reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Hej dziewczyny 😉
U mnie dziś 11+3. Rano zauważyłam w toalecie jedna krople taka kawa z mlekiem. W ciągu dnia potem jeszcze raz po wchodzeniu po schodach do domu. Poza tym spokój. Nic nie nasila się. Biorę Duphaston od początku, heparynę, acard. Bolą mnie więzadła po bokach i zauważyłam większy brzuszek.
Miała któraś taki jednodniowy incydent? Obserwować?
W piątek mam prenatalne.
Obserwować , jakby się powiększało to jechać na izbę ginekologiczną. Myślę że przy heparynie i acardzie jest to normalne jeśli tego nie ma dużo.

reklama
Hej dziewczyny 😉
U mnie dziś 11+3. Rano zauważyłam w toalecie jedna krople taka kawa z mlekiem. W ciągu dnia potem jeszcze raz po wchodzeniu po schodach do domu. Poza tym spokój. Nic nie nasila się. Biorę Duphaston od początku, heparynę, acard. Bolą mnie więzadła po bokach i zauważyłam większy brzuszek.
W piątek mam prenatalne.
Ja tak miałam dwa dni temu przestraszyłam się mega bo dopiero 7+3 ale to taki jednorazowy przypadek i nic więcej się nie wydarzyło do dziś więc myślę że jakieś przeciążenie może za ciężkie zakupy… nie ma co trzeba uważać 😌

Hej dziewczyny 😉
W piątek mam prenatalne.
I jak sytuacja? Czysto?

Obserwować , jakby się powiększało to jechać na izbę ginekologiczną. Myślę że przy heparynie i acardzie jest to normalne jeśli tego nie ma dużo.

Ja tak miałam dwa dni temu przestraszyłam się mega bo dopiero 7+3 ale to taki jednorazowy przypadek i nic więcej się nie wydarzyło do dziś więc myślę że jakieś przeciążenie może za ciężkie zakupy… nie ma co trzeba uważać 😌
Dziękuję za odpowiedzi. 🙂 Właśnie w sobotę wzięłam się za porządki w domu bo się lepiej poczułam 🙈 pewnie to dlatego.

I jak sytuacja? Czysto?
Tak , czysto 🙂 dziękuję , że pytasz.

No i u mnie cukrzyca ciążowa 😉 w poprzedniej ciąży też miałam.
Wyniki krzywej 103-190-123.
Wizyta u diabetologa umówiona na 27.05. Ciekawa jestem czy będziemy próbować dieta czy od razu wjedzie insulina. W tamtej ciąży miałam 8 jednostek na cukry na czczo bo te po posiłkach normowała dieta.
Już się przyzwyczajam do regularnych posiłków i zdrowych nawyków spowrotem 🙈

Dziewczyny mam we środę wizytę plisa trzymajcie kciuki bo już stres zaczyna działać. Po ostatniej wizycie gdzie mój lekarz ledwo zauważył maleńki zarodek schowany w końcówki pęcherzyka to mam mega obawy ale to już będzie początek 9-tego tygodnia więc już człowiek powinien być fajnie widoczny i oby tak było 💪😁

reklama
No i u mnie cukrzyca ciążowa 😉 w poprzedniej ciąży też miałam.
Wyniki krzywej 103-190-123.
Wizyta u diabetologa umówiona na 27.05. Ciekawa jestem czy będziemy próbować dieta czy od razu wjedzie insulina. W tamtej ciąży miałam 8 jednostek na cukry na czczo bo te po posiłkach normowała dieta.
Już się przyzwyczajam do regularnych posiłków i zdrowych nawyków spowrotem 🙈
U mnie insulina od razu wjechała. Skoro w pierwszej ciąży nie udało mi się dietą unormować cukru na czczo, to teraz raczej inaczej nie będzie. Póki co 4 jednostki i cukry rano w końcu są ok 🙂

Do góry