reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja jestem załamana... byliśmy pod opieką u dr w Gdyni,ale niestety złożyła wypowiedzenie,i miala być do konca czerwca,ale powiezizeli jej,ze ma nie przychodzić do pracy.... my podchodziliśmy do transferu 03.06... I zostaliśmy sami.... mamy z umowy 5 weryfikacji u nich. Każda przebiega aż innym lekarzem! Nawet nie mam wizyty osobistej. Nie mowia jic o wynikach itd Robi mi położna usg w Gdyni i mam telefon od lekarza... poprzednie transfery przebiegały inaczej zupełnie! Jestem nam bardzo przykro,ze jesteśmy tak potraktowani,pewnie inni tez. Dlatego jestem ciekawa czy w Gdańsku tez macie podobne sytuację😔 mam kontakt z naszą doktor przez wiadomości... I ona ustawia mi leki...
Ja też w Gdyni „leczyłam się” a transfery robią tylko w Gdańsku. Więc w Gdańsku lekarzy nie znam..moja lekarka umawiala na transfer i po prostu jechałam.
W Gdyni byłam u dr Szczyp. A ostatni transfer była na urlopie i poszłam do Sow.
Ta druga petarda, pierwsza mnie mega irytowała bo nigdy chyba nie była na czas, namawiała na każde możliwe badania, na badania zarodkow ( 1 procedura przed refundacja, miałam 28 lat) 8 zarodków i ona że najlepiej zbadać. No i ogólnie to najlepiej wszystko odrazu powinnam zbadac.
Ogolnie w pewnym momencie ta „firma” mnie wkur*** ale nie rozeznałam sie w temacie i po prostu byla najbliżej mojej pracy i domu, wiec nigdy nie brałam wolnego, wizyty miałam albo przed pracą albo po. No ale to było przed wejściem refundacji wiec pacjentów było mało i pełno wizyt.

A która zlozyla wypo??

reklama
Ja też w Gdyni „leczyłam się” a transfery robią tylko w Gdańsku. Więc w Gdańsku lekarzy nie znam..moja lekarka umawiala na transfer i po prostu jechałam.
Ta druga petarda, pierwsza mnie mega irytowała bo nigdy chyba nie była na czas, namawiała na każde możliwe badania, na badania zarodkow ( 1 procedura przed refundacja, miałam 28 lat) 8 zarodków i ona że najlepiej zbadać. No i ogólnie to najlepiej wszystko odrazu powinnam zbadac.
Ogolnie w pewnym momencie ta „firma” mnie wkur*** ale nie rozeznałam sie w temacie i po prostu byla najbliżej mojej pracy i domu, wiec nigdy nie brałam wolnego, wizyty miałam albo przed pracą albo po. No ale to było przed wejściem refundacji wiec pacjentów było mało i pełno wizyt.

A która zlozyla wypo??
Moja tez jest Sow,a Szczyp tak jak piszesz-jest wkurzająca... I Sow złożyła wypowiedzenie... leczyłam sie u niej 6 lat... teraz w Gdyni jest tylko Szczyp i nowa taka Kab-ktora odwołała wczoraj wszystkie wizyty,w tym nasza weryfikacje.... dziś dzwonil lek z Gdańska i powiedział tak: leki bez zmian,jest takm ,, jakiś " pęcherzyk 7mm,coś jeszcze?=30 sek rozmowy. Zapytałam sie czy wyniki krwi są ok- usłyszałam noo...

A która zlozyla wypo??
Moja tez jest Sow,a Szczyp tak jak piszesz-jest wkurzająca... I Sow złożyła wypowiedzenie... leczyłam sie u niej 6 lat... teraz w Gdyni jest tylko Szczyp i nowa taka Kab-ktora odwołała wczoraj wszystkie wizyty,w tym nasza weryfikacje.... dziś dzwonil lek z Gdańska i powiedział tak: leki bez zmian,jest takm ,, jakiś " pęcherzyk 7mm,coś jeszcze?=30 sek rozmowy. Zapytałam sie czy wyniki krwi są ok- usłyszałam noo...

Nie wiedziałam, że Invi cta ma oddział w Gdyni 🤷🏼‍♀️

A tak z innej beczki - jak się czujesz ? ☺️
Ja bardzo dobrze, ale leżymy jeszcze w szpitalu bo młodemu na usg w czwartek wyszła jakaś torbiel w nerce i chce go zobaczyć nefrolog ale oczywiście po weekendzie także sobie leżymy 🫢
A u was? Płeć już znana maluchów?☺️

Niestety w Gdańsku tak to u nich wyglada . Przy 1 dziecku tam trafiłam i byłam przerażona ich organizacja 🤷‍♀️ najlepsze, ze za wszystko osobno kasowali. Bylismy raz na wizycie w Gdyni to złego słowa nie powiem bo wszystko robił lekarz i inaczej to wyglądało
Czyli in victy nie polecasz? A niby jedna z lepszych klinik. Mi n.ovum pasuje tylko nie badają zarodków, można iść na zmęczenie materiału..

Czyli in victy nie polecasz? A niby jedna z lepszych klinik. Mi n.ovum pasuje tylko nie badają zarodków, można iść na zmęczenie materiału..
Kontakt z klinika sprawny, odpisauja i lekarz oddzwania, jak się wybierze lekarza który jest często w klinice to tak naprawdę wszystko on mi prowadził, oprócz punkcji i 1 transferu (z czterech). Bardzo żałuję że nie badają ale z tego co słyszę inne kliniki problem z kontaktem, a to ostatnia rzecz która chciałabym się przejmować.

Dużo się zmieniło odkąd weszła refundacja :/ idą taśmowo, pewnie „nie mają czasu”
No a nie masz medipoint? Tam wszystkie wyniki są w systemie.

reklama
Nie, nie polecam. Bardzo mnie zrazili podejściem do pacjenta i naciąganiem na wszystko co możliwe. Jak ja chodziłam do nich to usg robił ktoś inny , później wizyta stacj albo tel. Każda rzecz osobno płatna . Podejście lekarza jak ktoś pisał zlewcze.
Najlepszy tekst jaki usłyszeliśmy na 1 wizycie: po co państwo tutaj przyszliście? Przecież jesteście młodzi.
Tak na dzien dobry 😏 zdarzylismy ledwo usiąść i spojrzał tylko na pesel .
W Gdyni lekarka podeszła jak do człowieka.
U nich już pare lat temu człowiek czuł się jak „masówka”. Jak nie ty to przyjdzie ktoś inny. Zle się tam czułam i przy 2 dziecku tam nie wróciłam

Do góry