reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Powinno być widać :) ja 5+6 miałam pęcherzyk i ciałko żółte

Dziewczyny, czy jest się czym martwić jeśli ciąża na USG wychodzi młodsza o 2/3 dni? Ostatnio prywatnie wyszła młodsza o dwa dni, dziś w luxmedzie o 3🙃 niby według USG to jest 5+6, a z OM powinno być 6+2
Nie, pamiętaj że to kwestia też pomiaru, milimetr wystarczy a nawet nie aby wyszła młodsza...u mnie córa była zwykle o tydzień do tyłu, finalnie byla drobna poprostu.

Ja gotuję reszcie ale dla mnie mam dietę pudełkową. Bo właśnie mam ciągle coś gotowego pod ręką.
Też mam okropne mdłości jak nie zjem. W poprzedniej ciąży mając sensor dowiedziałam się dlaczego. Bardzo szybko spadał mi cukier. I leciało do 50 np. Jak to ogarnęłam to niebo a ziemia. Plus mi jest niedobrze od duphaston ale ten mam już tylko na noc a w dzień cyclogesty.
O, ja właśnie się od weekendu zbieram do zamówienia pudełek, wydaje mi się, że mogą mi wiele ułatwić! Fajnie że u Ciebie działają, zmotywuję się może żeby wreszcie złożyć zamówienie!

O, ja właśnie się od weekendu zbieram do zamówienia pudełek, wydaje mi się, że mogą mi wiele ułatwić! Fajnie że u Ciebie działają, zmotywuję się może żeby wreszcie złożyć zamówienie!
Ja mam mniejsza kaloryczność i dojadam po dzieciach obiad i kolację 😆
Czasami biorę większą (w poprzedniej ciąży cały czas) i sobie pudełka dzieliłam na pół. Wtedy brałam 4 posilki. Idealnie mi było 😆

reklama
Czekaj miałaś mieć wizytę 20? Czyli wykasowac ja? No i ja nie mam wpisanego terminu twojego porodu, na kiedy masz?
Miałam oddzielnie USG i wizytę, bo mój lekarz w przychodni nie robi USG, 20.08 też idę właśnie do niego z wynikami 🫣 A data porodu... ja mam wrażenie, że za pierwszym razem lekarz jakoś źle policzył: mówił że 4.04, ale pamiętam że się dziwiły tu dziewczyny. Zawsze mówię to samo na wizytach, czyli że ostatnia miesiączka to 27.06 więc nie wiem co to za rozbieżności 😅

Do góry