Pierwsze 🥰
Fanka BB :)
Aa okej.Przykro mi.
Osobiście nie słyszałam o takim przypadku. To jest inny dostęp, bo punkcja jest bez wejścia do macicy, a biopsja z wejściem. W pierwszej kolejności chyba trzeba byłoby zrobić samą punkcję jajników, a później biopsję, bo tak na chłopski rozum wydaje mi się, że po naruszeniu ciągłości, macica może zacząć jakąś tam czynność skurczową i zaburzać obraz. Zapytaj swojego lekarza na następnej wizycie o taką opcję. Jednak jeśli miałabym doradzać i o ile dobrze pamiętam, nie miałaś nigdy histeroskopii, więc bardziej celowałabym w histeroskopię z biopsją, żeby jednocześnie ocenić wizualnie, czy nie ma tam jakichś przeszkód i przy okazji pobrać materiał do badań. Ogólnie rzecz biorąc wydaje mi się, że 4 transfery bez takiej diagnostyki to bardzo dużo.
Myślałam że dało by się to połączyć razem żeby było za jednym zamachem no ale cóż

No 4 transfery to sporo ale słuchałam się lekarza i to co on zalecał.
Po 3 nieudanym transferze zapytałam czemu się nie udaje to tyle powiedział żebyśmy zrobili tą biopsję ale dopiero jak się nie uda ten czwarty. Jeszcze dopowiedział że temu są 4 podejścia do procedury żeby próbować.

No ale transfer się nie udał także zobaczymy na wizycie co zadecyduje.