reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2022

Dziewczyny! Wiecie, że nie otrzymuje powiadomień z BabyBoom? Dlatego tak dawno tu nie zaglądałam!

@marzycielko, moje gratulacje! Podwójne szczęście! Z pewnoacia więź między dziewczynami będzie wyjątkowa 💞
@WinWin, pozdrowienia dla naszej dzielnej mamuski 🤗
@LuuLaa, wiesz, że serduszkiem jestem z Tobą! 🩷
@Izuu007 , trzymam kciuki!!! Dawaj znać na bieżąco!🍀
@Kaja356 , @Martuska. Dajcie znać jak u Was 😍
Mi też nie zawsze przychodzą
Pisz co u was. Ja coś skrobnę jak mała pójdzie spać😁.

reklama
U nas super! Dużo się dzieje. Z mężem się śmiejemy, że usiądziemy dopiero na emeryturze. Choć znając nas - wcale tak nie będzie.
Jesteśmy naladowani dobra energia, bo jesteśmy świeżo po urlopie. W czerwcu wpakowaliśmy naszą ekipę do auta i ruszylismy w Eurotripa. 🚙 Zrobiliśmy lacznie 4500km, odwiedziliśmy 6 krajow i przeżyliśmy niezliczona ilość przygód. To był naprawdę wyjątkowy urlop 💞. Ledwo się ogarnęliśmy po powrocie a zaczęliśmy przygotowania do podwójnego świętowania, które szykuje się u nas w tą nd - chrzciny najmłodszej księżniczki i 3cie urodziny synka! 🥳Pamiętam jak mnie wspieralyscie w oczekiwaniu na bete, jaki ja stres przeżywałam... a ten mały przystojniak kończy już 3 lata!
Maja jak nie cierpiała fizjoterapii, tak nie cierpi nadal 😜 natomiast jest dobrze - spina się tylko jak się zdenerwuje. Opracowała sposób poruszania się po podłodze- leżąc na plecach odpycha się nogami, leżąc na brzuchu - rękoma, przesuwając się tym samym w tył robiąc za autonomicznego mopa 😉 zaczęła podnosić pupę jakby szykowała się do raczkowania.
Czekam na Twoje/Wasze opowieści 🤗

Hej. Ja jestem po wizycie w klinice. Macica po poronieniu ok. Na jajniku torbiel czynnościowa. Dr mówi że po poronieniu to normalne że robią się torbiele. Natomiast bardzo źle się czuję po tym badaniu. Boli mnie podbrzusze. Szczypie i piecze- takie napady są w nocy. Dr mówi że jest adenomioza i endometrioza. Nie wiemy tylko ile tego gówna. Jak pewnie wiecie od 1.07 ruszył program finansowania endo przez NFZ. Niestety (ku mojej wcześniejszej radości) moje opolskie (które jest wyznaczone) ruszy dopiero na jesień. Więc kicha. Dzwoniłam do katowic- (oni już ruszyli) Niestety miejsca na lipiec i sierpień ju nie ma. Będę próbować dostać się na wrzesień. Lekarz dal mi zlecenie na mnóstwo badań (wszystkie już wygasly). Powiedział żebym skontaktowała się z immunologiem (jakas pani dr w invimed Gdynia)(choć oni w nich nie wierzą). Pytałam czy to ma sens skoro mam dziecko. Powiedział żebym sama zdecydowala- mogę zrobić przecież wizytę online. Więc sama nie wiem. Mam przyjechać we wrześniu na kontrolę. Zrobić wymazy itp. Może uda mi się wcześniej pojechać do tych Katowic.....sama już nic nie wiem co robić. Aaaa no i powiedziałam mu ze to nasza ost próba. Serio nie mam już na to siły..

U nas super! Dużo się dzieje. Z mężem się śmiejemy, że usiądziemy dopiero na emeryturze. Choć znając nas - wcale tak nie będzie.
Jesteśmy naladowani dobra energia, bo jesteśmy świeżo po urlopie. W czerwcu wpakowaliśmy naszą ekipę do auta i ruszylismy w Eurotripa. 🚙 Zrobiliśmy lacznie 4500km, odwiedziliśmy 6 krajow i przeżyliśmy niezliczona ilość przygód. To był naprawdę wyjątkowy urlop 💞. Ledwo się ogarnęliśmy po powrocie a zaczęliśmy przygotowania do podwójnego świętowania, które szykuje się u nas w tą nd - chrzciny najmłodszej księżniczki i 3cie urodziny synka! 🥳Pamiętam jak mnie wspieralyscie w oczekiwaniu na bete, jaki ja stres przeżywałam... a ten mały przystojniak kończy już 3 lata!
Maja jak nie cierpiała fizjoterapii, tak nie cierpi nadal 😜 natomiast jest dobrze - spina się tylko jak się zdenerwuje. Opracowała sposób poruszania się po podłodze- leżąc na plecach odpycha się nogami, leżąc na brzuchu - rękoma, przesuwając się tym samym w tył robiąc za autonomicznego mopa 😉 zaczęła podnosić pupę jakby szykowała się do raczkowania.
Czekam na Twoje/Wasze opowieści 🤗
U nas w tym tygodniu był hardcore bo Emilka ciągle płakała i sama nie wiedziała czego chce , ja myślałam że to skok rozwojowy bo dziecię już tydzień raczkuje więc już mata nie jest ogranicznikiem zabaw 😂 i podnosi się w gondoli i w łóżeczku na kolana , a to okazało się ząbkowanie idą dwie górne dwójki na raz (zupełnie inne objawy niż przy dolnych jedynkach)
Dzisiaj jest lepiej bo się już przebiły.
Emilka też nie lubi fizjoterapii, ostatnio całą wizytę przepłakała , byłam z nią kontrolnie miesiąc temu a okazało się że ma coś z miednicą nie tak bo trzymała cały czas nóżki na żabkę jak leżała na plecach , teraz już częściej ma wyprostowane.
Super że udał się wam urlop po tych ciężkich dniach .

Nasz synek codziennie rozpieszcza nas pięknym uśmiechem i radością życia. Kacper zaakceptował brata, kocha go i się nim opiekuje.
Lekarz stanowczo odradził nam dalsze powiększanie rodziny. Niestety moja macica nie będzie już w stanie utrzymać kolejnej ciąży jeśli nawet taka by się pojawiła. Podejrzewa mikro przecieki, które najprawdopodobniej były przyczyną krytycznego stanu zdrowia synka. Oczywiście dwójka dzieci to i tak więcej niż mogliśmy sobie wymarzyć jednak w tyłu głowy są te dwa zarodeczki, które czekają......

Nasz synek codziennie rozpieszcza nas pięknym uśmiechem i radością życia. Kacper zaakceptował brata, kocha go i się nim opiekuje.
Lekarz stanowczo odradził nam dalsze powiększanie rodziny. Niestety moja macica nie będzie już w stanie utrzymać kolejnej ciąży jeśli nawet taka by się pojawiła. Podejrzewa mikro przecieki, które najprawdopodobniej były przyczyną krytycznego stanu zdrowia synka. Oczywiście dwójka dzieci to i tak więcej niż mogliśmy sobie wymarzyć jednak w tyłu głowy są te dwa zarodeczki, które czekają......
Marta dajcie sobie czas. Fabianek nabierze siły. Ty tak samo. To wszystko jest świeże. Powiem szczerze że pierwszy raz słyszę o takich przeciekach 🤔 może jeszcze w późniejszym czasie skonsultujesz się z innymi lekarzami. Może jest szansa ale np trzeba będzie rozwiązać ciążę wcześniej. Na razie skup się na tym co teraz. Wiem że to trudne. Wogole jesteś w trudnej sytuacji psychicznej. Ja Cie podziwiam. Sama nie mogłam sobie w głowie poukładać czemu u mnie poród tak się potoczył i nie mam odpowiedzi. A co dopiero Ty, która znalazłaś się w traumatycznym porodzie 😞
Miłej niedzieli!
Mój synek dzisiaj miał ciężka noc. Najchętniej poszłabym spać ale on znowu płacze 😞

Marta dajcie sobie czas. Fabianek nabierze siły. Ty tak samo. To wszystko jest świeże. Powiem szczerze że pierwszy raz słyszę o takich przeciekach 🤔 może jeszcze w późniejszym czasie skonsultujesz się z innymi lekarzami. Może jest szansa ale np trzeba będzie rozwiązać ciążę wcześniej. Na razie skup się na tym co teraz. Wiem że to trudne. Wogole jesteś w trudnej sytuacji psychicznej. Ja Cie podziwiam. Sama nie mogłam sobie w głowie poukładać czemu u mnie poród tak się potoczył i nie mam odpowiedzi. A co dopiero Ty, która znalazłaś się w traumatycznym porodzie 😞
Miłej niedzieli!
Mój synek dzisiaj miał ciężka noc. Najchętniej poszłabym spać ale on znowu płacze 😞
Oczywiście to nie są decyzje na teraz, mamy dużo czasu 🙂
Jak u was? Synek jest już spokojniejszy?

reklama
Do góry