reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

reklama
I
Ja po okresie robię na początku wymazy u ginekologa.
Później po miesiącu cytologia .
Myślę żeby iść na krzywą cukrową bo cukier ostatnio 92 .insulina ok
Na samą myśl o krzywej =🤢🤮
92 na czczo to nadal w normie jest.
Ja robiłam krzywa cukrowa 2 razy, w ciąży, dwa dni pod rząd i żadnej nie przeszłam. W pierwszym dniu zwymiotowałam w przychodni w łazience po 15 minutach. Na drugi dzień miałam powtórzyć, wytrzymałam tylko pół godz, zwymiotowałam i w końcu nie zrobiłam tej krzywej cukrowej do końca, bo nie umiałam tego utrzymać w organizmie. Musiałam potem prawie do końca ciąży mierzyć cukier glukometrem w domu .

Ostatni żal dziś - ciemnieje to gnojstwo czy nie ciemnieje? 😂 bo mi się już w oczach mieni, a kolejne sikanie dopiero rano 😂
IMG_7150.jpeg

U mnie jakiś kryzys, czuję się jak balon ,do tego dziś zaczęło boleć mnie gardło i czuję że mnie rozkłada
Miałam robić sobie dziś wyniki ,ale poczekam , ogarnęłam tylko badanie wzroku i okulary💪
Czuje się jak flak 🤢
Ja od poniedziałku też przeziębiona, dzisiaj się już fatalnie czuję, kicham co chwilę i smarkam co 5 minut, już mnie nos cały szczypie plus wieczorem bóle mięśni ...

To juz nawet nie chodzi o smak (ja akurat slodze 3-4 lyzeczki 🙊) a o samopouczie po tej miksturze. Ale ja mialam tylko w ciazy, wiec byc moze to tez mialo na to wplyw. Za pierwszym razem zdecydowanie gorzej. Za drugim lepiej, ale wzielam ze soba tablet i ogladalam „Reniferka” 😂
Do mnie po krzywej dzwoniła pielęgniarka z przychodni czy jeszcze żyje 🤣 bo ja mam w drugą stronę że za bardzo spada mi cukier i po 2h miałam 30-pare 🤣

To juz nawet nie chodzi o smak (ja akurat slodze 3-4 lyzeczki 🙊) a o samopouczie po tej miksturze. Ale ja mialam tylko w ciazy, wiec byc moze to tez mialo na to wplyw. Za pierwszym razem zdecydowanie gorzej. Za drugim lepiej, ale wzielam ze soba tablet i ogladalam „Reniferka” 😂
No właśnie mi się wydaje, że to też w ciąży organizm jest bardziej wrażliwy na różne rzeczy. Mi po prostu w ciąży szybciej było niedobrze z różnych powodów. Cały taki kubek trzeba wypić w dość szybkim czasie i po prostu to jest tak słodkie, że aż mdli i niedobrze od tego. Ten drugi raz jak byłam to już sobie zrobiłam w domu ten roztwór i wycisnęłam do tego pół soku z cytryny i wtedy to było dużo lepsze w smaku do wypicia, nadal full słodkie, ale przynajmniej ta cytryna łamała ten smak i łatwiej się to piło.

reklama
Do góry