reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

Nieee, ale też spora firma 😊 ale jakoś wyjątkowo ich wzięło dziś na planowanie do przodu, a ja wyjątkowo wszystko pozytywnie przyjmowałam myśląc sobie, że jeden fałszywy ruch frajerzy i idę na L4 🤣

Ale lubię moją pracę, zwłaszcza ekipę, z którą pracuję, więc póki co chcę pracować 💪
To ja właśnie słyszę u siebie, nowy rok finansowy, stawiamy na efektywność😅 i sobie myślę, to sobie stawiajcie 😅

reklama
Zaczęłam szukać czegoś w necie i znalazłam coś takiego, może któraś z was miała ją w ręce i coś może powiedzieć?
Ps. Wiem, że to dla tatusiów 😁

Przepraszam, że się wtrące, ale mieliśmy ją. 🙈 Dla faceta, który nie jest fanem doktoryzowania się od razu w danym temacie, fajna pozycja. Z mojego punktu widzenia trochę stereotypów tam było i uproszczeń, ale narzeczonemu się podobało, bo było napisane po męsku dla faceta. 🙃 Przeczytał cała w skupieniu. 😆😅

Cześć wszystkim! Czy informowałyście już rodziców o ciąży? Macie jakieś fajne pomysły jak im powiedzieć że zostaną dziadkami? 😁

Cześć wszystkim! Czy informowałyście już rodziców o ciąży? Macie jakieś fajne pomysły jak im powiedzieć że zostaną dziadkami? 😁
My chcemy jutro powiedzieć jednym, drugim dopiero za dwa tygodnie, bo akurat są na wakacjach. Mieliśmy kilka pomysłów, ale stanęło raczej na czymś klasycznym, czyli szczelnie zapakujemy im właśnie te książki i po śpioszkach. Z obu stron to dziecko jest tak wyczekane, że obojętnie jak im to powiemy, to się posikają ze szczęścia 🤣
IMG_3576.jpeg

Planujemy powiedzieć po prenatalnych :) zrobiłam już rezerwację w fajnej knajpie. ❤️Myślałam żeby poprosić kelnera żeby przy zbieraniu zamówienia powiedział „a co będzie dla przyszłych dziadków” 🤣 ale jak to się nie uda to może kupimy nalewkę babuni i dziadka do orzechów 🤣 i wydrukuje ładne USG jakby te dwie rzeczy nie były wystarczająco wymowne 🤣 jako że badaliśmy zarodek to wiemy już jaka płeć więc myślałam też żeby zrobić tort niespodziankę z kolorem w środku, ale nie wiem czy uda mi się wnieść do restauracji :)

Ale plany planami, a co będzie do życie zweryfikuje :D zobaczymy czy wytrzymamy jeszcze miesiąc :)

Kupiliśmy dla córki bluzę z napisem "best sister" mimo znajomości przez nich angielskiego. Nie było to takie oczywiste i musieliśmy na prowadzić ich. Powiedzieliśmy w zeszły weekend jak już miałam 100% że jest zarodek i serduszko.

Planujemy powiedzieć po prenatalnych :) zrobiłam już rezerwację w fajnej knajpie. ❤️Myślałam żeby poprosić kelnera żeby przy zbieraniu zamówienia powiedział „a co będzie dla przyszłych dziadków” 🤣 ale jak to się nie uda to może kupimy nalewkę babuni i dziadka do orzechów 🤣 i wydrukuje ładne USG jakby te dwie rzeczy nie były wystarczająco wymowne 🤣 jako że badaliśmy zarodek to wiemy już jaka płeć więc myślałam też żeby zrobić tort niespodziankę z kolorem w środku, ale nie wiem czy uda mi się wnieść do restauracji :)

Ale plany planami, a co będzie do życie zweryfikuje :D zobaczymy czy wytrzymamy jeszcze miesiąc :)
No właśnie też bym chyba chciała po prenatalnych, tak jakoś będę czuła się bezpieczniej :D a że nawet nie wspominaliśmy,że się staramy to nawet nikt się nie spodziewa zbytnio 😅

No właśnie też bym chyba chciała po prenatalnych, tak jakoś będę czuła się bezpieczniej :D a że nawet nie wspominaliśmy,że się staramy to nawet nikt się nie spodziewa zbytnio 😅
Ja też chciałam poczekać, ale ostatecznie stwierdziliśmy, że powiemy wcześniej, ale tylko im i rodzeństwu. No jeśli ma się coś stać, to się stanie, może się stać też później, na to nie mamy wpływu niestety 😫

U nas raczej też się nikt nie spodziewa, zostaliśmy już chyba spisani na straty 🤣

reklama

Myśleliśmy też o knajpie, ale znając moją teściową, to ona by tam zrobiła taki pisk, że by nas wyprosili 🤣

Do góry