reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Aaa widzisz dobrze pamiętałam o wizycie, ale ubzdurałam sobie że macie jeszcze zarodki 🤣 pardon!

Brzmi jak bardzo dobry plan! ❤️ I też bym chyba próbowała zrobić wcześniej wymazy jeśli się da. Lepiej mieć zapas czasu niż się stresować jakby jakaś obsuwa była z wynikami. A kiedy będziecie podejmować decyzje co do badania zarodków? :)

Nasz lekarz ma urlop 1-14 lipca i panie mnie chciały umówić na te wymazy do innego ale się uparłam, że chce do swojego a jak mi się przesunie okres na wcześniej to zadzwonię i przełożymy 🤡. Nie wiem po co mi to było no ale się uparłam, że tak ma być 😂...

Nie wiem kiedy klinika bedzie wymagać tej decyzji. My byśmy chcieli ją podjąć wiedząc ile mamy komórek do zapłodnienia i znając rokowania co do liczby zarodków.

Jak się okaże, że zarodek jest na przykład jeden to wolimy po prostu zrobić transfer i nie ryzykować utratą zarodka, bez dania mu szansy.

Nie mamy wskazań do tych badań, statystycznie mogą one obniżyć nasze szanse na ciążę także zobaczymy jak się rozwinie sytuacja.

reklama
Dzięki że pamiętasz ❤️
Wszystko okej 😉 tak tak dziś 5dpt. Jutro zamierzam coś siknąć także zobaczymy .
Jak sie nie mylę to jutro powinno coś już być widać jakby coś było.?.
Trochę się stresuje bo ostatnii zarodek i tak pragnę tego widoku żebym wkoncu i ja się doczekała. ❤️
6/7dpt już powinno być coś widać. Oby tym razem los się do Was uśmiechnął 🤞🤞❤️

@Motylkowa! @anyżowa, Wy to macie chyba jakieś kajeciki do zapisywania tych wszystkich terminów 😂
Shark Tank Writing GIF
Well, mój mózg tak działa, że zapamiętuje dużo różnych szczegółów ❤️Ale sa takie rzeczy których za nic nie mogę zapamiętać - np numer telefonu męża lub swoją grupę krwi 🤡

Nasz lekarz ma urlop 1-14 lipca i panie mnie chciały umówić na te wymazy do innego ale się uparłam, że chce do swojego a jak mi się przesunie okres na wcześniej to zadzwonię i przełożymy 🤡. Nie wiem po co mi to było no ale się uparłam, że tak ma być 😂...

Nie wiem kiedy klinika bedzie wymagać tej decyzji. My byśmy chcieli ją podjąć wiedząc ile mamy komórek do zapłodnienia i znając rokowania co do liczby zarodków.

Jak się okaże, że zarodek jest na przykład jeden to wolimy po prostu zrobić transfer i nie ryzykować utratą zarodka, bez dania mu szansy.

Nie mamy wskazań do tych badań, statystycznie mogą one obniżyć nasze szanse na ciążę także zobaczymy jak się rozwinie sytuacja.
Aaaa ok, rozumiem :D dostęp do Grażynki ograniczony tylko dla szczególnych osób 🤣

Ok, czyli tak na prawdę plan na badanie będzie zależał od wyników punkcji. Ma to sens :) daj znać z ciekawości co się ciekawego dowiecie po wizycie u genetyka :)

Aaaa ok, rozumiem :D dostęp do Grażynki ograniczony tylko dla szczególnych osób 🤣
😂

Tamten mi robił punkcję, bo akurat tak wyszło wtedy i się nie dogadaliśmy za bardzo 🤡. Nie to flow 🤡.
Ok, czyli tak na prawdę plan na badanie będzie zależał od wyników punkcji. Ma to sens :) daj znać z ciekawości co się ciekawego dowiecie po wizycie u genetyka :)
Obawiam się, że ta wizyta to tylko formalność i niczego nowego się nie dowiemy ale będziemy mieć wymagany papier, że byliśmy 🙈... Ale może mnie jednak czymś zaskoczą to na pewno się podzielę 😁.

😂

Tamten mi robił punkcję, bo akurat tak wyszło wtedy i się nie dogadaliśmy za bardzo 🤡. Nie to flow 🤡.

Obawiam się, że ta wizyta to tylko formalność i niczego nowego się nie dowiemy ale będziemy mieć wymagany papier, że byliśmy 🙈... Ale może mnie jednak czymś zaskoczą to na pewno się podzielę 😁.
Ja byłam bardzo zadowolona z wizyty u genetyka przed badaniem zarodków. Jedne z najlepiej wydanych 4 stów na specjalistów, serio :) babeczka zrobiła szczegółowy wywiad, przeglądnęła badania przed wizytą, a potem bardzo dokładnie omówiła na czym polega badanie zarodków, jakie są rodzaje, co daje itp :) może też traficie na dobrego specjalistę i pomoże w wyklarowaniu planów :)

Ja byłam bardzo zadowolona z wizyty u genetyka przed badaniem zarodków. Jedne z najlepiej wydanych 4 stów na specjalistów, serio :) babeczka zrobiła szczegółowy wywiad, przeglądnęła badania przed wizytą, a potem bardzo dokładnie omówiła na czym polega badanie zarodków, jakie są rodzaje, co daje itp :) może też traficie na dobrego specjalistę i pomoże w wyklarowaniu planów :)
Wizyta ma niby trwać około godziny i być dosyć szczegółowa więc zakładam, że rzeczywiście na tym ma polegać, że ona to musi wszystko omówić. Po prostu my już odrobiliśmy tę lekcję i zrobiliśmy szeroki research na temat rodzajów badań, korzyści i zagrożeń. Także nie spodziewam się, że ona mi powie coś czego nie wiem.

Ale mam do niej pytania odnośnie pgta, które oferuje nasza klinika - bo wbrew pozorom realizowane w różnych miejscach nie zawsze mają ten sam zakres badania.

Także nie to, że żałuję, że musimy odbyć tę wizytę :-). Zobaczymy co na niej będzie :-).

reklama
Do góry