi zbadać poziom progesteronu i estradiolu 2-3 dni przed transferem.
annn1
Ok, bo właśnie jak już wyszłam z kliniki to się zaczęłam nad tym zastanawiać.Super
Nie, nie miałam ani razu (przy żadnym z czterech transferów). Pamiętam że się tym stresowałam strasznie i przetrzepałam pół Internetu na ten temat i chciałam biegać na krew i usgale ostatecznie stwierdziłam ze przecież większość lekarzy tak robi i jakoś transfery się udają.
Pytałam czy przed dniem transferu warto zbadać sobie proga ale położna powiedziała że nie ma sensu, w dzień transferu dopiero zbadają. Jakoś wydaje mi się, że mało go dostałam, bo tylko cyclogest 2x1 i encorton
annn1
KurOo, super!
Nie miałam żadnej kontroli po Ovitrelle. Jedynie kazali mi zbadać poziom progesteronu i estradiolu 2-3 dni przed transferem.

reklama
Motylkowa!
Jak Cię to stresuje to po prostu idź dzień wcześniej po prostu zbadać progaKurmi właśnie nie kazali nic badać, a nawet pytałam czy warto skontrolować proga dzień lub dwa dni wcześniej.