reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Musiałam zrobić jakieś farciarskie" zdjęcie bo teraz nic nie widać, żadnego choojocienia niestety. Ani na tym rano ani na tym popołudniu. Rozebrałam oba://
Zrobię jutro, a leki do wtorku...:/ i wtedy beta dla kliniki.
Dzięki Dziewczyny za wsparcie, ale chociaż bym nie wiem jak bardzo tego pragnęła to prazek którego nie ma nie pojawi się...po raz kolejny..;(((
Dobranoc

@nieznośne_poplątanie kiedy zaczynasz nowy cykl? Idziecie cyklem naturalnym czy sztucznym do transferu?
Realizujemy plan zgodnie z pierwszym pomysłem mojej prowadzacej. W minionym tygodniu skończyłam brać tabletki anty i aplikowałam implant Zoladexu (ten 28-dniowy). We wtorek mam zbadać progesteron, estradiol i w środę będzie decyzja odnośnie włączenia estradiolu już jako początek sztucznego cyklu.

A Ty jak się czujesz? Dobrze kojarzę, że masz Agolutin?

Tak jak przypuszczałam dziś 6dpt - test biały. Najchętniej już bym odstawiła leki, encorton, clexane...we wt test z krwi.

Był to mój 6ty transfer.
Kiedyś zachodziłam w ciążę mając 31 lat.
Zaliczyłam" ciążę pozamaciczna, biochemiczną (w 2021). Po pozamacicznej zdrowa ciąża.
Mając 37 lat rozpoczęliśmy najpierw stymulacje (bo brak jajowodu) w staraniach naturalnych, później ivf. Najpierw 3 procedury (za dużo i za dlugo) w Inv Pz, z 17 dojrzałych kom - 3 blastki (4ba, 3ba, 4bb).

Od kwietnia 2024 zmiana kliniki, to mialo byc rozwiązaniem. Ogromne nadzieje, spokoj lekarza. Dobre laboratorium w No.um i faktycznie z 5 w pełni dojrzałych kom (1 dodatkowo miała dojrzeć w labo) uzyskaliśmy 4 blastki: 2bl (świeży transfer), 4bb, 4bc I z 6doby 4bb (ten jeszcze został). Skakałam pod niebo, bo niedosc, że świeży transfer to jeszcze 3 zamrożone...

Dziś rezultat, 6x beta 0, czy ktoś miał taki przypadek tutaj?
Czy naprawdę wszystkie blastki były chore?
Na zmianę kliniki nie będę miała już siły ani czasu. Mam 40 lat (sama w to nie wierze, kiedy....).

Dzis znow muszę głęboko pomyśleć co mogę jeszcze zrobić..

Czy podejść z marszu do następnego i na jesień ostatnią procedurę..? Nie wiem, czy badać jeszcze raz allo...szczepić się..?
Czy zbadać c. kierunkowe przy następnej stymulacji to chociaż dowiem się czy moje kom są "chore"..

Tak jak przypuszczałam dziś 6dpt - test biały. Najchętniej już bym odstawiła leki, encorton, clexane...we wt test z krwi.

Był to mój 6ty transfer.
Zaliczyłam" ciążę pozamaciczna, biochemiczną (w 2021). Po pozamacicznej zdrowa ciąża.
Mając 37 lat rozpoczęliśmy najpierw stymulacje (bo brak jajowodu) w staraniach naturalnych, później ivf. Najpierw 3 procedury (za dużo i za dlugo) w Inv Pz, z 17 dojrzałych kom - 3 blastki (4ba, 3ba, 4bb).

Od kwietnia 2024 zmiana kliniki, to mialo byc rozwiązaniem. Ogromne nadzieje, spokoj lekarza. Dobre laboratorium w No.um i faktycznie z 5 w pełni dojrzałych kom (1 dodatkowo miała dojrzeć w labo) uzyskaliśmy 4 blastki: 2bl (świeży transfer), 4bb, 4bc I z 6doby 4bb (ten jeszcze został). Skakałam pod niebo, bo niedosc, że świeży transfer to jeszcze 3 zamrożone...

Na zmianę kliniki nie będę miała już siły ani czasu. Mam 40 lat (sama w to nie wierze, kiedy....).

Czy podejść z marszu do następnego i na jesień ostatnią procedurę..? Nie wiem, czy badać jeszcze raz allo...szczepić się..?
Czy zbadać c. kierunkowe przy następnej stymulacji to chociaż dowiem się czy moje kom są "chore"..
Myślę, że badanie zarodków w twojej sytuacji to obowiązkowy punkt jeśli zdecydujesz się na kolejną procedurę.

reklama

Był to mój 6ty transfer.

Kurczę dziwne że wczoraj test z kreską..
Może skocz dziś na betę? Może coś ruszyło. Lepiej żeby lekarz wiedział że może ruszyla lekko niż że nie ruszyła wcale.

Ja bym na Twoim miejscu badała zarodki, ewentualnie zmieniła klinikę jeżeli lekarz chce robić transfer jeden za drugim bez dodatkowych badań

Do góry