reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

A byłam tak blisko ;(😭😭😭
Przekroczone raptem o 6 po godzinie;/
A miałam taką nadzieję, że może tym razem albo chociaż do 26tyg da mi spokój.

Załączniki

• IMG_20250829_171713.jpg
    IMG_20250829_171713.jpg
    91,4 KB · Wyświetleń: 57
reklama
A jak wyniki Twoje ? Ja mam na czczo 4.48 po godz 7.29 po dwóch 5.85 więc z tego co patrzyłam to chyba się mieszczę w tych normach na szczęście chyba za słabo się przygotowałam do pierwszych badań bo koło 20 piłam jeszcze herbatkę z cukrem i jadłam kolacje 🙈a wczoraj to już od 18 tylko woda ;)
Ja miałam już z 30x krzywą cukrową i insulinową. Cukier tylko w ciąży przekroczony. Zawsze trzymam się zasady 8h bez jedzenia.
Przy cukrzycy ciążowej im miałam dłuższe przerwy tym bardziej mi później cukier wywalało

Ja miałam już z 30x krzywą cukrową i insulinową. Cukier tylko w ciąży przekroczony. Zawsze trzymam się zasady 8h bez jedzenia.
Przy cukrzycy ciążowej im miałam dłuższe przerwy tym bardziej mi później cukier wywalało
Właśnie czytałam że 8 h ale u mnie znowu wtedy przekroczyło a miałam ok 10h teraz miałam 14 h I jest ok więc nie wiem od czego to zależy

Ogólnie położna też mówiła że do 18 powinno sie jesc przed tym badaniem

Ja się wybieram na te badania i wybrać nie mogę, zrobię po weekendzie 😏
Ogólnie nie mam mocy na nic, codziennie wieczorem wymioty, w dzień jest jako tako.
Najlepsze, że dziś dostałam ofertę pracy, która jest dużo korzystniejsza finansowo i jestem zła że akurat teraz 😏 no bo co...pójdę i za chwilę l4? 🤐

Ja zapisałam się na przyszłą sobotę na krzywą cukrową, bo poprosiłam położna na czacie w luxmed i mi dała skierowanie. Także zobaczymy. Następną wizytę mam u nowej lekarki na 09.09 :)
I w poniedziałek planuje zadzwonić do szpitala i umówić się na prenatalne. Zalecenia wykonania mam na sam koniec września/ początek października

No właśnie myślę jak to możliwe, bo ja mam prenatalne 15 września i będę 11+6 a Ty masz termin 3 dni później 😄
Hahahah prawdopodobnie ja źle teraz policzyłam i to nie jest wtedy wcale 11+5. Podaję lekarzom i rejestracji datę OM i mocno im wierzę że oni liczą dobrze a ja sobie żyję na mojej planecie 😅

reklama
Ja się wybieram na te badania i wybrać nie mogę, zrobię po weekendzie 😏
Ogólnie nie mam mocy na nic, codziennie wieczorem wymioty, w dzień jest jako tako.
Najlepsze, że dziś dostałam ofertę pracy, która jest dużo korzystniejsza finansowo i jestem zła że akurat teraz 😏 no bo co...pójdę i za chwilę l4? 🤐
Podzielam twój ból. Ja jestem w takiej niemocy, że nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. Ciągle mi słabo i mam okropne mdłości. Przed chwilą wyszłam na spacer wokół bloku i wróciłam mega zmęczona…

Do góry