reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

reklama
Dziewczyny tak z innej beczki, czy któraś się orientuje jak wygląda zasiłek chorobowy po niecałym roku po powrocie do pracy? Kręgosłup mi siada, stać za długo nie mogę siedzieć też najlepiej działa jak się położę w mojej specjalnej pozycji ale w pracy nie mam gdzie się tak walnąć 🥲

Dziewczyny tak z innej beczki, czy któraś się orientuje jak wygląda zasiłek chorobowy po niecałym roku po powrocie do pracy? Kręgosłup mi siada, stać za długo nie mogę siedzieć też najlepiej działa jak się położę w mojej specjalnej pozycji ale w pracy nie mam gdzie się tak walnąć 🥲
Wyliczą ci podstawę z miesięcy, które przepracowałaś po powrocie, a nie z całego roku.

Ja uważam, że w Polsce to jest jakaś paranoja z tą cukrzycą ciążową. Byle wynik przekroczony o 1-2 i już insulinę ładują, a z drugiej strony np mało który lekarz chce prowadzić ciążę na metforminie, która jest lepsza niż insulina.

Wyliczą ci podstawę z miesięcy, które przepracowałaś po powrocie, a nie z całego roku.

Ja uważam, że w Polsce to jest jakaś paranoja z tą cukrzycą ciążową. Byle wynik przekroczony o 1-2 i już insulinę ładują, a z drugiej strony np mało który lekarz chce prowadzić ciążę na metforminie, która jest lepsza niż insulina.
To wiem, tyle, ze nie wiem jak z sierpniem bo zasadniczo jestem na urlopie wypoczynkowym i pewnie poproszę tego 25.08 o to zwolnienie i zastanawiam się czy sierpień będzie się wliczać czy nie 😆

Hej dziewczyny ja dziś miałam prenatalne . Z USG wszystko w porządku czekam na wyniki z krwi . Było już widać płeć i trochę rozczarowania bo będzie chłopiec ( 3 chłopiec 🙈🤦🏼‍♀️) a tak liczyłam i czułam że to będzie dziewczynka

reklama
Hej dziewczyny ja dziś miałam prenatalne . Z USG wszystko w porządku czekam na wyniki z krwi . Było już widać płeć i trochę rozczarowania bo będzie chłopiec ( 3 chłopiec 🙈🤦🏼‍♀️) a tak liczyłam i czułam że to będzie dziewczynka
My na ten moment nie będziemy sie wstrzymywać z poznawaniem płci ale czy wytrzymamy do konca ciazy to nie wiem :D
Ale ja 3 chłopca tez biore pod uwagę, nawet mamy juz imię wybrane dla 3 chłopca. Z dziewczynki tez sie bardzo uciesze :D ale o ile w 2 ciazy czułam lekkie rozczarowanie ze intuicja mnie zawiodła i byl chlopiec nie dziewczynka to Tym razem nie mam.oczekiwan 😅😅

Do góry