reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dokładnie. Nie zdecydowałabym się na szczepienia inmuno bez sprawdzenia najpierw czy w ogóle zarodki są prawidłowe. Ostatnio znalazłam bardzo fajnie wyniki badań, z których jasno wynika że transfery z przebadanymi zarodkami mają dużo większą szansę na implantację i rozwój. Patrząc na przedział wieku 38-40 to jest wzrost z 25% live birth na 50%.

@J_baby przykro mi :( ja bym nie odstawiała leków bez zrobienia jednak bety. Chociaż podejrzewam że po zobaczeniu białego testu wszystkie leki stają w gardle :(
Ja bym zrobiła badanie, tylko N. nie robi, za to zależy mi na ich labie bo w innym miałam dramat a u nich zupełnie inny wynik jeżeli chodzi o ilość zarodków.

W jakiej klinice jesteś która bada?
Jakie kliniki w Polsce polecacie? Jeździmy 300km wiec odległość już nie ma aż takiego znaczenia...

reklama
Dokładnie. Nie zdecydowałabym się na szczepienia inmuno bez sprawdzenia najpierw czy w ogóle zarodki są prawidłowe. Ostatnio znalazłam bardzo fajnie wyniki badań, z których jasno wynika że transfery z przebadanymi zarodkami mają dużo większą szansę na implantację i rozwój. Patrząc na przedział wieku 38-40 to jest wzrost z 25% live birth na 50%.

@J_baby przykro mi :( ja bym nie odstawiała leków bez zrobienia jednak bety. Chociaż podejrzewam że po zobaczeniu białego testu wszystkie leki stają w gardle :(
To może musi być ten 5 czy 6ty zarodek z danej procedury.... W tej wykorzystałam 3 z 4rech. 25% szans...

Tak sobie też myślę, jeżeli to jest kwestia zarodków to zmiana kliniki zrobienie pgt,a nie rozwiąże problemu, bo w sumie będzie chodziło o "trafienie na zdrowy", to lepiej mieć więcej zarodków z dobrego labu niż mniej i zribic pgt-a. Chociaż też pierwsze co to bym to zrobiła...rozumiecie mnie?
Jeżeli statystycznie muszę przetransferować więcej zarodków z racji wieku to może trzeba kontynuować jeszcze przez chwilę.. wiadomo kosztem zdrowia i finansów...
Nie wiem...

Tak sobie też myślę, jeżeli to jest kwestia zarodków to zmiana kliniki zrobienie pgt,a nie rozwiąże problemu, bo w sumie będzie chodziło o "trafienie na zdrowy", to lepiej mieć więcej zarodków z dobrego labu niż mniej i zribic pgt-a. Chociaż też pierwsze co to bym to zrobiła...rozumiecie mnie?
Jeżeli statystycznie muszę przetransferować więcej zarodków z racji wieku to może trzeba kontynuować jeszcze przez chwilę.. wiadomo kosztem zdrowia i finansów...
Nie wiem...
z odstawieniem leków się wstrzymaj, beta rośnie skokowo co 48h, dlatego też czasem nie pokazuje nic. Rozumiem Twoje rozczarowanie i rezygnację, bo skoro tyle razy się nie udało to tym razem też, ale nie zawsze tak jest;) czasem ten kolejny raz, jest tym szczęśliwym ✊✊✊🩷

reklama
Do góry