reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

no no dziewczyny, super zakupy pościele, ubranka, akcesoria... grrr!! ja już chce moją dzidzie!!:-):-):-)

ja teraz czatuje na na elektroniczną nianie, mam nadzieje że dobrze wygram aukcje ;)

Jeśli chodzi o nianie, to polecam co najmniej czterokanałową i jednak jakąś "firmę" ze względu na serwis. My kupiliśmy nianię na allegro firmy orava - fakt że mieliśmy farta, bo przysłali nam dwa razy :tak: i jedną daliśmy siostrze. Później m się śmiał, że to były części zamienne, bo po pół roku zaczęła buczeć i trzeszczeć. Wysłaliśmy ją do serwisu, niby wszystko w niej wymienili, a ona jak trzeszczała tak trzeszczała. Szkoda nam było kasy na ciągłe wysyłanie do producenta i odpuściliśmy.
A więcej kanałów przyda się jak przypadkiem ściągnięcie inne dziecko z okolicy. My tak mieliśmy - któregoś wieczoru siedzimy sobie z m, a tu nagle "niania" gada - "do właścicieli niani, jak dziecko się obudzi i płacze, to prosimy o wyłączanie, bo my też chcemy odpocząć" :-D:-D:-D Pare razy Martynka załatwiła tamtej dzidzi, że mama do niej przyszła - jak ona się budziła z płaczem, to słyszałam jak mama dzidziusia witała się ze swoją pociechą, bo tamta cichutko siedziała. Z czasem jak miałyśmy ustawiony ten sam kanał, to nauczyłam się odróżniać dzieci :-D. To było ciekawe doświadczenie :-)

reklama
czarna slicznosci

przyszła mi wczoraj paczka z alegro z tym duzym zamówieniem, ale slicznosci, teraz czekam na kolejna ale tym razem na 2 rzeczy

czarna79 ładny ten garniturek dla małego elegancika:tak: A kombinezon słodziutki, smerfik będzie wyglądał jak aniołek.:tak:
Marma gratuluję udanego zakupu wózka;-) Widziałam takie w Warszawie w "Świacie Dziecka" to kosztował coś ok 4500 zł:szok: więc trochę dużo...
A mi wczoraj też już przyszło dużo rzeczy na allegro zamówionych( butelki, smoczki, pościel, zasłonki z kubusiem :), sterylizator,podgrzewacz,pojemnik na pieluszki i inne pierdoły). Tak więc lista robi się coraz krótsza...

reklama
Ja wczoraj zamówiłam cały komplecik pościeli + kołdra i poduszeczka (6 części).
Przywiozą pewnie w piątek albo sobotę.

A dziś kupiłam:
- wkładki laktacyjne
- podkłady poporodowe
- termosik na butelkę
- podusię płaską
- waciki do przemywania takie duże
- emulsję do kąpielu Oilatum
- maść Alantan Plus
- i dla siebie dwie koszulki do karmienia

Właściwie to zapomniałam o staniczkach, ale .... jutro też jest dzień.

Ostatnia edycja:
Do góry