reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Muszę trochę przetrawić tą wiadomość o chłopcu 🙈 nastawiłam się na dziewczynkę… ale z drugiej strony zanim miałam dziecko zawsze chciałam parkę… i będę mieć więc wiem że te mieszane uczucia są chwilowe 🙈

Tylko moja babcia mnie już wkurzyła .. „no wiesz chłopcy się gorzej chowają jak dziewczynki” 😵‍💫😵‍💫😵‍💫
No nie wiem czy z chłopcami gorzej ;) moja siostra ma 2 córki i syna i to niebo a ziemia. Dziewczynki od zawsze były bardzo nerwowe i płaczliwe, a synuś to taki cycuś mamusi

A dziewczyny, które już znają płeć na 90% w którym tygodniu i dniu ciąży miałyście badanie? Mi nie potwierdził na 90% tylko że wskazuje ale nie ma żadnej pewności.

A dziewczyny, które już znają płeć na 90% w którym tygodniu i dniu ciąży miałyście badanie? Mi nie potwierdził na 90% tylko że wskazuje ale nie ma żadnej pewności.
u mnie dzisiaj 12+4 z usg. Ja też nie biorę tej informacji tak za pewnik, poczekam aż będzie dokładnie widać jajca na usg 😂😅 ale gdzieś tam można się już oswoić z tą myślą. Zobaczę co usłyszę we wtorek. Raczej ten lekarz u którego byłam ma bardzo duże doświadczenie i widać było z jaką łatwością mu przyszło zobaczenie płci.

z tego badania 13+4 i zostanę już przy tej dacie 😅 pokazał na zdjęciu jak źle tamta zmierzyła ze aż tyle wyszło więc zaufam jemu 🙈 powiedział że na 95% ale jak to mówią „Dudarewicz się nie myli” 😂 z córką w 12+5 też tak mówił i się sprawdziło. Wiadomo że raczej żaden nie powie że na 100% ale też słyszałam że częściej dziewczynka może się w chłopca zmienić niż na odwrót 🙈

No nie wiem czy z chłopcami gorzej ;) moja siostra ma 2 córki i syna i to niebo a ziemia. Dziewczynki od zawsze były bardzo nerwowe i płaczliwe, a synuś to taki cycuś mamusi
ja nie mam porównania, ale mam wrażenie, że u chłopa jest taka prosta instrukcja obsługi, nawet przy podcieraniu. Nasłuchałam się, że u dziewczynek te wszystkie zakamarki itp są uciążliwe przy kupce. No ale raczej nie będzie mi dane tego doświadczyć. U nas drugie dzieci to będzie raczej ostatnie. Chyba, że nam się zmieni za kilka lat 😅

ja nie mam porównania, ale mam wrażenie, że u chłopa jest taka prosta instrukcja obsługi, nawet przy podcieraniu. Nasłuchałam się, że u dziewczynek te wszystkie zakamarki itp są uciążliwe przy kupce. No ale raczej nie będzie mi dane tego doświadczyć. U nas drugie dzieci to będzie raczej ostatnie. Chyba, że nam się zmieni za kilka lat 😅
ja mysle ze to i tak zalezy od dziecka ale samo takie gadanie jest straszne i bardzo nie lubię tego. Bo tu nie chodziło o samą obsługę tylko o „chowanie” czyli zachowania dziecka. Że dziewczynki pewnie grzeczniejsze bla bla… a to wiadomo że zależy od dziecka…

reklama
Do góry