Ja wczoraj wyszłam z synem, ale tak mnie mdliło i mi się nie chciało, że mówię na krótko, a syn mnie tak wyprowadził, że innej drogi w pewnym momencie już nie było i trzeba było dreptać, jeszcze po drodze się zrobił upał, a ja byłam na długi rękaw, więc myślałam, że tam zejdę po drodze. Plus oczywiście młody narzekał, na końcu to co ławka robiliśmy sobie przerwę, normalnie obóz przetrwaniaMatko, to ja to samo mam, wstanę z łóżka żeby nalać sobie wody albo pójdę do łazienki i czule się jakbym maraton zrobiła. Nie ma nawet szans że wyjdę na jakiś spacer bo czuję się jakbym miała zemdleć.
reklama
LiliankaKornelka
Moderator
Gdzieś czytałam że 8-9 tc to taki peak mdłości i złego samopoczucia w 1 trymestrze
u mnie się to zdecydowanie sprawdza 
annn1
Fanka BB :)
To na szczęście xonvea mi ogarnęła nudności jedynie to osłabienie dojeżdża właśnie na maksa. Nie wiem jak to będzie jak nadejdą upały w najbliższym tygodniuGdzieś czytałam że 8-9 tc to taki peak mdłości i złego samopoczucia w 1 trymestrzeu mnie się to zdecydowanie sprawdza
![]()
Oby, bo ja już mam dosyć, a jutro zaczynam 10 tc i jeszcze przede mną pełny tydzień nowej pracyGdzieś czytałam że 8-9 tc to taki peak mdłości i złego samopoczucia w 1 trymestrzeu mnie się to zdecydowanie sprawdza
![]()
Tej, ale jaja sprawdziłam właśnie te leki na mdłości na receptę i w większości pewnie składnikami aktywnymi jest doksylamina i witamina b6. Koś tu pisał, że po tych lekach jest senny, a się okazuje, że doksylamina należy do leków o działaniu nasennym i uspokajającym, jedynie witamina b6 może działać na mdłości, choć ona jest w lekach bez recepty, które u mnie nie dają żadnego efektu, więc chyba trzeba czekać aż samo przejdzie
W efektu nasennego z leków nie potrzebuję, zwłaszcza w pracy
A i bez tego o każdej porze dnia i nocy chętnie idę spać, zwłaszcza właśnie jak mnie mdli i leżę.
annn1
Doksylamina ma działanie nie tylko nasenne ale też właśnie blokujące nudności poprzez blokowanie odpowiednich receptorów. Lek początkowo bierze się wyłącznie na noc. Po pierwszych 2 dawkach faktycznie czułam senność w ciągu dnia ale to przeszło. Nie wiem jak to by wyglądało gdybym brała dodatkową dawkę na dzień. Ale początkowo bierze się na noc 2 tabletki i jeśli nie jest lepiej to można zgodnie z ulotką zwiększać. Mi akurat te 2 tabletki pomagają, gdybym z tym osłabieniem miała mieć i nudności takie jak wcześniej to już w ogóle bym z łóżka nie wyszła. Przed tymi tabsami nie byłam nawet w stanie umyć zębów bez odruchu wymiotnego i ciągle jedzenie też nic nie pomagało włącznie z kropelkami na nudności, gumami.Tej, ale jaja sprawdziłam właśnie te leki na mdłości na receptę i w większości pewnie składnikami aktywnymi jest doksylamina i witamina b6. Koś tu pisał, że po tych lekach jest senny, a się okazuje, że doksylamina należy do leków o działaniu nasennym i uspokajającym, jedynie witamina b6 może działać na mdłości, choć ona jest w lekach bez recepty, które u mnie nie dają żadnego efektu, więc chyba trzeba czekać aż samo przejdzieW efektu nasennego z leków nie potrzebuję, zwłaszcza w pracy
A i bez tego o każdej porze dnia i nocy chętnie idę spać, zwłaszcza właśnie jak mnie mdli i leżę.
To ciekawe, w ostateczności też skorzystam, za tydzień mam wizytę u lekarza, jak mi nic nie przejdą mdłości do tego czasu, to pewnie spróbuję tych tabletek, bo już wszystkiego próbowałam i póki co nic nie daje satysfakcjonującego efektu, tak żeby w miarę normalnie funkcjonować.Doksylamina ma działanie nie tylko nasenne ale też właśnie blokujące nudności poprzez blokowanie odpowiednich receptorów. Lek początkowo bierze się wyłącznie na noc. Po pierwszych 2 dawkach faktycznie czułam senność w ciągu dnia ale to przeszło. Nie wiem jak to by wyglądało gdybym brała dodatkową dawkę na dzień. Ale początkowo bierze się na noc 2 tabletki i jeśli nie jest lepiej to można zgodnie z ulotką zwiększać. Mi akurat te 2 tabletki pomagają, gdybym z tym osłabieniem miała mieć i nudności takie jak wcześniej to już w ogóle bym z łóżka nie wyszła. Przed tymi tabsami nie byłam nawet w stanie umyć zębów bez odruchu wymiotnego i ciągle jedzenie też nic nie pomagało włącznie z kropelkami na nudności, gumami.
Paulina9303
Tak. Tragedia i dramat, a dodatkowo upał mnie dobija na maxaDziewczyny czy wy też odczuwacie takie skrajne zmęczenie? Nie mam siły dosłownie na nic.
reklama
loumarie
Dzięki. Póki co jest już mniejsze. Poleżałam trochę. Jestem już mocno obstawiona lekami, poziom proga jest już okej, więc o ile nie pojawi się żywa krew, to poczekam do jutrzejszej wizyty. No i poza tym jestem też na Neoparinie. Podjechałabym z czystej ciekawości, ale wiem jakie podejście mają ginekolodzy do tak wczesnych ciąż i chyba wolę sobie na ten moment tego zaoszczędzić.
Jak się czujesz? Minęło?