reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

reklama
Dostałam wyniki !
Glukoza i TSH myślę, że super. Żelazo i ferrytyna ciągle słabo... W grudniu żelazo miałam 32 a teraz marne 49. Ferrytyna 40... A żelazo przyjmuje codziennie od 2 msc.
Za to strasznie jestem zawiedziona progesteronem 😢 tylko 7,44. Czy to wgl oznacza owulację ?? Nawet gdyby była to za niska na utrzymanie ciąży 😞
@olka11135 wzywam Cię. Albo ktoś choćby z innego wątku.
Miałaś owulację a progesteron może urosnąć przecież jeśli doszło do zagnieżdżenia.
Żelazo w zasadzie minimum poniżej referencyjnej.a ferrytyna w normie. Nie jestem lekarzem ale dla mnie nie ma tragedii. Ja mam inne widełki i moja lekarka (bardzo dobra) twierdzi,że jak mieści się w normie jest okej. Zawsze możesz podejść do rodzinnej i pokazać.

Ciesz się ciąża 😘 teraz ty i kropek jesteście najważniejsi ,głowa do góry,wszystko się ułoży i trzymam za to mocno kciuki. Spróbuj z nim porozmawiać i powiedzieć mu o ciąży i wszystko się ułoży samo 😊
Ja miałam dla niego przygotowaną "paczkę" od kuriera a w niej różowe i niebieskie wycinki z bibuły,małe skarpetki i liścik "do zobaczenia za 9 mc tato" i mu to dałam,gdy otworzył i przeczytał to dałam mu testy - oczywiście on kreski nie widzi, ślepy 😂 ale się ucieszył bardzo,mimo,że widać po nim ,że się obawia (w 23r miałam biochem i później pozamaciczną). Sam zagadał ,że trzeba zrobić betę itd. i się narazie nie nakręcać.
Ja miałam takie wątpliwości bo się ostatnio coś dogadać nie możemy od ponad tygodnia,on ma ciężki czas w pracy itd. ale to wszystko minie napewno

Ja miałam dla niego przygotowaną "paczkę" od kuriera a w niej różowe i niebieskie wycinki z bibuły,małe skarpetki i liścik "do zobaczenia za 9 mc tato" i mu to dałam,gdy otworzył i przeczytał to dałam mu testy - oczywiście on kreski nie widzi, ślepy 😂 ale się ucieszył bardzo,mimo,że widać po nim ,że się obawia (w 23r miałam biochem i później pozamaciczną). Sam zagadał ,że trzeba zrobić betę itd. i się narazie nie nakręcać.
Ja miałam takie wątpliwości bo się ostatnio coś dogadać nie możemy od ponad tygodnia,on ma ciężki czas w pracy itd. ale to wszystko minie napewno
A powiedz mi ile po pozamacicznej jesteś w kolejnej ciąży? Staraliście się tak zaraz czy jakaś dłuższa przerwa? (Chyba Szukam nadziei że to nie będzie trwało wieki 🫢)

reklama
Do góry