reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Dziewczyny o ile dobrze pamiętam któraś z Was bierze tabletki na mdłości?
Mogę prosić o nazwy? Jutro będę podpytywać moja lekarkę, bo okropnie się męczę, czy jestem głodna czy najedzona to ciągle mnie mdli, raz mocniej raz słabiej ale nawet w nocy jak się przebudzę to mam;/
I czy one rzeczywiście działają? Tak z Waszego doświadczenia.

reklama
Tak? Ostatnio jak czytałam, to że jak pracodawca dostanie info o ciąży to dopiero od tego momentu jest ciężarna chroniona. Ale nie czytałam dokładnie tylko czata gpt zapytałam 🤭
Haha no czytałam że od momentu zajścia w ciążę ma się ochronę, tu też mi się tak pokazuje

Załączniki

• IMG_9519.png
    IMG_9519.png
    118,8 KB · Wyświetleń: 9
Haha no czytałam że od momentu zajścia w ciążę ma się ochronę, tu też mi się tak pokazuje
Rzeczywiście doczytałam teraz i tak jest. Ale fajnie, to już nie muszę się stresować :) a mam jeszcze tez na czas nieokreślony. Ciekawe kogo zatrudni na moje miejsce i ciekawe czy będę mogła wrócić do pracy po macierzyńskim. Jeżeli nie to poszukam innej pracy i wtedy może uda się coś bliżej znaleźć, choć nie wiem czy nie będzie mi trudno na 3/4 etatu znaleźć czegoś. Ale będę się martwić tym dopiero po macierzyńskim :)

To moja pierwsza ciąża. Podpowiedzcie prosze czy powinnam o coś konkretnego zapytać lekarkę dzisiaj? Bo z tych emocji to nie mogę się skupić na niczym

Rzeczywiście doczytałam teraz i tak jest. Ale fajnie, to już nie muszę się stresować :) a mam jeszcze tez na czas nieokreślony. Ciekawe kogo zatrudni na moje miejsce i ciekawe czy będę mogła wrócić do pracy po macierzyńskim. Jeżeli nie to poszukam innej pracy i wtedy może uda się coś bliżej znaleźć, choć nie wiem czy nie będzie mi trudno na 3/4 etatu znaleźć czegoś. Ale będę się martwić tym dopiero po macierzyńskim :)
Mam te same wątpliwości, ale ja chciałam tu zostać do ciąży bo właśnie już miałam umowę na czas nieokreślony itd, a później szukać czegoś innego.
Wiem że koleżanka robiła tak że jakoś po macierzyńskim a nawet chyba na końcówce macierzyńskiego przeszła do innej firmy- więc takie opcje są.
Ja to myślę że ewentualnie wrócić na kilka mies po macierzyńskim i wtedy zobaczyć jaki będzie rynek itd :D

Dziewczyny o ile dobrze pamiętam któraś z Was bierze tabletki na mdłości?
Mogę prosić o nazwy? Jutro będę podpytywać moja lekarkę, bo okropnie się męczę, czy jestem głodna czy najedzona to ciągle mnie mdli, raz mocniej raz słabiej ale nawet w nocy jak się przebudzę to mam;/
I czy one rzeczywiście działają? Tak z Waszego doświadczenia.
Ja nie chce polecać bo ja miałam bonjeste, ja sprzedałam i teraz za grosze kupuje doksylamine czyli składników bonjesty i wit b6 osobno no i tak, działa 😊 różnica jest taka że bonjesta się powoli uwalnia i działa dłużej a ta moja kombinacja ok 8h, ale dawki są te same.
Bonjesta to 160zl za 20 tabletek..

To moja pierwsza ciąża. Podpowiedzcie prosze czy powinnam o coś konkretnego zapytać lekarkę dzisiaj? Bo z tych emocji to nie mogę się skupić na niczym
Moja też pierwsza ale ja mam na swojej liście pytanie o betę która według mnie była wysoka i o to czy wiek ciąży jest zgodny z OM, oraz jaką suplementację wdrożyć

Ja nie chce polecać bo ja miałam bonjeste, ja sprzedałam i teraz za grosze kupuje doksylamine czyli składników bonjesty i wit b6 osobno no i tak, działa 😊 różnica jest taka że bonjesta się powoli uwalnia i działa dłużej a ta moja kombinacja ok 8h, ale dawki są te same.
Bonjesta to 160zl za 20 tabletek..
Podpytam na jutrzejszej wizycie.;)

Ja miałam tragiczną noc, tak mi było niedobrze, nie mogłam się ułożyć 🥲 i rano kryzys bo ciężko mi się dopiąć w ulubionych spodniach, a musiałam je włożyć do pracy. Niby tylko +1kg ale czuję różnicę po ciele. Czat gbt napisał że osoby z niedowagą/niższą wagą mogę tyć więcej ale liczę że tak źle nie będzie 🙃

Ja też w niektóre dni nie wchodzę w moje ulubione spodnie :) Niesamowite, bo to 7 tydzień, ale po prostu zamówiłam sobie nowe i nie będę się tym przejmować

reklama
Do góry