reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Nie . Nie robilismy tego badania.
Jakie to badanie trzeba by było w tym kierunku zrobić?
U nas napewno do implantacji nie dochodzi bo w trakcie staran zero ciąż tak jak przy transferach beta 0.
Także wydaje mi się ze immunologia u nas jest problemem.
Na stronie test dna mozesz zamowic zestaw na trombofilie. Chyba najlepsza oferta tam jest cenowo

U nas napewno do implantacji nie dochodzi bo w trakcie staran zero ciąż tak jak przy transferach beta 0.
Na stronie test dna mozesz zamowic zestaw na trombofilie. Chyba najlepsza oferta tam jest cenowo
Nie no, zespół antyfosfolipidowy to nie zestaw na trombofilię tylko antykoagulant tocznia, przeciwciała antykardiolipinowe i chyba jeszcze coś do tego było.

W każdym razie przed pierwszą konsultacją z immunologiem też robiłam te badania, bo immunolog ich wymagał.

Ja robiłam zespół antyfosfolipidowy, postaram się odkopać to Ci napiszę 😊
Badałam w Diagnostyce ale widzę, że Alab ma już pakiet gotowy:

Ostatnia edycja:
a co się bierze w przypadku, gdy ten zespół wyjdzie?
Heparynę (ale tu raczej w dawce terapeutycznej z kontrolą anty-Xa, nie profilaktycznej) i acard.
Często są dostępne pakiety w laboratoriach. Muszą być: antykoagulant tocznia, i przeciwciała przeciwko kardiolipinie w klasach IgG, IgM i beta-2-glikoproteinie I w klasach IgM i IgG, czyli tak jakby 5 badań. Do tego można dorzucić białko C i S.

reklama
Do góry