reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Ja się wybieram na te badania i wybrać nie mogę, zrobię po weekendzie 😏
Ogólnie nie mam mocy na nic, codziennie wieczorem wymioty, w dzień jest jako tako.
Najlepsze, że dziś dostałam ofertę pracy, która jest dużo korzystniejsza finansowo i jestem zła że akurat teraz 😏 no bo co...pójdę i za chwilę l4? 🤐
Kurczę słabo, tym bardziej że ty tak kiepsko znosisz ciążę, ja bym chyba siedziała już w znanej robocie też ze względu na ZUS potem, żeby nie podważył krótkiego zatrudnienia lepszego finansowo.

Dziewczyny, myślicie że 8 tydzień to za wcześnie na ubrania ciążowe? No we własne spodnie się już nie mogę zmieścić, mimo tego że na wadze narazie 1-1.5kg. Przeraża mnie to. A w samych dresach też nie chcę popierdzelac. Myślę że jak na kolejnej wizycie u Pani doktor będzie względnie ok to zamówię sobie jakieś ciążowe spodnie 😂 to będzie 9+3 to już chyba można 🙃

reklama
Kurczę słabo, tym bardziej że ty tak kiepsko znosisz ciążę, ja bym chyba siedziała już w znanej robocie też ze względu na ZUS potem, żeby nie podważył krótkiego zatrudnienia lepszego finansowo.

Dziewczyny, myślicie że 8 tydzień to za wcześnie na ubrania ciążowe? No we własne spodnie się już nie mogę zmieścić, mimo tego że na wadze narazie 1-1.5kg. Przeraża mnie to. A w samych dresach też nie chcę popierdzelac. Myślę że jak na kolejnej wizycie u Pani doktor będzie względnie ok to zamówię sobie jakieś ciążowe spodnie 😂 to będzie 9+3 to już chyba można 🙃
Ja się akurat zusu za bardzo nie obawiam, lubię ta instytucje 😁 podważyć mogą, ja mam prawo pracować w ciąży a że nagle coś się zadzieje i lekarz zdecyduje o l4? Cóż....
No ale szkoda mi obecnej pracy też.

E tam, jak masz potrzebę to kupuj. Ja w poprzedniej ciąży też musiałam szybko kupić spodnie ciążowe, bo mimo że nie tyłam na wadze, to jednak brzuszek szybko wyskoczył i mnie wkurzało, jak normalne spodnie uciskały

A ja właśnie kupiłam dwie pary normalnych nowych dżinsów, takich na styk bo chciałam do pracy mieć i to było przed wizytą na której spodziewałam się złych wieści haha. I czuję to uczucie w brzuchu co mówiłyście, ciągnięcie, jakieś takie różne odczucia a idealnie po wizycie zaczęłam czuć tak jakby nie wiem, mój organizm się kapnął że jednak wszystko ok

Ja kupiłam już trzy pary na Vinted ;) Uznałam że lepiej wcześniej, na spokojnie i takie jakie chcę niż potem na szybko bo nie mam co założyć.
Jak mam bardziej spuchnięty dzień i duży brzuch na wieczór to świetnie się w nich chodzi. Uznałam, że takie spodnie to nawet są przydatne, mogłabym nosić nawet w okres, oddam koleżance albo odsprzedam na Vinted też. Ale dla maluszka jeszcze czekam z zakupami, on na razie nic nie potrzebuje 😀

Hej, ja miałam wczoraj przygodę, rano majtki we krwi. Prawdę mówiąc szykowałam sie juz na poronienie, pojechałam do szpitala. Ale jest ok, jest bąbel, serce bije, znaleźli krwiak, dostałam duphaston i w takim razie liczę, że będzie ok. Potem juz krwawienie ustało. Tak mnie to siekło, 5h mi zajął ten szpital, juz mnie tam szlak trafiał, jeszcze tempo i organizacja tego przybytku to jakaś masakra, w koncu zrobiłam awanti i mnie przyjęli. Teraz od wczoraj mnie boli głowa, jadę dzis do rodziców, mam nadzieje na czill.

reklama
Hej, ja miałam wczoraj przygodę, rano majtki we krwi. Prawdę mówiąc szykowałam sie juz na poronienie, pojechałam do szpitala. Ale jest ok, jest bąbel, serce bije, znaleźli krwiak, dostałam duphaston i w takim razie liczę, że będzie ok. Potem juz krwawienie ustało. Tak mnie to siekło, 5h mi zajął ten szpital, juz mnie tam szlak trafiał, jeszcze tempo i organizacja tego przybytku to jakaś masakra, w koncu zrobiłam awanti i mnie przyjęli. Teraz od wczoraj mnie boli głowa, jadę dzis do rodziców, mam nadzieje na czill.
Dobrze że to “tylko” krwiak. Odpoczywaj dziś dużo!

Do góry